- سیدعلیرضا شریفی

به گزارش رهیاب، حسن روحانی، رئیس جمهور دولت یازدهم جمهوری اسلامی روز گذشته نشستی با خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی داشت؛ بیشتر موضوعات این نشست معطوف به مسائل انتخابات، تعامل ایران و کشورهای ۱+۵ و روابط خارجی ایران بود. حسن روحانی در ابتدای نشست دقایقی را به سخنرانی پرداخت و پس از آن پاسخ سؤالات خبرنگاران بود.
نکته قابل توجه در نشست خبری ۹۰ دقیقهای رئیس جمهور موضوعات مطرح شده توسط وی است؛ حسن روحانی در این نشست به موضوعاتی مانند برجام یک و برجام ملی، انتخابات، سیاست داخلی، تعامل دولت و مجلس، سیاستهای اقتصادی و سیاست خارجی سخنرانی کرد.
بررسی سخنرانی یک و نیم ساعته رئیس جمهور نشان میدهد که موضوع واردات محصولات و تعامل با سرمایه گذاران خارجی بیشترین کاربرد را در نشست خبری حسن روحانی داشت و رئیس جمهور ۴۶ بار از کلمات مرتبط با واردات استفاده کرده است.
استفاده زیاد از واردات و تعامل با کشورهای خارجی برای سرمایه گذاری در صورتی از سوی رئیس جمهور مطرح میشود که وی در نشست خبری روز گذشته خود یک بار هم درباره برنامه دولت برای حمایت از تولید کنندگان اقتصادی و صادرات محصولات ایرانی به کشورهای دیگر سخن نگفت.
موضوع بعدی که حسن روحانی در نشست خبری خود به آن توجه داشت، بحث انتخابات هفتم اسفندماه بود که ۲۰ بار درباره آن صحبت کرد؛ حسن روحانی همواره در نشست خود سعی داشت که رأی مردم در هفتم اسفندماه را رأی به گفتمان اعتدال در سال ۹۲ ربط دهد.
برجام یک و برجام ملی سومین موضوعی بود که حسن روحانی درباره آن سنگ تمام گذاشت و تا توانست از آنها حمایت کرد؛ حسن روحانی ۱۸ بار در نشست خبری خود به برجام اشاره کرد و معتقد بود که کشورهای خارجی به تعهدات خود عمل کردهاند.
بحث خام فروشی نفت هم یکی از موضوعات پرکاربرد در صحبتهای روز گذشته حسن روحانی بود و وی درباره وضعیت بازار نفت در دوران پسابرجام ۹ بار به موضوع نفت و گاز اشاره کرد و فقط به مسائل خام فروشی و افزایش صادرات نفت و گاز خام صحبت کرد و هیچ برنامهای برای تولید دیگر محصولات نفتی و پالایش آن ارائه نکرد.
حسن روحانی در نشست یک و نیم ساعته خود با رسانهها یک کلمه هم درباره موضوعاتی مانند صادرات غیر نفتی ایران، افزایش تولید ناخالص ملی و اقتصاد مقاومتی صحبتی نکرد.
مقام معظم رهبری در یکی از بیانات خود گفتند: برای اینکه این کار بزرگ، اقتصاد مقاومتی، تحقّق پیدا کند، الزامات چیست و چه کارهایی باید انجام بگیرد؟ خلاصه عرض میکنیم: اوّلاً مسئولان باید از تولید ملّی حمایت کنند. تولید ملّی، اساس و حلقهٔ اساسی پیشرفت اقتصاد است. مسئولان باید از تولید ملّی حمایت کنند. چه جوری؟ یک جا که قانون لازم دارد، حمایت قانونی کنند؛ یک جا که حمایت قضائی لازم است، انجام بگیرد؛ یک جا که حمایت اجرایی لازم است، باید تشویق کنند و کارهایی بکنند؛ باید این کارها انجام بگیرد. تولید ملّی باید رونق پیدا کند.
متأسفانه تفکر غرب زدگی در جامعه به برخی از مسئولان ما ضربه زده است تا جاییکه محمد جواد ظریف میگوید: «آمریکا با یک بمب میتواند سیستم دفاعی ما را از کار بیندازند» و یا اکبر ترکان معتقد است: «اگر تعرفه واردات برداشته شود، قابلیت رقابت در هیچ تکنولوژی و هیچ صنعتی به جز آبگوشت بزباش و قورمهسبزی را نخواهیم داشت.»
به نظر میرسد چشم امید دولت یازدهم بیشتر به ورود کالاهای خارجی به کشور است و برنامهای برای حمایت از تولیدات داخلی و یا افزایش بهره وری محصولات ندارد.
انتهای پیام/