بی رغبتی هواداران فوتبال خوزستان به تیم‌های بی هویت

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
بی رغبتی هواداران فوتبال خوزستان به تیم‌های بی هویت
چندسالی است که ظرفیت ورزشگاه‌های کشور در میزبانی از مسابقات مختلف فوتبال خالی میماند و هواداران تیم‌های باشگاهی استقبالی از مسابقات لیگ برتر نمی‌کنند.

در خوزستان علی‌رغم وجود تیم‌های مختلف اما بازهم ورزشگاه‌ها خالی می‌ماند. برای ریشه یابی این موضوعات باید وضعیت فوتبال کشورمان را با فوتبال سایر نقاط جهان مقایسه کرد.

در حال حاضر 20 تیم در لیگ برتر انگلیس رقابت می‌کنند و شاید برای ایرانیان شنیدن برخی از نام‌ها غریب باشد، اما واقعیت این است که این تیم‌ها بیش از یکصد سال سابقه فعالیت دارند. استوک سیتی با 153 سال فعالیت و پورت‌موث با 54 سال فعالیت قدیمی‌ترین و جدیدترین تیم‌های لیگ برتر انگلستان هستند. هرچند بقیه تیم‌های لیگ برتر انگلستان بین 100 تا 140 سال در حال فعالیت هستند.

در واقع نخستین دلیل استقبال تماشاگران از این تیم‌ها فعالیت فوتبالی این باشگاه‌ها در بیش از یک قرن است که به خودی خود سبب شده مردم هر منطقه تیم را متعلق به خود بدانند. گرچه برخی از این تیم‌ها همیشه در حال سقوط و افول هستند و احتمال قهرمانی آنها حداقل در 2 دهه گذشته به صفر نزدیک است اما اهمیت دادن به بازیکنان بومی و ترانسفر کردن آنها به دیگر نقاط جهان از ویژگی‌های بارز این تیم‌ها است.

اما در خوزستان وضعیت به شکل دیگری رقم خورده است و هر تیم خوزستانی بعد از یک مدت صعود، به سمت و سوی نابودی می‌رود و کم کم تیم منحل می‌شود. فوتبال خوزستان بعد از انقلاب اسلامی نتوانست آنچنان که باید باشد، ظاهر شود.

تیم شاهین اهواز قدیمی‌ترین تیم خوزستانی بود که اکنون دیگر وجود ندارد. گرچه شاهین اهواز افتخارات زیادی کسب کرد اما در سال 1389 پس از سقوط به دسته دو فوتبال کشور سهامش را به مس سونگون ورزقان فروخت تا پایانی بر ناکامی‌هایش باشد.

تیم جنوب اهواز یکی دیگر از تیم‌های خوزستانی بود که تا مرحله یک چهارم نهایی آسیا پیش رفت و در فوتبال کشور هم توانست به نایب قهرمانی جام حذفی و سومی لیگ آزادگان برسد اما در دهه 70 و پس از سقوط به دسته یک سهامش را به فولاد خوزستان فروخت.


فولاد خوزستان علی‌رغم درخشش از دهه 70 تاکنون اما بارها با مشکلات زیادی روبه رو شد و یک بار به لیگ آزادگان سقوط کرد و پس از یک سال سهام سپاهان نوین اصفهان را خرید و به لیگ برتر بازگشت. استقلال خوزستان گرچه اکنون دوران درخشش خود را در فوتبال سپری می‌کند اما سابقه آنچنانی در فوتبال ندارد و سال 90 با خرید امتیاز استقلال جنوب پا در عرصه فوتبال گذشت.

استقلال اهواز در حال حاضر قدیمی‌ترین تیم اهواز است که البته دیگر نام و نشانی از آن آبی‌ها ندارند. آنها پس از یک درخشش طولانی مدت در فوتبال در سال 89 به لیگ آزادگان سقوط کردند و بعد از یک نمایش ضعیف در این لیگ به لیگ دسته دو سقوط کردند. این تیم پس از صعود به لیگ آزادگان باز هم در سال 94 به لیگ 2 سقوط کرد و هوادارانش را مأیوس کرد. این تیم در ابتدای لیگ پانزدهم سهام فولاد نوین اهواز را خرید و به لیگ برتر راه یافت.

فوتبال خوزستان از ابتدای شکل گیری لیگ برتر تاکنون در همه ادوار بیش از یک نماینده داشت اما هیچ‌گاه زیرساخت‌های فوتبال در این استان توسعه پیدا نکرد. بی هویت بودن تیم‌های فوتبال ایران عامل مهمی‌ است که سبب شده تماشاگران جذب این تیم‌ها نشوند. شاید بتوان این را گفت که اگر تیم‌ها به سمت خصوصی شدن پیش بروند، بتوان در آینده‌ای نه چندان دور حضور تماشاگران را در زمین فوتبال مشاهده کرد.


البته اگر به این شکل پیش برود در موفقیت‌های فصلی تیم‌ها نمی‌توان تماشاگری را جذب کرد چرا که هواداران و مردم شهر تعلق خاطری به تیم‌های بی هویت یا تیم‌هایی که به تازگی ایجاد شدند، ندارند. حضور بازیکنان بومی در این تیم‌ها و استفاده از خوزستانی‌ها در تقویت تیم‌های پایه می‌تواند یکی دیگر از عوامل تأثیر گذار در ایجاد رغبت بین مردم خوزستان جهت حضور در ورزشگاه باشد که باشگاه‌های خوزستانی به آن بی توجه هستند.

انتهای پیام/

بهمن 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

یادداشت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.