تعریف جدید از تولید داخلی، راه دررو دولت برای قرار دادهای خارجی

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
تعریف جدید از تولید داخلی، راه دررو دولت برای قرار دادهای خارجی
برخی از افراد منتسب به دولت به دنبال تعریف جدید از تولیدات داخلی هستند و توجهی به هزینه‌هایی که ایران در صورت بدعهدی طرف غربی باید بدهد، نمی‌کنند.

به گزارش رهیاب، در چند سال گذشته، «اقتصاد مقاومتی» و معیشت مردم از موضوعات مورد تأکید مقام معظم رهبری بود، اما متأسفانه در دولت یازدهم بحث اقتصاد داخلی و البته همه موضوعات داخلی به مذاکرات هسته‌ای ربط داده شد و دولت نتوانست در این حوزه موفق عمل کند.

مقام معظم رهبری در این باره گفتند: یک مسئله هم مسئله‌ نقش‌آفرینی در اقتصاد مقاومتی است که اقتصاد دانش‌بنیان پایه‌ آن است. البتّه در این زمینه هم حرف زیاد زده‌ایم، دوستان هم مطالبی بیان کرده‌اند، دیگران هم گفته‌اند اما آنچه در واقعِ عمل باید اتّفاق بیفتد، هنوز اتّفاق نیفتاده. بنده این را عرض بکنم؛ تازه گزارش مسئولان دولتی برای برنامه‌های اجرائی اقتصاد مقاومتی دست بنده رسیده؛ تازه چند روز است! یعنی آنچه در واقع باید تحقّق پیدا کند در اقتصاد مقاومتی، هنوز ما با آن فاصله داریم.

واکاوی عملکرد دولت نشان می‌دهد که برخی از وزرای مرتبط با این حوزه اعتقادی به اقتصاد داخلی و تولیدات داخلی ندارند؛ محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران میگوید: آمریکا با یک بمب می تواند سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد و یا اکبر ترکان، مشاور رئیس جمهور معتقد است: اگر تعرفه واردات برداشته شود، قابلیت رقابت در هیچ تکنولوژی و هیچ صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قرمه‌سبزی را نخواهیم داشت.

واردات120 تن سنگ پا و خروج 847 میلیون دلار ارز از کشور

براساس آمارهای گمرک ایران در 10 ماهه امسال بالغ بر 36 هزار و 127 خودرو وارد کشور شده است. این میزان خودرو با رقمی بالغ بر 847 میلیون و 235 هزار و 243 دلار با ارزش ریالی 24 هزار و 736 میلیارد و 187 میلیون و 353 هزار و 767 ریال برآورد شده است.

و یا در آماری جالب‌تر، در 8 ماهه اول امسال 12.5 تن سنگ‌ پای وارد شده، ارزشی به میزان 23 هزار دلار داشته و براساس آمار گمرک از سال 1392 تا 8‌ ماهه نخست امسال نزدیک به 120 تن سنگ پای چینی به کشورمان وارد شده است.

البته زیر سوال بردن دستاوردهای نظام اسلامی ایران در حوزه‌های علمی، صنعتی و اقتصادی هیچ‌گاه برای برخی از افراد انحصار طلب و واداده غربی امری خوشایند نبوده است؛ صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصطلاح طلب در اظهاراتی شرم آورد می‌گوید: فعالیت‌های هسته‌ای خیلی شیره گلوسوزی برای مملکت نبوده است، نه از نظر پیشرفت علمی خیلی خبری بوده و نه از لحاظ اقتصادی و چه بسا با مطالبی که مطرح شد به ضرر ما بوده است.


این اظهارات از سوی فعالان سیاسی اصلاح طلب و منتسبان به دولت در حالی مطرح می‌شود که در چندین سال گذشته غربی‌ها به اقتدار ایران و دستاوردهای کسب شده توسط نظام اسلامی اعتراف کرده‌اند؛ رتبه هفتم ایران در علم نانو، حضور در بین 9 کشور دارای انرژی هسته‌ای و پیشرفت‌های غیر قابل انکار در بومی کردن صنایع به ویژه صنعت نفت و حفاری از دستاوردهایی است که غربی‌های علاوه بر توانمندی ایران در مسائل نظامی و سایبری به آن اعتراف کرده‌اند.

دولت که اجرای اقتصاد مقاومتی را موکول به بعد از اجرای برجام کرده بود در اقدامی تأمل برانگیز در تور اروپا گردی خود قراردهایی را منعقد کرد که با اقتصاد مقاومتی منافات دارد.


تعریف جدید از تولید راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی

سید عبدالوهاب، سهل‌آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران شب گذشته در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا اظهار داشت: برای رسیدن به یک اقتصاد مقاوم باید تولید در کشور باز تعریف شده و معنی واقعی آن را مشخص کرد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران به شرایط پس از برجام و آمادگی بخش صنعت کشور برای تغییر و تحولات بزرگ اشاره کرد و گفت: در شرایطی که به دنبال مسائل پس از برجام بوده و ارتباطات خوبی نیز با مجامع بین المللی پیدا کرده ایم باید تولید و صنعت کشور خود را برای این تحولات آماده کرد.

به گزارش رهیاب، چندی پیش مسئله‌ای مطرح شده بود که هزینه نقض برجام باید بیش از ادامه روند اجرای برجام باشد؛ ماهیت قرارداهای منعقد شده و اقدامات برخی از افراد منتسب به دولت طوری است که این موضوع را در اذهان ایجاد کرده که آیا دولت با انعقاد این قراردادها و اقداماتی مانند وادادگی به غرب با تعریف جدید از تولیدات داخلی برای استفاده از صنایع اروپا طوری است که اگر برجام از سوی دیگر کشورها نقض شد، ایران باز هم مجبور به ادامه روند اجرای برجام باشد و واکنش متقابل ایران به اقدامات ساختار شکنانه غربی، متناسب نباشد.

دولت در این برهه زمانی باید به نحوه انعقاد قرارداد با کشورهای غربی و حمایت از تولیدات داخلی طوری نگاه کند که در صورت بدعهدی آمریکا و هم پیمانانش در روند اجرای برجام، آسیبی به اقتصاد کشور وارد نشود و بتوان در مدت زمان اجرای برجام به استحکام اقتصادی مناسبی رسید که تکانه‌های خارجی نتواند در اقتصاد کشور را مختل کند.

انتهای پیام/

بهمن 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

صنعت خوزستان

مسکن اهواز

گزارش اقتصادی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.