- سیدعلیرضا شریفی
سرمربی تیم ملی فوتسال بانوان ایران گفت: تلویزیون مالزی به دلیل محجبه بودن بانوان فوتبالیست مسابقات ایران را پخش زنده تلویزیونی نمیکرد.
به گزارش رهیاب، بعد از اینکه بانوان خوزستانی در لیگ برتر خوش درخشیدند و توانستند قهرمان رقابتهای فوتسال شوند در تیم ملی حضور یافتند و این بار با تیم ملی ایران قهرمان رقابتهای آسیایی شوند. فروزان سلیمانی سرمربی این تیم خاطره ساز در دفتر شبکه اطلاع رسانی رهیاب حضور یافت و از خاطرههایش در این رقابتها و البته برخی دیگر از برخوردها سخن گفت.
قهرمانی ایران در رقابتهای فوتسال آسیا خواب از چشم همه ربوده بود و در درون کشور همه سر از پا نمیشناختند؛ سلیمانی میگوید: دختران ملی پوش و خود من هم از شدت خوشحالی خوابمان نبرد ودر این مدت هموطنان ما برایمان پیامهای تبریک زیادی فرستادند؛ پیامهایی که ناشی از غرور ملی آنها بود و به ما قوت قلب میداد و برایمان اهمیت داشت.
بانوانی که قبل از قهرمانی هیچکس نمیشناخت و شاید حتی اهمیتی برای ورزششان قائل نمیشدند امروز تبیدل شده بودند به قهرمانان ملی و هرکس به هر بهانهای خودش را به این بانوان میچسابند که بله، ما به فکر شما هستیم! سرمربی فوتسال بانوان ایران معتقد است: متأسفانه اختلافات زیادی بین ورزش بانوان و ورزش آقایان در کشور وجود دارد که به نظر بنده باید این نگاهها تغییر کرد چون سرمایه گذاری در ورزش بانوان بسیار کم هزینه تر از ورزش آقایان است.
حالا که دیدند، حمایت کنند
وی میافزاید: خودم قبلاً از کسی انتظاری نداشتم و هرکسی برایمان پیام تبریک فرستاد را به فال نیک گرفتم اما حالا که دیدند دختران ایرانی میتوانند در رقابتهای آسیایی و جهانی بدرخشند باید بیشتر توجه کنند و با این قهرمانی باید قابلیتها و ظرفیتها ما برایشان ثابت شده باشد.
سلیمانی عنوان میکند: اتفاق خوب در ورزش بانوان در حال رخ دادن است اما این حمایتها باید ادامه پیدا کند چه به قهرمانی برسیم و چه نتوانیم نتیجهای بگیریم. مثلاً سوپرگل ما در بازیهای آسیایی وقتی از تلویزیون پخش شد همه استقبال کردند و دیدند که ظرفیت بانوان در فوتسال بیش از ذهنیتهای آنان است. البته اگر پیامهای فعلیشان برای بهره برداری سیاسی است که اصلاً کار پسندیدهای نیست اما بازهم میگویم حالا که دیدند، حمایت کنند.
قهرمانی در فوتسال آسیا روشی برای تبلیغ حجاب
هجمههای سنگینی بر مسئله حجاب بانوان ایرانی در حال انجام است، محدودیت بانوان محجبه چیزی است که خیلی به آن دامن زده میشود اما بانوان ایرانی این نگاه را از بین بردند اما آیا واقعاً حجاب محدودیتی برای ورزش بانوان ایرانی است؟ سلیمانی فوری در این باره پاسخ میدهد: نه، نه، نه من این مسئله را قبول ندارم. ما مسلمانیم و به خوبی به مسائل شرعی واقف هستیم و با این مسئله اصلاً مشکلی نداریم.
وی تصریح میکند: تنها تیمی که در مسابقات قهرمانی فوتسال آسیا رقابتهای از تلویزیون مالزی پخش زنده نمیشد، ایران بود. وقتی در ضیافت شام سفیر ایران در مالزی حاضر شدیم وی گفت: بانوان فوتسالیست مالزی علی رغم مسلمان بودن حجاب خودشان را در زمین فوتسال رعایت نمیکنند و اگر رقابتهای بانوان ایرانی پخش زنده شود برای مردم مالزی یک حجاب به صورت یک مطالبه پیگیری میشود و برایشان سوالی پیش میآید که فرق اسلام در این دو کشور چیست که بانوان ورزشکارشان در زمین فوتسال هم حجاب را رعایت میکنند.
