- سیدعلیرضا شریفی
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، حسن روحانی 24 دیماه سال 92 در دیدار با نخبگان استان خوزستان وعده حل مشکلات آب خوزستان در مدت یک هفته را داد؛ رئیس جمهور دولت یازدهم گفت: آب آشامیدنی مردم در این استان جزو مواردی است که اقداماتی در دولتهای گذشته انجام گرفته و این دولت آنها را تکمیل خواهد کرد، حالا وزیر نیرو در جمع ما نیست. ما میخواستیم اگر امکان آن فراهم بود، آب این هفته به اهواز برسد، ولی احتمالاً هفتۀ آینده این کار انجام خواهد شد و مردم از آب با کیفیت در اهواز استفاده خواهند کرد.
258 هفته پس از وعده حسن روحانی این بار، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان وعده داده که مشکل آب شرب اهواز تا یک هفته دیگر حل میشود.
این وعدهها در حالی است که شهروندان اهوازی این روزها نسبت به قطعی مداوم و مکرر آب بدون برنامه ریزی و اطلاع قبلی گلایه دارند. یکی از شهروندان اهوازی میگوید: ما در خانه یک مخزن آب داریم و به صورت اتوماتیک آب وارد این مخزن میشود و پس از ان از طریق یک دستگاه تصفیه آب کل آب مورد نیاز خانه را تصفیه میکنیم.
عسکری ادامه میدهد: آب فعلی که وارد لولهها میشود حتی برای استحمام و شستوشو مناسب نیست به همین دلیل متحمل هزینههای اضافی شدم تا سلامت جسمی اعضای خانواده را تأمین کنم. اما با این حال باز هم قطعیهای بدون برنامه سبب میشود که در برخی روزها با بی آبی مواجه باشیم.
تأمین آب اهواز از طریق کانال سلمان
استاندار خوزستان با بیان اینکه مشکل قطع آب اهواز تا هفته آینده حل میشود، میگوید:آب شرب مورد نیاز شهرهای اهواز، حمیدیه، باوی و کارون ظرف یک هفته آینده از طریق کانال سلمان تامین میشود و این کانال به طور موقت جایگزین طرح آبرسانی غدیر خواهد شد.
غلامرضا شریعتی ادامه میدهد: خسارت وارد شده به کانال پای پل طرح آبرسانی غدیر و تاسیسات ام الدبس بالغ بر 700 میلیارد ریال است که به دلیل همین حجم بالا از خسارت، در سالهای متمادی مورد تعمیرات اساسی قرار نگرفته است.
وی میافزاید: از مردم اهواز، حمیدیه، باوی و کارون به دلیل بروز این مشکل عذرخواهی میکنم اما قطعاً این تعمیرات اساسی در زمستان سبب میشود تا تابستان سال آینده را با کمترین مشکل در تامین آب شرب سپری کنیم.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه درحال حاضر میزان شوری آب شرب اهواز قابل قبول است، میگوید: امیدواریم ظرف یک هفته آینده آب شرب مورد نیاز از طریق این کانال به مناطق مردم منتقل شود.
کانال سلمان کجا است؟
«کانال سلمان»، کانال خاکی به عرض 70 تا 110 متر و طول بیش از 100 کیلومتر، در پنج کیلومتری شمال شهر اهواز است که با اهداف نظامی ساخته شده و نقش اساسی در نظریه «جنگ آب» شهید چمران و غرقاب سازی مناطق استقرار دشمن در دوران دفاع مقدس بازی کرد.
در سال 61 پس از عملیات بیت المقدس که به بیرون راندن دشمنان بعثی از کشور و آزادسازی اراضی غرب کارون و شهرهای خرمشهر و هویزه انجامید، شورای عمران خوزستان برای احیای این روستاهای خالی از سکنه ضمن اختصاص مشوق های اقتصادی، «کانال سلمان» را تا به بهره برداری رسیدن طرح آبیاری 70 هزار هکتاری (کانال چمران) با تولیت لشکر 7 ولیعصر (عج) برای آبرسانی به اراضی کشاورزی منطقه مصوب کرد که با این تمهید ظرف مدت کوتاهی مهاجران به خانه های خود بازگشتند و به دلیل وجود ظرفیت کشاورزی بالا در منطقه جمعیت یک هزار و 600 خانواری اولیه به پنج هزار خانوار فعلی افزایش یافت.
تولیت سپاه بر کانال سلمان تا سال 82 ادامه داشت که در همان سال با اعتراض شمسایی مدیرعامل وقت سازمان آب و برق خوزستان و با تصویب شورای کشاورزی خوزستان به سازمان آب و برق محول شد. شمسایی در ابتدا استراتژی حذف کانال سلمان را از چرخه انتقال آب پیش گرفت که با اعتراض کشاورزان منطقه روبه رو شد و با دخالت مقتدایی استاندار و برخی نمایندگان خوزستانی مجلس شورای اسلامی ، آب دوباره به جریان افتاد. آب کانال سلمان تا سال 85 از کارون و پس از آن از کرخه تامین میشود.
انتهای پیام/