- سیدعلیرضا شریفی
به گزارش رهیاب، مسابقات لیگ جهانی کشتی از سال گذشته وارد تقویم مسابقات کشتی شد؛ این مسابقات بنا بر پیشنهاد ایران بود و با توجه به کشتی خیز بودن دو منطقه جویبا در کشتی آزاد و خوزستان در کشتی فرنگی قرار بر این شد که این مسابقات در اهواز و جویبار برگزار شود.
در نخستین سال به دلیل مهیا نبودن شرایط در اهواز این مسابقات به میزبانی آبادان برگزار شد اما در دومین سال قرار بر این شد که خرمشهر میزبان این رقابتها شود. بعد از میزبانی خرمشهر سالن این شهر تا روزهای پایانی مورد تأئید فدراسیون کشتی واقع نشد و میزبانی خونین شهر در هالهای از ابهام قرار گرفت.
اما بعد از بازدید دبیر فدراسیون کشتی این میزبانی با منت به خوزستان و خرمشهر داده شد. رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی یک هفته قبل از آغاز مسابقات در نامهای به زمانی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند نوشته بود فدراسیون کشتی مجددا به دلیل احترام به مردم غیور و شهیدپرور شهر خون و حماسه، خرمشهر، تا ظهر یکشنبه برای آماده سازی سالن رقابتها و انجام تعهدات فی مابین زمان در نظر گرفته است و با توجه به گزارش حمید بنیتمیم، دبیر فدراسیون کشتی در آن زمان در مورد میزبانی تصمیمگیری میکند.
رئیس فدراسیون کشتی تأکید کرده بود: با عنایت به اینکه رقابتهای مذکور به عنوان یکی از تورنمنتهای اصلی حال حاضر کشتی دنیا مورد توجه کشورهای صاحب کشتی و "اتحادیه جهانی کشتی " میباشد، بدیهی است با شرایط موجود، امکان برگزاری رقابتهای یادشده در سالن "خلیج فارس" مقدور نیست.
حضور کشورهای درجه 2 و 3 کشتی فرنگی در مسابقات
8 تیم خارجی از کشورهای اوکراین، مجارستان، مراکش، ارمنستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکمنستان و بلغارستان و 4 تیم بیمه رازی تهران، دوکوهه اندیمشک، سینا صنعت ایذه و پتروشیمی اروند در این رقابت ها حضور داشتند.
نگاه به رنکینگ جهانی نشان میدهد که هیچکدام از این تیمها صاحب سبک در کشتی فرنگی نیستند و در آخرین رنکینگ اعلام شده توسط فیلا فقط 4 کشتی گیر از مجارستان، ارمنستان و اوکراین در ردهبندی بهترینها حضور داشتند که هر 4 کشتی گیر در مسابقات لیگ جهانی امسال حضور نداشتند.
سود 10 میلیاردی فدراسیون کشتی
میتوان گفت تنها عایدی این مسابقات سود هنگفت فدراسیون کشتی است؛ بنا بر گفته علیرضا رضایی سخنگوی فدراسیون، از برگزاری رقابتهای جام باشگاههای جهان در کشتی آزاد و فرنگی، بیش از ۱۰ میلیارد تومان توسط بنگاههای اقتصادی به کشتی تزریق شد.
وی میافزاید: نکته مهم این است که این عایدی بدون هیچ گونه هزینه مالی برای مدیریت کشتی کشور (که خود درگیر ده ها برنامه داخلی و خارجی است)، مستقیماً از طرف بنگاههای اقتصادی به کشتیگیران، مربیان و کادرهای مدیریتی مربوطه پرداخت میشود.
سخنگوی فدراسیون کشتی تصریح میکند: این موضوع از این بابت اهمیتی مضاعف دارد که بدانیم اگر بهانهای بنام جام باشگاههای جهان وجود نداشت، حتی یک ریال از حداقل 10 میلیارد تومان ذکر شده نیز به کشتی تزریق نمیشد، زیرا برای بنگاههای اقتصادی دلیلی برای هزینه کردن و پاداش دادن به مربیان و کشتیگیران و کادرهای مدیریتی ذیربط وجود نداشت؛ یعنی نه پولی به قهرمانان و مربیان ما میرسید و نه مبلغی برای برگزاری مسابقات، کمک حال فدراسیون کشتی بود.
کشتی گیران خارجی در حد کشتی ابران نبودند
سطح مسابقات لیگ جهانی کشتی آنقدر پایین بود که محد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی درباره آن میگوید: سطح مسابقات بین تیم های ایرانی خوب بود و تیم های خارجی کشتی گیرهای مطرحی نداشتند و رقابت اصلی بین تیم های ایرانی بود، بالاخره تیم بیمه رازی پول بیشتری خرج کرد وتوانست نفرات بهتری را جذب کند و نتیجه آن را هم دید.
وی میافزاید: ما برای اینکه اعضای تیم ملی از نظر مالی کمی تأمین شوند اجازه شرکت در این مسابقات را به آنها دادیم، کشورهای شرکت کننده نیز حریفانی نبودند که در حد کشتی ایران باشند.
محمدعلی گرایی کشتی گیر ملی پوش تیم سینا صنعت ایذه با اشاره به استعداد کشتی گیران ایذهای عنوان میکند: شهرستان ایذه استعداهای بالقوهای در زمینه ورزش کشتی دارد که در ردههای سنی مختلف تیم ملی حضور دارند که در آینده حرفهای زیادی در این رشته ورزشی برای گفتن خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه امکانات ورزشی موجود در ایذه بسیار ناچیز است، گفت: برای کشتی گیرانی مانند پیام بویری و پویا دادمرزی که از اعضای تیم ملی و مدال آوران جهانی هستنداین امکانات بسیار ناچیزاست ومسئولان باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشند که این کشتی گیران دلسرد نشوند.
به گزارش رهیاب، برگزاری مسابقات بین المللی و کشوری کی از کارهایی است که میتواند منجر به شکوفایی و توسعه ورزش در هر شهرستان و یا استانی باشد اما برگزاری مسابقاتی که کشورهای درجه 2 و درجه 3 در ان حضور پیدا میکنند قطعاً به سود ورزش استان نیست.
اینکه شهرستانی مانند اندیمشک با پروراندن قهرمانان ملی هنوز خانه کشتی ندارد و یا اینکه سرانه سرانه ورزشی شهرستان ایذه برای هر نفر ۲ سانتی متر است بدون شک زیبنده استان خوزستان نیست و مسئولان به جای هزینه در برگزاری مسابقات بی ثمر باید به فکر توسعه زیرساختهای ورزشی استان باشند.
انتهای پیام/