غفلت مسئولان شهری اهواز از ظرفیت عظیم فرهنگی شهدای مدافع حرم

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
غفلت مسئولان شهری اهواز از ظرفیت عظیم فرهنگی شهدای مدافع حرم
با گذشت 9 روز از ماه محرم و بی توجهی مسئولان شهری در نماسازی متأسفانه از ظرفیت فرهنگی شهدای مدافع حرم هم نیز غفلت شده است.

بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) کینه توزی‌ها علیه اهل بیت عصمت و طهارت آغاز شد و از همان روزهای نخست بعد از پیامبر(ص)، اسلام نخستین شهید مدافع حرم یعنی حضرت فاطمه(س) را تقدیم کرد. واژه دفاع از حرم و ولایت از همان روزها وارد فرهنگ لغات مسلمانان واقعی شد اما کمتر کسی به یاور مظلومان آمد و ایادی استکبار با استفاده از زر و زور ایئمه اطهار(ع) را به شهادت رساندند.

اما حوادث مختلفی در تاریخ اسلام گذشت و برخی گمان کردند دفاع از حرم و شهادت درراه خداوند به پایان رسیده اما با اوج گیری جبهه مقاومت در غرب آسیا استکبار باز هم دست به کار شد و با استفاده از ایادی خود دست به وحشی گری زد. پیدایش گروه‌های تکفیری و استفاده از آنها برای اسلام هراسی به سرعت توسط مسلمانان آمریکایی مورد استقبال واقع شد تا بتوانند با استفاده از این کار بر منطقه حکمرانی خود بیافزایند.

پس از اینکه تکفیری‌ها با کمک صهیونیستی توانستند کمی موازنه را در سوریه به سود خود تغییر دهند یک موضوع را به صورت رسمی اعلام کردند؛ تخریب حرم حضرت زینب(س).

این موضوع به سرعت خون مسلمانان واقعی را به جوش آورد و برای همین در قالب کاروان‌های دفاع از حرم در خط مقدم جبهه مبارزه با تکفیری‌ها شدند. خوزستانی‌ها که در حماسه 8 سال دفاع مقدس نقش پرشوری داشتند باز هم نخستین شهید ایرانی مدافع حرم را تقدیم کردند تا بگویند که راه شهادت هنوز برای نیک مردان مفتوح است.


سید مهدی موسوی جوان خوزستانی که کار و تحصیل خود را برای دفاع از حرم رها کرد و توانست توفیق شهادت در دفاع از حرم را کسب کند؛ تیرماه 92 آغاز راهی بود که مردان وطن در آزمونی سخت برای دفاع از حریم اهل بیت(ع) کیلومترها آن طرف تر از مرز با عشق به ولایت دست به اسلحه بردند و در میدان نبرد با تکفیری‌ها تاختند.

بعد از شهادت سید مهدی موسوی، شهید منصور ( ناصر) مسلمی سواری، شهید جبار (فرید) دریساوی، شهید حسن حزباوی، شهید سید حمید تقوی‌فر، شهید علی منیعات، شهید حبیب جنت‌مکان، شهید هادی کجباف، شهید روزبه هلیسایی، شهید سید جاسم نوری، شهید عبدالکریم اصل‌غوابش، شهید احمد حیاری، شهید علیرضا قنواتی‌زاده، شهید فرشاد حسونی‌زاده (چلداوی)، شهید حمید (مجید) مختاربند و شهید نادر حمید دیلمی از دیار خوزستان در دفاع از حرم به شهادت رسیدند تا این استان زرخیز در اثبات ولایت مداری خود بار دیگر پیشتاز باشد.

حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شیعی در گفتگویی می‌گوید: تشیع و ولایت مداری خوزستانی‌ها و فرهنگ شهادت جزو مولفه‌های هویتی مردم خوزستان است. وی تصریح می‌کند: در مورد هویت خوزستانی ، من به عنوان یک کارشناس دینی و با رویکرد دینی به این مقوله نگاه می‌کنم و در این مسئله به هیچ وجه تعصب و یا تفاخر را دخیل نمی دانم. باید بحث دلبستگی و تعلق خاطر به خوزستان تقویت شود.

رئیس دفا‌تر نهاد رهبری دانشگاه‌های خوزستان عنوان می‌کند: دلبستگی استانی و بومی جزو مؤلفه های امنیت ملی است باید این را مغتنم بشماریم و حفظ کنیم. متأسفانه این چیزی است که امروز مورد غفلت قرار گرفته است، این یک زنگ خطر است و ضریب امنیت ملی را کاهش می‌دهد.

