پدیده‌ای به نام رسانه‌های دروغگو

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
پدیده‌ای به نام رسانه‌های دروغگو

انتشار اخبار دروغ برای تخریب دیگران اتفاق خوشایندی در رسانه ها نیست و به نظر می رسد که مسئولان ناظر بر عملکرد مطبوعات باید در این باره با جدیت ورود پیدا کنند تا این به ظاهر رسانه ها با دروغ پراکنی زمینه گسترش شایعات و تخریب اشخاص و جریان ها را فراهم نکنند.

پیشرفت رسانه ها در ایران از یک گذار غیر منطقی به شبکه های اجتماعی رسیده است. در دورانی که هنوز فرهنگ کتابخوانی در ایران جا نیفتاده بود ایرانیان به سراغ رسانه های مکتوبی همچون روزنامه و هفته نامه رفتند.

اما در این دوره هم به بلوغ نرسیدند و به سرعت کودک نارسی به نام رسانه های آنلاین را پدید آوردند و این کودک نارس هم شروع به زاد و ولد در شبکه های اجتماعی کرد.

با گسترش استفاده از شبکه های اجتماعی و روی آوردن رسانه ها به کانال های تلگرامی، روزانه ده ها کانال خبری ایجاد شد و با استفاده از خبرهای زرد، تبلیغات نامتعارف و استفاده از حربه های خرید ممبر فیک برای خود جایگاهی در این حوزه ایجاد کردند. رسانه هایی که در حوزه آنلاین نتوانسته بودند مخاطبی برای خود دست و پا کنند امروز به لطف تلگرام توانسته اند به شهرتی محدود برسند.

در ایام نوروز کانال های تلگرامی اصلاح طلب دزفول و اندیمشک درباره محل سد دز دچار اختلاف شدند و با بدترین شکل ممکن به هویت این دو شهر توهین کردند. پس از آن مطرح ترین کانال اصلاح طلبان خوزستانی در تلگرام خبری درباره تبدیل پلاک خودروهای منطقه آزاد اروند به پلاک ملی منتشر کرد اما چند ساعت پس از انتشار وسیع این خبر و تکذیب آن توسط مسئولان منطقه آزاد اروند، این کانال خبری مدعی شد که خبر منتشر شده "دروغ سیزده" بوده است.

در روزهای گذشته جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در خوزستان نشست خبری برگزار کرد و حتی خبرنگار-عکاس خبرگزاری دولتی ایرنا در این نشست خبری دعوت شده بود اما رسانه های بی هویت این نشست را محدود به رسانه های اصولگرا اعلام کردند. ساعتی پس از این ادعا، این کانال ها در اقدامی تخریبی نوشتند "سخنگوی جمنا در خوزستان: باتوجه به احتمال رد صلاحیت ها پیروزی جمنا در انتخابات شورای شهر اهواز قطعی است؛ مردم از عملکرد نمایندگان لیست امید ناراضی اند"

این خبر هم توسط سخنگوی جبهه مردمی تکذیب شد تا چند ساعت بعد شاهد حذف این خبر از کانال های اصلاح طلب باشیم و در شب گذشته هم تکذیبیه «جمنا» در این کانال‌ها منتشر شد تا روسیاهی برای ذغال بماند.

انتشار اخبار دروغ برای تخریب دیگران و یا دروغ پراکنی به بهانه "دروغ سیزده" اتفاق خوشایندی در رسانه ها نیست و به نظر می رسد که مسئولان ناظر بر عملکرد مطبوعات باید در این باره با جدیت ورود پیدا کنند تا این به ظاهر رسانه ها با دروغ پراکنی زمینه گسترش شایعات و تخریب اشخاص و جریان ها را فراهم نکنند.

انتهای پیام/

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

فروردین 96

یادداشت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.