تبلیغات و فرهنگ سازی حلقه مفقوده جذب مخاطبان خوزستانی به سینما

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
تبلیغات و فرهنگ سازی حلقه مفقوده جذب مخاطبان خوزستانی به سینما
غفلت از موضوع تبلیغات و فرهنگ سازی سبب کاهش مخاطبان خوزستانی سینما شده است.

به گزارش رهیاب، فارغ از این موضوع که آیا نخستین سینمای ایران در خوزستان بود یا نبود، موضوع مخاطب از اهمیت بیشتری برخوردار است. چرا که در سال‌های گذشته آمار مخاطبان سینما در این استان کاهش پیدا کرده است؛ کاهشی که محسوس بوده و همه به دنبال راه حلی برای آن هستند.

بنا بر آمارهای ارائه شده قبل از سال 56 شمسی بیش از 38 سینمای عمومی و 7 سینما با مالکیت شرکت ها و صنایع در خوزستان فعال بوده‌اند اما امروز از این صنعت و هنر پر رونق در خوزستان خبری نیست و فقط 10 سالن سینمای فعال در اهواز، آبادان، خرمشهر، دزفول، شوشتر و رامهرمز وجود دارد.

مجتبی آقاکوچک زاده معاون سینمایی حوزه هنری خوزستان در گفتگو با رهیاب در این باره می گوید: ورود تلویزیون به دنیای رسانه و گسترش آن از سال 59 در خانه ها و همچنین آغاز جنگ تحمیلی از عوامل افول سینما در خوزستان است. 17 شهرستان خوزستان و برخی دیگر از شهرهای بزرگی که هنوز شهرستان نشده اند فاقد سینما هستند و برخی از مدارس این شهرستان ها برای اکران فیلم باید 150 کیلومتر مسافت را طی کنند.

این روزها اکران فیلم محمد(ص) سبب افزایش حضور مردم در سینماها شده اما بازهم وجود صندلی های خالی توی ذوق می زند.

نخواستم فتنه‌ای شود

مهران کریمی یکی از شهروندان اهوازی می گوید: برای بار دوم در طول 26 سال زندگی ام به سینما آمده ام؛ یک بار برای فیلم "مزاحم" و حالا به اصرار خانمم برای فیلم حضرت محمد(ص).باخنده تصریح می کند: نخواستم در خانه فتنه ای شود برای همین خواهرهایم را هم به زور آورده ام.

وی ادامه می دهد: زندگی در اهواز سخت است و من ساعت 7 شب از سرکار باز می گردم؛ حوصله ندارم به سینما بیایم و فیلم های تکراری و کلیشه ای نگاه کنم.

این شهروند اهوازی عنوان می کند: باید قبول کرد این مشکل مختص خوزستان نیست چون فیلم های ما معمولا از یک سوژه اجتماعی بهره می برند و هروقت جامعه روی خوش به آن سوژه و یا فلان بازیگر کرد همه کارگردانان آن بازیگر را جذب می کنند.

کریمی مشکل سینمای اهواز را اینگونه می داند: سینما خیلی وقت است از سبد خانواده ها حذف شده و کمتر کسی است که به ذهنش خطور می کند در روزهای تعطیل به سینما برود. به نظرم اگر سینماداران و اداره کل ارشاد برای تبلیغات در این زمینه هزینه کنند، اثربخش است.

بهمن ماه سال گذشته کاربری سینما بهمن اهواز به گروه سنی کودک و نوجوان تغییر یافت. کاری که به گفته علیرضا چرخابی رئیس حوزه هنری خوزستان برای نخستین بار در کشور رخ می دهد. وی معتقد است: سینماهای کودک و نوجوان تهران در گذشته به دلیل استقبال ضعیف مردم تعطیل شدند و ما باید به دنبال جذب مخاطب باشیم.

وی تاکید می کند: برای رونق گرفتن این سینما باید همدلی بین اداره کل آموزش و پرورش خوزستان، اداره کل ارشاد و حوزه هنری خوزستان ایجاد شود.

رئیس حوزه هنری خوزستان ایجاد این سینما را نوعی فرهنگ سازی در این حوزه می داند و بیان می کند: وجود این سینماها سبب افزایش ساخته های با کیفیت سینمایی در حوزه نوجوانان می شود.

بهره برداری از 9 سالن سینما تا پایان امسال

همایون قنواتی نیز عنوان می کند: 9 سالن سینما تا پایان امسال به ظرفیت سینماهای خوزستان در اهواز، آبادان، اندیمشک و شوشتر افزوده می شود و به دنبال راه اندازی سینما هنر و تجربه هستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید: این اداره کل آماده همکاری با سرمایه گذاران حوزه فرهنگ برای ایجاد پردیس سینمایی است.

به گزارش رهیاب، گرچه نباید از مسئله توسعه و افزایش سالن های سینما به سادگی گذشت اما مهم ترین مسئله امروز خالی بودن سالن های فعلی سینما در خوزستان است. تبلیغات و فرهنگ سازی در این حوزه برای جذب مخاطب از اهمیت ویژه ای برخوردار است که متاسفانه از این موضوع غفلت شده است.

مشکلات اجتماعی و کمبودهای موجود در کاهش مخاطبان خوزستانی سینما موثر است اما این روزها مردم هنر دوست خوزستان نمی دانند که در سینماها چه میگذرد و چه فیلم هایی در حال اکران است.

انتهای پیام/


آذرماه 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

گزارش فرهنگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.