سرنوشت تلخ کیفیت در مدارس خصوصی

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
سرنوشت تلخ کیفیت در مدارس خصوصی
گرچه دولت به دنبال خصوصی سازی مدارس است اما کارشناسان معتقدند که توجهی به کیفیت آموزش در این مدارس نمی‌شود.

به گزارش رهیاب، چندی پیش رئیس جمهوری، لایحه تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. این موضوع سبب شد که بسیاری از کارشنااسان این حوزه، این اقدام را ضربه‌ای بر پیکره آموزش و پرورش دانستند که زیان‌هایش بسیاری بیشتر از منافعش است.

رئیس‌جمهور در اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور با تأکید بر واگذاری گام به گام بخشی از مسئولیت‌های آموزش و پرورش به نهادهای غیردولتی اظهار داشت: «اگر نهادهایی مانند حوزه شهرداری‌ها و حتی بخش صنایع، تحت نظارت آموزش و پرورش، مسئولیت مدارسی را بر عهده بگیرند و رقابت سالمی بین وزارت آموزش و پرورش و نهادهای غیردولتی به وجود آورند، می‌توان شرایط مناسبی را برای تعلیم و تربیت فرزندان جامعه ایجاد کرد».

پشت پرده خصوصی سازی مدارس

عادل پیغامی، معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) با انتقاد از خصوصی‌سازی در آموزش و پرورش، گفت: آموزش و پرورش عنوان توسعه مشارکت‌های مردمی را برای این موضوع به کار برده است ولی باید توجه داشت آنچه که در حال وقوع است، خصوصی‌سازی آموزش و پرورش است چرا که شاهد واگذاری اموال و فرصت‌های دولتی به بخش خصوصی هستیم.

پیغامی افزود: شاهد تلاقی دو نظام اقتصادی و مالی با نظام تعلیم و تربیت هستیم و آنچه که تحت عنوان توسعه مشارکت‌های مردمی در این قانون مشاهده می‌شود استفاده از یک عنوان جذاب و جالب برای موضوعی است که مشخص نیست پشت صحنه آن چیست.

معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه ما در سه دهه گذشته لیبرال‌تر از کشورهای لیبرال آموزش و پرورش را به بخش خصوصی واگذار کرد­ه ­ایم، خاطر نشان کرد: سپردن کالای عمومی به بخش خصوصی از منظر اقتصاد یعنی سپردن بخشی از حاکمیت به بیرون از حاکمیت و این موضوعی است که حتی صاحب نظران لیبرال نسبت به آن حساسند و آموزش و پرورش نیز یک کالای عمومی است.

پیغامی در بخش دیگر از سخنان خود موضوع لایحه دائمی شدن تاسیس مدارس غیر دولتی را مورد اشاره قرار داد و افزود: همچنین باید توجه داشت که مشارکت صرفا در فرآیند تامین مالی خلاصه نمی‌شود بلکه می‌تواند ظرفیت مردمی برای مشارکت در مدیریت و اجرا و تصمیم‌گیری‌های خرد و کلان مدارس بهره‌مند شد.

وی به برخی از اشکالات و انتقادات لایحه دائمی شدن مدارس غیر دولتی پرداخت و تصریح کرد: در این لایحه عنوان شده است که ۵۰ درصد نیاز مالی موسسان را بانک­ ها باید تامین کنند، یعنی قانونی نوشته‌ایم که مشارکت‌های مردمی مشکلات مالی ما را حل کند اما از سوی دیگر دولت می‌خواهد از بخش خصوصی از طریق بانک ها ۵۰ درصد حمایت داشته باشد.

بی کیفیت بودن مدارس غیرانتفاعی

محمدحسین مهدوی، کارشناس آموزش و پرورش در گفتگو با رهیاب، با انتقاد از واگذاری مدارس به بخش خصوصی می‌گوید: مدارس غیرانتفاعی، امروز در بدترین شرایط ممکن به سر می‌برند و محلی شده‌اند که تنبل‌ها برای اخذ مدرک و پایان تحصیلات خود در مقاطع مختلف به آنها مراجعه می‌کنند.

وی می‎افزاید: یکی دیگر از مشکلات در این حوزه این است که این مدارس از فضای مناسبی برخوردار نیستند و به مسائل فرهنگی، پرورشی و ورزشی اهمیتی داده نمی‌شود، چرا که در آنجا بیشتر به مسائل رفاهی توجه می‌شود.

مهدوی تصریح می‌کند: در بسیاری از مدارس غیرانتفاعی از یک معلم برای تدریس چندین کتاب استفاده می‌کنند و این موضوع به غیر از بحث تخصصی سبب می‌شود که این معلم نتواند کلاس خود را به خوبی اداره کند.

وی عنوان می‌کند: گرچه به دلیل کمبودها این موضوع در مدارس دولتی هم دیده می‌شود اما با توجه به ساز و کار دولتی این موضوعات کم‌تر رخ می‌دهد و به همین دلیل کیفیت آموزشی در مدارس دولتی بیشتر است.

این کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به وجود دانشگاه‌های غیردولتی می‌گوید: در خوزستان دانشگاه‌های غیر دولتی فراوانی وجود دارد، اما می‌بینیم که مسئولان از عدم تخصص دانشجویان ما صحبت می‌کنند. اگر آموزش وپرورش غیر دولتی هم در کشور رایج شود این موضوع سبب کاهش کیفیت تدریس می‌شود و درواقع هیچ ثمری برای دانش آموزان ندارد مگر اینکه در پایان سال بر تعداد افراد قبول شده در امتحانات افزوده شود.

پیگیری‌های رهیاب برای گفتگو با اسفندیار بلدی، رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و مدارس غیردولتی آموزش و پرورش خوزستان ثمری نداشت و علی‌رغم هماهنگی‌های انجام شده، وی پاسخگو نبوده است.

با توجه به مشکلاتی مانند پاسخگو نبودن مدیران درجه 2 نمی‌توان آینده روشنی را برای مدارس خصوصی پیش بینی کرد و فقط منجر به افزایش هزینه‌های والدین دانش اموزان می‌شود.

انتهای پیام/

بهمن 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مدارس خوزستان

گزارش اجتماعی

گزارش خبری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.