سفر به عتبات با خودروی شخصی؛ آرزویی که محقق نشد

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
سفر به عتبات با خودروی شخصی؛ آرزویی که محقق نشد
هرچند سفر با خودروی شخصی به عتبات در سال 93 آزاد شد اما این آرزو به دلیل فراهم نشدن زیرساخت‌ها در عراق هیچ وقت محقق نشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، پس از سقوط صدام دیکتاتور بعثی حکومت بر عراق، که برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) آزاد شد، هرساله موج اشتیاق مردم برای حضور عتبات بیشتر می‌شود. به ویژه پیاده‌روی اربعین که هرسال با شکوه بیشتری نسبت به سال قبل برگزار می‌شود؛ بنا بر پیش بینی مسئولان کشوری امسال بیش از 2.5 میلیون ایرانی برای حضور در مراسم اربعین حسینی از مرزهای ایران به عتبات عالیات مشرف شدند که 50 درصد از این زائران مرزهای خوزستان را برای سفر به عراق انتخاب می‌کنند.

مردم ایران به ویژه استان‌هایی مانند خوزستان که علاوه بر قرابت جغرافیایی، ارتباطات نزدیک فرهنگی با مردم شیعه کشور عراق دارند همواره علاقمندند که مراودات و سفرها به عراق و به ویژه عتبات عالیات بیش از گذشته تسهیل شود  و به همین دلیل برای تسهیل در روند زیارت عتبات عالیات اقدامات زیادی مانند صدور گذرنامه در مرز تا سفر از طریق خطوط هوایی و دریایی انجام شده است.

تردد خودروهای شخصی آزاد شد

بهمن ماه سال 93 فرماندار خرمشهر در گفت‌وگویی اعلام کرد: «در آخرین گام و با توافق طرف‌های ایرانی و عراقی اخیرا تردد با خودروی شخصی نیز به عراق آزاد شد.» موضوعی که مردم پیش از این منتظرش بودند تا بتوانند در کمترین زمان و در حدود 4-5 ساعت خود را از آبادان و خرمشهر به زیارت برسانند حالا تبدیل به یک آروز محقق شده تبدیل شد تا شوق سفر به عتبات در بین خوزستانی‌ها بیشتر خودنمایی کند.

فرماندار خرمشهر 4 سال پیش درباره این موضوع گفته بود: هموطنان می‌توانند 24 ساعت پس از ارائه درخواست سفر با خودروی شخصی به عتبات عالیات مشرف شوند. ولی الله حیاتی افزود: کسانی که علاقه سفر با خودروی شخصی داشته باشند باید به گمرک پایانه مرزی شلمچه مراجعه کنند و پس از دریافت گواهینامه بین المللی و شماره پلاک گذر موقت در عراق متقاضیان می‌توانند به عتبات مشرف شوند.

تردد خودروهای شخصی ممنوع شد

همین موضوع کافی بود که یک خودرو پلاک‌های گذر موقت دریافت کند. بنا بر گفته مدیر پایانه مرزی شلمچه از زمانی که تردد خودروهای شخصی به عراق آزاد شد فقط یک خودرو به گمرک پایانه مرزی شلمچه مراجعه کرد و پس از طی مراحل اداری به عتبات عالیات مشرف شد.

 4 سال پس از اعلام این خبر اما فرماندار خرمشهر دوباره در رسانه‌ها حاضر شد و بدون ارائه توضیحات کافی گفت: سفر زائران ایرانی با خودروهای سواری به عتبات عالیات از طریق مرز بین‌المللی شلمچه ممنوع است. ولی الله حیاتی افزود: بر اساس توافق به عمل آمده با کشور عراق، اتوبوس، مینی‌بوس و خودرو وَن حامل زائران ایرانی با انجام تشریفات اداری به صورت رایگان قادر به سفر به عتبات عالیات از مرز شلمچه هستند. همچنین اتوبوس‌ها باید مجوز خروج را از گمرک مبدأ حرکت خود دریافت کنند.

علت ممنوعیت سفر خودروهای شخصی به عراق

فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر نیز درباره ممنوعیت سفر با خودروی شخصی به عتبات می‌گوید: موضوع تردد خودروهای شخصی برای زیارت عتبات از همان ابتدا لغو شد  و هیچ‌کس نتوانست مجوز سفر با خودروی شخصی به عراق را کسب کند.

ولی الله حیاتی عنوان می‌کند: کشور عراق نتوانست زیرساخت‌های جاده‌ای خود را ارتقا بدهد و برای حفاظت از جان شهروندان و جلوگیری ز پیش آمدن حادثه برای آنها در کشور عراق این مصوبه لغو و سفر خودروهای شخصی به عراق ممنوع شد.

وی می‌افزاید: البته امسال برای رفاه حال زائران اربعین تردد اتوبوس، مینی بوس و ون را آزاد کردیم اما تردد خودروهای سواری هنوز هم ممنوع است.

فرماندار ویژه خرمشهر در پاسخ به اینکه با توجه به آماده نبودن زیرساخت‌های کشور عراق چرا در سال 93 تردد خودروهای شخصی آزاد شد، بیان می‌کند: دیگران باید پاسخ‌ این سوال را بدهند ولی اکنون تردد خودروهای شخصی ممنوع است.

به گزارش فارس، هرچند سفر با خودروی شخصی برای زیارت عتبات تحقق یک آرزوی قدیمی بود اما ممنوعیت این سفر سبب شد که این آرزو هم برای خوزستانی‌ها محقق نشود. البته تعجب آور است که فراهم نبودن زیرساخت‌های جاده‌ای عراق سبب ممنوعیت سفر شده چرا که پروژه‌های راهسازی یکی دو روزه تکمیل نمی‌شوند و پیش از آزادسازی سفر خودروهای شخصی به عراق این موضوع باید لحاظ می‌شد.

انتهای پیام/

آذرماه 97

اربعین خوزستان

دیالکتیک

سید علیرضا شریفی

شلمچه

فارس

چذابه

گزارش فرهنگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.