وی تصریح می‌کند: تصور کنید اگر سال 59 این دلبستگی و حمیت و غیرت دینی و استانی نبود چه اتفاقی می‌افتاد، اگر با اولین حمله صدام، همه‌ی خوزستانی‌ها خوزستان را ترک می‌کردند و در برابر آن هجوم ناجوانمردانه مقاومت نمی کردند چه فاجعه ای رخ می داد.

حجت الاسلام شفیعی بیان می‌کند: اخیرا و با تاسف و تعجب مطلبی در برخی پایگاه های خبری از فردی منعکس شد که از ایستادگی مردم خوزستان در دوران جنگ تحمیلی در شهرها و روستاهای استان به عنوان یک اشتباه تعبیر شده و اظهار شده که مردم غیر نظامی نباید در آن دوران در شهرها می ماندند.

وی تأکید می‌کند: در حالی که وقتی به آن دوران رجوع می کنیم ملاحظه می شود که مردم غیر نظامی خوزستان از زن و مرد ، بزرگ و کوچک حضور در شهر ها را وظیفه و مایه دلگرمی رزمندگان و نیروهای مسلح می دانستند و به عنوان یک تکلیف شرعی خانه و کاشانه ی خود را رها کرده و از آن محافظت کردند.

رئیس دفا‌تر نهاد رهبری دانشگاه‌های خوزستان با اشاره به تنوع اقوام ساکن در استان می‌گوید: همیشه مهم ترین عامل یکپارچگی استان محبت و ارادت به اهل بیت است. اگر می‌بینیم امروز دشمن این نقطه را نشانه گرفته است دقیقاً با برنامه ریزی اقدام کرده است.

وی ادامه می‌دهد: از سال ها قبل به این فکر می‌کردم اگر روزی دشمن بخواهد در خوزستان کار کند مطمئناً تشیع و عشق به اهل بیت را نشانه‌ می‌گیرد. چرا که‌ می‌ بیند برای نمونه در دو ماهه ی محرم و صفر شمال تا جنوب استان یکپارچه و متحد سیاه پوشیده و برای امام حسین(ع) عزا داری می‌کنند. این انسجام و باورهای مذهبی واحد می تواند سبب دلبستگی مردم و پیشرفت استان شود و چشم دشمنان را کور کند.

حجت الاسلام شفیعی بیان می‌کند: دقت کنید که باید در انتقال مفاهیم و شکل گیری هویت و فرهنگ در هر جامعه ای ، مهندسی صورت گیرد. برای نمونه ترویج و نشر مفاهیم دفاع مقدس باید مهندسی شده و این ارزش ها با یک قوام مناسب در فرهنگ عمومی حفظ شوند. در استان اجزای قوی فرهنگی وجود دارد ولی تا اینها به همدیگر متصل نگردند و شیرازه خوبی پیدا نکنند می‌شوند جمع پراکنده که کارآمدی سودمندی ندارند. یعنی فقط کنار هم هستند ولی به هم پیچ و مهره نشده اند.

وی عنوان می‌کند: در دوران نهضت امام و شکل گیری انقلاب اسلامی و نیز در دوره دفاع مقدس این شیرازه بندی شکل گرفت و به همین دلیل فرهنگ ارزشی و آرمانی حاکم شد، این مسیر باید استمرار و تداوم داشته باشد.

به گزارش رهیاب، فرهنگ شهادت طلبی و عشق به اهل بیت(ع) از مولفه‌های اصلی هویت مردم خوزستان است که می‌توان با پرداختن به این موضوع ظرفیت های فرهنگی استان را فعال کرد اما متأسفانه هنوز این موضوع در استان مورد توجه مسئولان فرهنگی قرار نگرفته است.

با گذشت نزدیک به دو سال از تقدیم نخستین شهید خوزستانی مدافع حرم تا گذشت چند روز از به شهادت رسیدن آخرین خوزستانی در دفاع از حرم حضرت زینب(س) هیچ اقدام قابل توجهی در تبیین شخصیت این شهدا صورت نگرفته و متأسفانه مسئولان شهری اهواز امسال نه در آذین بندی خیابان‌ها عملکرد قابل قبولی داشتند و نه اینکه توانستند از ظرفیت فرهنگی استان استفاده کنند.

انتهای پیام/

آبان‌ماه 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

گزارش اجتماعی

نظرات (۱)

نشسته خنده
مسولان اهواز تنها میتونن از ظرفیت مالی خوب استفاده کنن
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.