- سیدعلیرضا شریفی
فولاد نوین 4 هفته قبل از پایان رقابتهای لیگ یک در سال 93 – 94 توانست صعودش را به لیگ برتر مسجل کند و در پایان با 6 امتیاز اختلاف و صدرنشینی راهی رقابت پایانی لیگ دسته یک رفت؛ فولاد سیاه جامگان را هم شکست داد تا به قهرمانی لیگ دسته یک در این سال برسد.
حضور بازیکنان 18 و 19 ساله به همراه بازیکنان با تجربه خوزستانی سبب شد که میانگین سنی این تیم 24.2 باشد؛ اقتدار و پویایی موجود در این تیم به سرمربی گری سید کورورش موسوی سبب شده بود که 18 بازیکن قرمزپوشان اهواز بومی باشند و بهترین خط حمله، بیشترین برد، کمترین باخت و بیشترین امتیاز در این فصل به این تیم سخت کوش تعلق بگیرد.
اما صعود این تیم خوزستانی به لیگ برتر مجوز حضورش در عالی ترین سطح حرفهای فوتبال ایران نشد و وعده رئیس سازمان لیگ مبنی بر عدم حضور فولاد نوین محقق شد.
در آن روزها همه متأثر از قهرمانی تیمهای پایه خوزستانی در مسابقات کشوری بودند و 6 تیم خوزستانی در لیگ برتر و لیگ یک به مصاف حریفان میرفتند اما دیری نپائید که استقلال اهواز به لیگ 2 و نفت مسجدسلیمان به لیگ یک سقوط کردند؛ سقوطی که منجر به سقوط آزاد فوتبال خوزستان شد.
مدیرکل ورزش و جوانان خوزستان، نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی و حتی اعضای شورای شهر اهواز قاطعانه میگفتند که سهام این تیم باید در خوزستان بماند و همه معتقد بودند که خوزستان به حق واقعی خود رسیده است.
اما گذشت 13 هفته از لیگ برتر نشان داد که استقلال اهواز توانایی حضور در لیگ برتر را ندارد و باید در همان لیگ دسته 2 فوتبال کشور به میدان میرفت؛ تیمی که در پی قدرت نمایی سیاسیون به لیگ برتر راه پیدا کرد امروز با شانه خالی کردن همان سیاسیون نتوانسته چکی را پاس کند و بی پولی تن نحیف آبی پوشان را بی جان کرده است.
تیرماه امسال صورتجلسه واگذاری امتیاز فولاد نوین به استقلال اهواز امضا شد اما تا آذرماه امسال هنوز چکهای مالکان جدید استقلال اهواز برای خرید پاس نشده تا همچنان مَلکی از مِلکهای خیابان فرشتهاش ببخشد.
مسئولانی که تا دیروز فریاد وا خوزستانا سر میدادند و نمیخواستند سهام فولادنوین از استان خارج شود امروز سکوت کردهاند تا در پس سکوتشان استقلال اهواز به لیگ دسته یک سقوط کند.
همایون بهزادی سر طلایی فوتبال ایران، سال 51 در خاطرات خود میگوید: بگذارید حقایقی درباره فوتبال برایتان آشکار سازم، حقیقت انکار ناپذیری را که ما تهرانیها باید برای همیشه از سر خود به دور افکنیم این است که فقط به علت تهرانی بودن نمیتوانیم ادعای سروری و شکست ناپذیری را به شهرستانیها تحمیل کنیم؛ این واقعیتی است که باید با تمام تلخی آن را بپذیریم. اگر همه امکانات استانهای ایران به همراه ورزشگاهها، مربیان خارجی و داخلی، بازیکنان و همه داشتههای فوتبالی مان را در یک کفه ترازو بگذاریم و فوتبال خوزستان را در کفه دیگر ترازو بگذارید و به درستی قضاوت کنید میبینید که کدام سنگین تر است.
حسن سالمی کارشناس فوتبال خوزستان می گوید: مثل معروفی در کشور رایج است که حرمت امامزاده به متولی آن است، برای ارزیابی وضعیت فوتبال خوزستان باید عملکرد این هیئت را سنجید که این کاره است یا خیر. بعد از ارزیابی عملکرد هیئت فوتبال باید عملکرد باشگاه ها را سنجید که آیا توانسته اند فوتبال استان را به موقعیت سابق خود بازگردانند یا خیر.
وی افزود: البته باید توجه کنید که این وضعیت ناخوشایند فقط در لیگ برتر و لیگ دسته یک نیست بلکه در لیگ دسته دو و لیگ های پایه هم وضعیت به همین روند است. در واقع وضعیت امروز فوتبال استان نشات گرفته از مدیریت هیئت فوتبال است که پست های موجود را براساس روابط تقسیم کرده است.
حالا دیگر سالها از درخشندگی فوتبال خوزستان میگذرد و دیگر خبری از بازیکن سازی در این استان نیست چرا که فوتبال در این استان به دلیل سیاسی کاریها تعطیل شده است.
انتهای پیام/