مجمع الجزایر اهواز در حسرت مدیریت شهری یکپارچه

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
مجمع الجزایر اهواز در حسرت مدیریت شهری یکپارچه

نبود مدیریت یکپارچه شهری در اهواز سبب جزیره ای کار کردن سازمان های مختلف و افزایش هزینه ها شده است.

رهیاب، سید علیرضا شریفی: خیابان‌های پر آب پس از هر بارش، چشمک زدن چراغ‌های راهنمایی و رانندگی، ترافیک و سرریز فاضلاب از قضایای تلخ بارش باران در اهواز است، مشکلی که تنها راه رفعش احداث شبکه دفع آب‌های سطحی است.

کارون اهواز را به دو قسمت تقسیم می‌کند اما بارش چند ساعت باران تند در اهواز این شهر را به مجمع الجزایری جدید تقسیم می‌کند؛ مجمع الجزایری که حاصل جزیره‌ای کار کردن مسئولان شهری است.

غلامرضا براتی مدیرکل اداره آبفا اهواز عنوان می‌کند: شبکه دفع آب‌های سطحی با شبکه دفع فاضلاب دو بحث متفاوت هستند، در جهان این دو شبکه مجزا هستند و براساس قانون متولی ایحاد شبکه دفع آب‌های سطحی شهرداری است اما تاکنون در اهواز کاری در این راستا انجام نشده وآب های سطحی هم وارد شبکه فاضلاب می‌شوند.

علی ناصری عضو شورای شهر اهواز به خبرنگار رهیاب می‌گوید: براساس قانون دفع آب‌های سطحی وظیفه شهرداری است و باید اعتباراتی برای این کار در نظر بگیرد. دفع آب‌های سطحی باید در سیستمی جدا از فاضلاب باشد که متأسفانه در اهواز وجود ندارد.

وی می‌افزاید: به همین دلیل ما آب‌های سطحی را به سیستم فاضلاب هدایت می‌کنیم و با توجه به فرسودگی و قدیمی بوددن این سیستم آب‌های سطحی جذب نمی‌شوند و حتی پمپ‌های قوی هم نمی‌توانند این آب را جذب کنند و سرریز آن در خیابان‌ها سبب افزایش بیماری‌ها می‌شود.

وی با اشاره به جلسه با فرمانداری اهواز عنوان می‌کند: کارگروه بحران برای این مشکل تشکیل شده اما متأسفانه دیگر سازمان‌ها حضور موثری ندارند و ما خواستار برخورد فرماندار با این سازمان‌ها داشته باشیم.

وی عنوان می‌کند: البته یک عزم استانی باید وجود داشته باشد تا با جذب منابع بتوانیم سیستم فاضلاب و سیستم دفع آب‌های سطحی را تکمیل کنیم. البته بنده درخواستی کرده‌ام که همه سیستم‌های مخابرات، گاز، آب و فاضلاب و برق را در منطقه کیانشهر که جزو مناطق نوساز این کلانشهر است، به صورت پایلوت  در زیر زمین انجام دهیم.

سعید دشتی زاده معاون آبفای اهواز نیز با تاکید بر این موضوع تنها راه حل جلوگیری از آبگرفتگی معابر در هنگام بارش ساخت شبکه دفع آبهای سطحی است، می گوید: اکثر شهرهای ایران این شبکه را احداث کردند و ما هم باید برای ایجاد آن اقدام کنیم.

وی می افزاید: یکی از معایب ورود آب های سطحی به شبکه فاضلاب ریزش شبکه است که هزینه های زیادی را بر آبفا تحمیل می کند.

معاون بهره برداری آبفا اهواز تصریح می کند: با ریزش شبکه خدمات ما مختل می شود و برای ارائه خدمات باید آن را تعمیر کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری هم در تعمیر شبکه ها مشارکت می کند؛ می گوید: خیر، با اینکه این ریزش به دلیل ورود آبهای سطحی است و ایجاد این شبکه جزو وظایف شهرداری، اما این سازمان کمکی از نظر مالی نمی کند و فقط در اعطای مجوز همکاری می کند. البته پول تخریب آسفالت را از ما می گیرد.

دشتی زاده تاکید می کند: برخی از نقاط شهرداری سرریز آب را به شبکه ما هدایت می کند اما این کار بدون هماهنگی ما انجام می شود و در برخی از نقاط اقدامات ما را مختل می کند.

عاشور سواری پور، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اهواز با بیان اینکه بودجه خوبی برای دفع آب های سطحی این کلانشهر اختصاص یافته است، می گوید: البته آبگرفتگی در بارندگی اخیر نشان می دهد که بخش اعظمی از این بودجه عملیاتی نشد.

عضو شورای شهر اهواز معتقد است اگر لایروبی فاضلاب به خوبی انجام شده بود مشکل آبگرفتگی اینقدر حاد نمی شد چون شهرداری به دلیل نداشتن شبکه دفع آب های سطحی این آب را به شبکه فاضلاب هدایت می کند.

به گزارش رهیاب، ادامه روند فعلی در مدیریت شهری کلانشهر اهواز کاری از پیش نمی برد چرا که برای رسیدن برای هدفی معین راهی یافت می شود در غیر این صورت همه برای کم کاری خود بهانه پیدا می کنند.

پیدا کردن بهانه برای مشکلات شهری کاری ساده است فقط کافیست از قاعده دور استفاده شود و همه کم کاری خود را به بهانه متصل نبودن حلقه های زنجیر توجیه کند.

مدیریت شهری در اهواز نیازمند یک دست واحد است که نمونه آن حضور مستقیم استانداری خوزستان در پروژه ساحل سازی کارون است.

شاید رسیدن به مدیریت شهری واحد در اهواز کمی سخت باشد چرا که همه به بهانه سهم خواهی دیگران حاضر به حضور در مدیریت یکپارچه نیستند اما باید این راه را آغاز کرد.

انتهای پیام/

آبان‌ماه 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

گزارش اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.