وقتی تاکسی‌ها سوارِ مردم می‌شوند

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
وقتی تاکسی‌ها سوارِ مردم می‌شوند
روند افزایش کرایه و سیاست‌های آن به گونه‌ای است که گویا جای تاکسی و مردم عوض شده و قرار است آنها بر دوش مردم سوار شوند.

رهیاب؛ + آقا کرایه ۱۸۰۰ شده
-
تا دیروز که ۱۵۰۰ بوده
+
حالا که ۱۸۰۰ شده، این هم نرخ تاکسیرانی.
پیاده می‌شود و در را به نشانه اعتراض محکم می‌بندد تا «تقِ در» تنها واکنش به افزایش نرخ کرایه‌ها باشد. با آغاز سال جدید برخی از تاکسی‌داران اهوازی به صورت خودسر نرخ کرایه را افزایش دادند و به همین دلیل جر و بحث‌ها در هنگام پیاده شدن مسافران از خودرو آغاز شده است.

یک شهروند می‌گوید: معلوم نیست این افزایش نرخ تاکسی در اهواز چگونه است که ما هرچند ماه یک بار باید کرایه را با یک نرخ تازه حساب کنیم. نرخ کرایه را با احتساب کولر روشن حساب کرده‌اند اما این راننده‌ها کولر را روشن نمی‌کنند و همان کرایه را از مسافر می‌برند. نرخ کرایه، نام تاکسی دار و شماره تاکسی را با ماژیک سیاه کرده‌اند تا بتوانند راحت‌تر با مردم جر و بحث کنند، مانده‌ام که این‌ها را ما گزارش کنیم یا خود تاکسیرانی باید با افزایش نظارت بررسی کند.

محسن با اشاره به اینکه روزانه ۴ بار از تاکسی درون شهری استفاده می‌کند، معتقد است که شکایت از تاکسی داران یا رانندگان اتوبوس ثمری ندارد چرا که نه سامانه ۱۳۷ به سرعت به شکایت شهروندان رسیدگی می‌کند و نه من وقت این را دارم که هر روز از چند راننده تاکسی شکایت کنم.

۲۶ خرداد ۹۴ بود که نرخ کرایه در اهواز ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یافت و به گفته منشی کمیسیون حمل و نقل شورای شهر اهواز به ازای هر کیلومتر یک هزار ریال به کرایه‌ها اضافه شد. حالا پس از گذشت 7 ماه دوباره بحث افزایش نرخ کرایه وسایل حمل و نقل عمومی و به ویژه تاکسی‌ها نُقل محافل شده است.

آیتم‌های افزایش نرخ کرایه

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی اهواز با اشاره به نحوه افزایش نرخ کرایه بر اساس تعرفه سازمان شهرداری‌های کل کشور، هزینه تعویض لاستیک، استهلاک خودرو، قیمت سوخت، شرایط آب و هوایی، تعمیرات و نرخ تورم را از آیتم‌های این دفترچه برای افزایش قیمت سوخت عنوان کرد.

«کوروش حسینی زاده» افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی نرخ کرایه در سال گذشته را به دلیل تک نرخی شدن سوخت و افزایش ۴۳ درصدی قیمت آن دانست و گفت: این افزایش بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر بود.

وی می‌گوید: بعد از محاسبه نرخ کرایه سال جدید در هیئت مدیره این سازمان، نرخ کرایه به شورای شهر ارسال می‌شود تا پس از بررسی در کمیسیون‌های تخصصی در صحن علنی شورای شهر مطرح و پس از رأی گیری به فرمانداری جهت تائید ارسال می‌شود.

حسینی زاده با اشاره به اینکه هنوز میزان این افزایش نرخ معلوم نیست، تصریح می‌کند: در حال حاضر کارهای کارشناسی آن انجام شده است ولی مصوبه‌ای را دریافت نکردیم و منتظر اجازه سازمان شهرداری‌های کشور و اتحادیه تاکسیرانی برای افزایش نرخ هستیم تا آن را عملیاتی کنیم.


راننده و شهروند هردو ناراضی‌اند

«سازمان تاکسیرانی پس از افزایش نرخ کرایه آیا به دنبال توسعه و نوسازی ناوگان می‌رود»، این پرسش را یک کارشناس ارشد مدیریت شهری مطرح می‌کند و می‌گوید: در چند سال گذشته یک تاکسی جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی اهواز اضافه نشده و این افزایش نرخ کرایه فقط رفع تکلیف این سازمان است.

«مهدی کریمی» معتقد است که افزایش نرخ کرایه تاکسی‌ها در اهواز فقط منجر به فشار به مردم می‌شود چرا که شهروندان اختیاری برای انتخاب وسیله مسافرت درون شهری ندارند و مجبور به استفاده از اتوبوس‌های کُند یا تاکسی‌های فرسوده هستند. نیمی از ناوگان اتوبوس‌رانی و تاکسیرانی ما فرسوده است و نظارت درستی در این حوزه انجام نمی‌شود به همین دلیل است که بعد از افزایش نرخ کرایه، مسافر و تاکسی دار هر دو ناراضی هستند.

کریمی از کارشناسی نبودن نحوه بررسی افزایش نرخ کرایه در شورای شهر اهواز انتقاد کرد و خواستار حضور کارشناسان دانشگاهی این حوزه در کمیسیون مربوطه شد. وی تأکید می‌کند که حضور کارشناسان در این کمیسیون سبب تنظیم برنامه برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی می‌شود.

ارائه خدمات به تاکسی داران

وی بهترین راه حل در دوره کوتاه مدت برای جلوگیری از نارضایتی شهروندان را ارائه خدمات از سوی تاکسیرانی اهواز به تاکسی داران عنوان کرد و می‌گوید: تاکسیرانی در برابر عوارضی که دریافت می‌کند باید به تاکسی داران خدماتی ارائه دهد که همه هزینه سوخت، تعمیر و استهلاک خودرو از شهروندان گرفته نشود.

این کارشناس مدیریت شهری بیان می‌کند: مسافرکشی درون شهری باید برای تاکسی دار به صرفه باشد اما این تناسب هزینه باید با جلوگیری از مسافرکشی خودروهای شخصی محقق شود. در واقع اجازه مسافر کشی به خودروهای شخصی و افزایش مکرر نرخ کرایه در روزگار معلول بودن ناوگان حمل و نقل عمومی اهواز حذف صورت مسئله است.

به گزارش رهیاب، این بار افزایش نرخ کرایه منجر به چه می‌شود؟ به تق در و جر و بحث‌های روزانه مسافر و تاکسی‌دار یا به توسعه و بازسازی حمل و نقل ناوگان تاکسیرانی اهواز؟ برای پاسخ به کمی صبر نیاز است تا سال آینده و دوباره این مکالمه تکراری آقا کرایه 2200 شده
-
تا دیروز که 2000 تومن بوده
+
حالا که 2200 شده، این هم نرخ تاکسیرانی


گزارش از سید علیرضا شریفی

انتهای پیام/

تاکسی اهواز

تاکسیرانی اهواز

رهیاب

سید علیرضا شریفی

سینمای خوزستان

شهرداری اهواز

فروردین 95

گزارش اجتماعی

گزارش خبری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.