سرمربی فوتسال بانوان ایران تأکید میکند: با اینکه تلویزیون مالزی حتی رقابت فینال ما را به صورت زنده تلویزیونی پخش نکرد اما خوشحال بودیم چون ارزش کار و حجابمان را فهمیدیم.
وی با ابراز امیدواری نسبت به پخش مسابقات ملی بانوان گریزی میزند به نگاههای سلیقهای مسئولان در حمایت از ورزش بانوان، سلیمانی با خنده میگوید: قبلاً فکر میکردند که بانوان بلد نیستند فوتسال یا فوتبال بازی کنند و همه با دیدن بازیها ما در آسیا متعجب شدند که ئه چه جالب بلدند فوتسال بازی کنند. حالا که دیده شدیم و پرچم را بردیم بالا حمایت کنید.
استاندار از ورزش حمایت نمیکند
سرمربی خوزستانی تیم ملی فوتسال بانوان ایران حالا که لحنش تغییر کرده با گلایه بیان میکند: شهریاری معاون وزیر ورزش در امور بانوان، منظمی مدیرکل دفتر هماهنگی امور بانوان وزارت ورزش، مولایی مدیرکل برنامه ریزی آموزش وزارت ورزش و جوانان و گرشاسبی مدیرکل استانهای وزارت ورزش همه خوزستانی هستند، ما مدیران خوب زیادی داریم اما وقتی استاندار و معاونش از ورزش استان حمایت نکنند مدیران ما دلسرد میشوند.
وی ادامه میدهد: ما در خوزستان فوتبال بانوان نداریم و در حال حاضر 6 بازیکن ما در تیم ملی هستند؛ این 6 بازیکن در تیم شهرداری سیرجان بازی میکنند و جالب اینکه این تیم در لیگ برتر فوتبال بانوان صدرنشین است.
سلیمانی عنوان میکند: نباید با ورزش بانوان سلیقه ای برخورد شود مگر حصار کشی کردن یک زمین فوتبال در خوزستان چقدر هزینه بر است؟ چرا باید بگذاریم دختر 19 ساله ما در یک استان دیگر ورزش کند و درس بخواند؟ این دختر از نظر اجتماعی آسیب میبیند و ما باید با فراهم کردن زیرساختهای ورزش جلوی این آسیبها را بگیریم. اگر قرار است مدیر باشیم باید جلوی این سلیقهای عمل کردنها را بگیریم و متأسفانه باید قبول کنیم که عملکرد سلیقهای در خوزستان زیاد است.
مظلومیت بانوان ورزشکار خوزستانی
و حرف آخر سلیمانی اینگونه بود که بانوان ورزشکار ما در خوزستان مظلوم هستند و دلیل این مظلومیت نگاه سلیقهای مسئولان است. تیم دانیال ایذه در رقابتهای فوتسال سال گذشته در نیمه راه انصراف میدهد و بازیکنان این تیم در دیگر تیمها پخش شدند تا بلکه ورزششان را ادامه دهند. با زلزلهای که در شهر بم رخ داد این شهر با خاک یکسان شد اما فوتبال بانوان آنها در سه سال گذشته 3 بار قهرمان ایران شده است.
سرمربی تیم فوتسال بانوان ایران میگوید: دوست ندارم ورزش سیاسی شود چرا که ماهیت آن سیاسی نیست اما مدیران باید بدانند به جای خرج میلیاردها تومان در فوتبال بیایند و با مبالغ کمتر در ورزش بانوان سرمایه گذاری کنند تا نتایج مدنظرمان را بگیریم.
وی تأکید میکند: باید به ورزش همگانی و قهرمانی در حوزه بانوان توجه بیشتری شود و به جای اینکه همایشهای پیاده روی سالانه برگزار شود ماهانه یک همایش برای بانوان در نقاط مختلف برگزار تا جامعه ما از نظر سلامت اجتماعی ارتقا پیدا کند. متأسفانه بانوان ما سهمی در پارکها ندارند و پارکی که به اسم بانوان افتتاح شده ظاهراً هنوز به سرانجامی نرسیده است.
انتهای پیام/