آموزش جوامع محلی راهی برای کاهش سرقت تابلوهای راهنمایی و رانندگی

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
آموزش جوامع محلی راهی برای کاهش سرقت تابلوهای راهنمایی و رانندگی
علائم راهنمایی و رانندگی از مهم‌ترین ابزارها در راهنمایی رانندگان، افزایش صحت تصمیم‌گیری آنان و کاهش تصادفات را دارد اما برخی از جاده‌های خوزستان این روزها با نبود تابلوهای مسیر نما و علائم راهنما مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، تابلوهای راهنمایی و رانندگی در کشور بر مبنای حجم تردد وسایل نقلیه و شرایط اقلیمی محل تردد نصب‌شده و در برخی موارد، به‌روزرسانی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد. وظیفه به‌روز کردن و ایجاد تغییرات در تابلوهای موجود بر عهده اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با همکاری پلیس‌راه و پلیس راهنمایی و رانندگی است .

دقت مناسب در قرارگیری محل تابلوها و علائم و به‌روزرسانی آن‌ها با توجه به شرایط روز خودروها و جاده‌ها و نیز استفاده از علائم جدید ترافیکی کمک شایانی به کاهش آمار تصادفات کشور می‌کند. علائم راهنمایی و رانندگی در جاده‌ها همانند پلیس، نقش بازدارندگی از تخلفات را دارند، اعمال قانون و جریمه‌های متناسب با تخلفات موجب می‌شود که رانندگان به خود اجازه قانون‌شکنی آن‌هم به‌صورت عمدی را نداده و تخلفات سهوی و غیر عمد نیز به همراه آموزش و فرهنگ‌سازی به حداقل خواهد رسید.

کمبود علائم هشداردهنده در مسیرهای روستایی

یکی از اهالی روستاهای حاشیه شاوور در شهرستان شوش به فارس می‌گوید: تابلوهای راهنمایی رانندگی، رانندگان را مجبور به پیروی می‌کند چراکه مشخص می‌شود در این مسیرها چه تهدیدهایی پیش روی راننده است اما در جاده‌های روستایی ما با کمبود علائم هشداردهنده مواجه هستیم و به همین دلیل خسارت‌های متعدد جانی و مالی به دو طرف وارد شده است.

عبدالرحیم کعب‌عمیر می‌افزاید: البته در مسیر جاده اصلی اهواز به شوش ما در برخی از نقاط با علائم هشداردهنده غلط مواجه هستیم که این تابلوها باید به‌روزرسانی شوند.

این شهروند خوزستانی بیان می‌کند: در برخی از مواقع ما شاهد هستیم که علائم رانندگی سرقت می‌شوند و به همین دلیل به پلیس اطلاع می‌دهیم اما نیروهای پلیس به‌موقع در محل حاضر نمی‌شوند. همچنین به دلیل سبک زندگی عشایری مردم، روستاییان ترجیح می‌دهند به‌صورت مستقیم با سارقان تابلوهای علائم راهنمایی و رانندگی درگیر نشوند.

سرقت 3 هزار تابلوی راهنمایی و رانندگی

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس درباره معضل سرقت تابلوهای راهنمایی و رانندگی در خوزستان می‌گوید: تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم، پیگیری این مسائل از طریق مقامات قضائی است و بارها این مسئله را به دادستان مرکز خوزستان و رئیس کل دادگستری استان، اطلاع داده‌ایم.

غلام عباس بهرامی نیا می‌افزاید: سرقت تابلوهای راهنمایی و رانندگی در همه کشور جزو معضلات جاده‌ای است و این مسئله به گرانی آهن‌آلات و فقر مالی مردم رابطه مستقیم دارد.

وی بیان می‌کند: تنها کار سلبی که ما در اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای توان اجرای آن را داریم این است که موضوع را به مقامات قضائی و انتظامی اطلاع دهیم و این دستگاه‌ها هم کارهایی انجام داده‌اند اما تاکنون راه‌حلی برای پایان دادن به این مشکل پیدا نشده است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خوزستان عنوان می‌کند: عدد و رقم میزان خسارت وارد شده را ندارم اما در سال 96 از تعداد 29 هزار تابلو و علائم هشداردهنده، حدود 3 هزار و 500 تابلو به سرقت رفته است.

راه‌حلی برای پایان دادن به سرقت تابلوها وجود ندارد

وی ادامه می‌دهد: این مسئله در همه راه‌های مواصلاتی اصلی و فرعی جاده‌های شهری و روستایی وجود دارد و نمی‌توانیم بگوییم در کدام نقطه بیشتر مشاهده شده است.

