گرد و غبار فراموشی بر بودجه گرد و غبار خوزستان؛ دولت همچنان وعده می‌دهد

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
گرد و غبار فراموشی بر بودجه گرد و غبار خوزستان؛ دولت همچنان وعده می‌دهد
یک ریال از بودجه مقابله با ریزگردها در ۲ سال گذشته به خوزستان اختصاص پیدا نکرده اما سخنگوی دولت یازدهم باز هم وعده بودجه دیگری داد.

به گزارش رهیاب، معصومه ابتکار پس از گرد و خاک های خوزستان گرد و خاکی به پا کرد و گفت مجلس شورای اسلامی بودجه مقابله با ریزگردها در سال 94 را حذف کرد و نمایندگان این بودجه را خرج مصارف خودشان کردند.

این جمله ابتکار کافی بود تا یکی از نمایندگان خوزستان در مجلس و عضو کمیسیون تلفیق واکنش نشان دهد و بگوید در بودجه سال 93 مبلغ 55 میلیارد تومان در بند 2 تبصره 20 به منظور مقابله با رشد فزاینده پدیده‌هایی مانند ریزگرد‌ها و خشکسالی اختصاص داده شده بود که معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان در تماس تلفنی به بنده گفت یک ریال از این 55 میلیارد تومان به استانداری خوزستان تخصیص داده نشده است و شاید به اداره کل محیط زیست استان خوزستان تعلق گرفته است. با مدیرکل محیط زیست خوزستان نیز تماس گرفتم و بعد از بررسی وی مشخص شد که یک ریال هم از این 55 میلیارد تومان در سال 93 به استان خوزستان تخصیص داده نشده است.

نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس عنوان می‌کند: سازمان محیط زیست 60 میلیارد تومان برای توانمند سازی و آموزش گروه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد اختصاص داده بود که به همین دلیل این بودجه حذف شد و اگر می‌خواستند که این مبلغ را برای برطرف کردن معضل ریزگرد‌ها اختصاص دهند به 55 میلیارد تومان اضافه می‌کردند و صحبت‌های رئیس سازمان محیط زیست فرار به جلو است. این مبالغ فقط برای کارهای سیاسی صرف می‌شود و نباید این مبالغ را صرف کارهای تبلیغاتی همچون برگزاری سمینارهای مختلف که هیچ فایده‌ای ندارند، هزینه کنیم.

اما این حکایت تلخ در سال 94 هم تکرار شد و در روزهایی که مردم خوزستان در روزهای خاکستری نای نفس کشیدن نداشتند هاشم بالدی مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به تصویب بودجه مقابله با ریزگردها در هیئت وزیران اظهار داشت: بعد از تصویب، این بودجه باید ابلاغ می‌شد ولی تاکنون مبلغ قابل توجهی در این باره واریز نشده است.

وی با بیان اینکه پرداختی‌ها چیز جزئی است، گفت: برخی اعتبارات به مراکز ابلاغ شده که تاکنون 60 میلیارد تومان به سازمان حفاظت از محیط زیست کشور جهت مقابله با گرد و غبار، احیای تالاب‌ها و دریاچه‌ها و فرهنگ سازی برای حفاظت از آنها اختصاص پیدا کرده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان عنوان کرد: در حال حاضر از طریق مدیرکل محیط زیست خوزستان در حال پیگیری این موضوع هستیم که ببینیم سهم استان خوزستان از این بودجه 60 میلیاردی چقدر است.

وی بیان کرد: 24 میلیارد تومان هم برای عایق سازی در و پنجره‌ها جهت مقابله با گرد و غبار ابلاغ شده که تاکنون تکلیف این اعتبارات برای روش هزینه کرد مشخص نیست.

بالدی افزود: این 24 میلیارد تومان به بانک‌ها ابلاغ شده ولی هنوز نوع هزینه کردن آنها مشخص نیست و بانک‌ها نمی‌دانند که این مبالغ باید به صورت وام‌های کم بهره یا رایگان در اختیار مردم قرار دهند و یا اینکه تعداد اقساط آنها چه تعداد است.


اما نوبخت سخنگوی دولت در سفر به خوزستان خبری از سوی رئیس جمهور داد؛ معاون رئیس جمهور در این سفر یک روزه گفت: حسن روحانی برای حل معضل ریزگردها در خوزستان یک ردیف بودجه اعتباری ثابت ابلاغ کرده است.

به گزارش رهیاب، وعده‌های واهی دولت برای حل معضل ریزگردها در خوزستان هر روز بیشتر از دیروز می‌شود و حالا باید پرسید دولتی که در سال‌های 93 و 94 به بهانه نداشتن اعتبارات لازم یک ریال هم برای حل مشکل ریزگردها هزینه نکرده چگونه می‌تواند در سال آینده برای رفع این معضل نفس گیر بودجه ای اختصاص دهد.

دولت تاکنون نتوانسته معضلات زیست محیطی مختلف در خوزستان را رفع کند و به همین دلیل مردم این استان هنوز با مشکلاتی مانند بی آبی، باران‌های آلوده و گرد و خاک درگیر هستند و باید دید دولت یازدهم چه زمانی به وعده‌های خود عمل می‌کند.

انتهای پیام/

آبان‌ماه 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

گزارش اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.