بهرامی نیا با بیان اینکه برای نصب علائم هشداردهنده چیزی برای جایگزینی آهن‌آلات نداریم، می‌گوید: آهن بیشترین دوام و مقاومت را در برابر شرایط آب و هوایی دارد اما به دنبال این هستیم که به‌جای نصب عمودی تابلوهای مسیر نما از تابلوهای افقی استفاده کنیم و به این سمت حرکت کردیم. البته برخی از تابلوهای راهنمایی رانندگی باید از جنس آهن باشند و به‌صورت عمودی نصب شوند تا در کاهش حوادث جاده‌‎ای و راهنمایی رانندگان مؤثر باشند.

یک کارشناس مسائل راه نیز به فارس می‌گوید: با توجه به گرانی قیمت آهن، سرقت این تابلوها شتاب بیشتری به خود گرفته است اما لازم است تعاملی بین دادگستری و اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در راستای شناسایی نقاطی که بیشترین سرقت‌ها در آن می‌شود، ایجاد شود.

کریم سالمی می‌افزاید: بنا بر آمارهای کشوری بیشترین میزان سرقت تابلوهای علائم هشداردهنده در مسیرهای نزدیک به محدوده‌های مسکونی اتفاق می‌افتد که این مسئله نشان می‌دهد در صورت فرهنگ‌سازی می‌توان جلوی بروز آسیب به تابلوها را گرفت.

وی بیان می‌کند: با توجه به آمار اعلام شده درباره سرقت تابلوهای علائم راهنمایی و رانندگی در مرحله نخست می‌توان اعتبارات هزینه شده برای خرید و نصب این تابلوها را به‌عنوان حق نگهبانی به مردم ساکن در آن محدوده پرداخت کرد تا مانند لوله‌های نفتی، حراست از تابلوها به خود مردم واگذار شود.

برخورد قاطع با سارقان و مال‌خرها

این کارشناس مسائل ایمنی راه‌ها ادامه می‌دهد: البته تجربه نشان داده که برای رسیدن به اهداف بزرگ‌تر و حراست از منابع ملی باید بحث آموزش‌ و فرهنگ‌سازی در بین جوامع محلی توسعه یابد.

وی با بیان اینکه بخشی از مشکل سرقت با حراست و فرهنگ‌سازی حل می‌شود، بیان می‌کند: بخش دوم با برخورد با متخلفان محقق می‌شود و گاراژ دارهایی که اموال مسروقه را سارقان خریداری می‌کنند، باید تنبیه شوند.

سالمی عنوان می‌کنند: در واقع اگر مراجع قضائی بتوانند نظارت دقیق‌تری بر عملکرد فعالان بازار آهن و گاراژ دارهایی که اقدام به خرید آهن‌آلات قراضه می‌کنند، اعمال کنند تا سارقان راهی برای فروش تابلوها نداشته باشند.

به گزارش خبرگزاری فارس، قانون‌گذار برای مجازات سارقان و کسانی که به اموال عمومی ضربه وارد می‌کنند مجازاتی در نظر گرفته است که شرح آنها در قانون ماده 687 قانون تعزیرات مصوب سال 75 این‌گونه بیان شده است «هر کس در وسایل و تأسیسات مورد استفاده عمومی از قبیل شبکه‌های آب و فاضلاب، برق، نفت، گاز، پست که به هزینه یا سرمایه دولت یا با سرمایه مشترک دولت و بخش غیردولتی یا توسط بخش خصوصی برای استفاده عمومی ایجاد شده و همچنین در علائم راهنمایی و رانندگی و سایر علائمی که به‌منظور حفظ جان اشخاص یا تأمین تأسیسات فوق و جاده‌ها نصب شده است، مرتکب تخریب یا ایجاد حریق یا از کار انداختن یا هر نوع خرابکاری دیگر شود بدون آنکه منظور او اخلال در نظم و امنیت عمومی باشد به حبس از سه ماه تا ده سال (حبس تعزیری درجه 4) محکوم خواهد شد».

هرچند برخوردهای حقوقی با سارقان می‌تواند در کاهش سرقت‌ها مؤثر باشد اما به نظر می‌رسد، آموزش‌های به‌موقع و فرهنگ‌سازی در زمینه کاهش سرقت تابلوهای علائم هشدار دهنده راهگشاتر باشد چراکه سرقت این تابلوها می‌تواند منجر به بروز خسارت‌های مالی و جانی برای سایر مردم شود.

انتهای پیام/

دی ماه 97

دیالکتیک

راه خوزستان

سرقت تابلوهای راهنمایی

سید علیرضا شریفی

فارس

گزارش خبری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.