تمرکز بر توافق هسته‌ای؛ دولت تدبیری برای عزت ملی ندارد

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
تمرکز بر توافق هسته‌ای؛ دولت تدبیری برای عزت ملی ندارد
دولت که در دو سال گذشته تمرکزش را بر مسئله توافق هسته‌ای گذاشته ،سیاست انفعال را در برابر توهین به عزت ایرانیان اتخاذ کرده است.

به گزارش رهیاب، حسن روحانی در تبلیغات خود برای رسیدن به کرسی ریاست جمهوری در صداوسیما گفته بود که عزت را به پاسپورت ایرانی باز می‌گردانم. با توجه به اینکه حسن روحانی با گذشت دو سال از انتخابات سال ۹۲ هنوز هم می‌گوید که ایرانیان برای خروج از افراطی‌گری به من رأی دادند می‌توان این‌گونه استنباط کرد که سخن رئیس دولت تدبیر و امید، نشان از لکه دار شدن عزت ایران در زمان ریاست جمهوری دولت نهم و دهم بوده است.

اهمیت عزت ملی آن‌قدر‌ها اهمیت داشت که در زمان خود شعار طرفداران دولت شده بود. امام خامنه‌ای نوزدهم بهمن سال ۹۳ نیز فرمودند: همهٔ ملّت ایران، همهٔ دلسوزان، در این جهت متّفقند که عزّت ملّی برای یک کشور، بسیار بسیار مهم است. اگر عزّت بود، امنیت هم خواهد آمد؛ اگر امنیت بود، پیشرفت هم عملی خواهد بود؛ والّا اگر یک ملّت تحقیر شد، همه چیز او به بازی گرفته
خواهد شد؛ حتّی امنیت او، حتّی ثروت او، و همه چیز او. عزّت ملّی بایستی محفوظ بماند و مسئولین این را می‌دانند.

اما متأسفانه از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، حسن روحانی و تیمش هیچ گونه عکس‌العملی در واکنش به اتفاقات مربوط و توهین‌های کشورهای خارجی به ایران نشان ندادند و فقط تا توانستند به منتقدان داخلی تاختند. عبارت‌هایی مانند افراطی، بی‌سواد، کاسبان تحریم، غوطه‌ور در فساد و ده‌ها لقب تند دیگر واکنش روحانی به منتقدان داخلی بود اما وی حتی شیطان بزرگ را باهوش و مؤدب می‌داند در حالی که شدید‌ترین تهدید‌ها و لحن‌ها علیه جمهوری اسلامی بعد از روی کار آمدن دولت وی شاهد بودیم.

با روی کار آمدن دولت یازدهم، دولت مردان سعی کردند سیاست تنش زدایی را در پیش بگیرند اما کار‌شناسان سیاسی معتقدند که این بزرگ‌ترین اشتباه استراتژیک  دولت بود دولت یازدهم به جای اتخاذ سیاست تنش زدایی می‌بایستی سیاست تهدید زدایی را سرلوحه کار خود قرار دهد تا هیچ کشوری با تهدید ایران به تنش از دولت یازدهم امتیاز نگیرد.

نتیجه این سیاست‌ها اخراج دانشجویان ایرانی از دانشگاه‌های کشور نروژ بود. دلیل اصلی اخراج این دانشجویان، تحصیل آن‌ها در رشته‌های فیزیک هسته‌ای و فناوری‌های نوین مرتبط نظیر الکترونیک، متالوژی و مکانیک اعلام شده است. این عکس‌العمل نروژی‌ها هم سبب نشد که دولت موضع تندی علیه آن‌ها بگیرد. جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دلیل اصلی اخراج دانشجویان ایرانی را سبک و سیاق و مواضع فوق‌العاده نرم وزارت خارجه دولت یازدهم در مذاکرات هسته‌ای و به طور کلی عدم قاطعیت دولت دانست.



مقامات آمریکایی در زمان دولت‌های نهم و دهم به دلیل صراحت و قاطعیت مسئولان ایرانی فقط ۶ بار ایران اسلامی را تهدید کرده بودند با روی کار آمدن دولت یازدهم ۱۴ بار ایران را به جنگ تهدید کردند تا بلکه نشان دهند دیپلماسی لبخند ایران نتیجه نداده است.

آمریکا که با یک سیاست نرم از سوی دولت تدبیر مواجه شده بود برای دومین بار در تاریخ از صدور ویزا برای یک مقام خارجی جهت ورود به سازمان ملل امتناع کرد. در سال ۱۹۸۸ این کشور مانع ورود یاسر عرفات، رهبر سابق تشکیلات خودگردان فلسطین شد و این اقدام منجر به محکومیت آمریکا در مجمع عمومی با ۱۵۱ رأی شد و فقط آمریکا و رژیم صهیونیستی جواب «نه» به این رأی گیری دادند.

اما سیاست تنش زدایی دولت تدبیر، سنا و کاخ سفید را هم قسم کرد که آمریکا از صدور ویزا برای حمید ابوطالبی به عنوان نماینده جدید ایران در سازمان ملل به بهانه نقش وی در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی خودداری کند. روحانی که در سال ۹۲ گفته بود دوست دائمی و دشمن دائمی وجود ندارد باید از این عملکرد آمریکا درس می‌گرفت و آن‌قدر‌ها سیاست نرم خود را در برابر شیطان بزرگ ادامه نمی داد.


اما این سیاست‌ها آن‌قدر ادامه پیدا کرد تا اینکه رژیم‌های دست نشانده منطقه مانند عربستان نیز ایران را تهدید نظامی کنند، بحرین کاردار ایران را از خاک خود اخراج کند و کویت ایران را به دخالت سیاسی در امور کشور خود متهم کند. این سیاست‌های ظریف و نرم سبب افزایش یاوه گویی مقامات اماراتی در ادعای مالکیت بر جزایر سه گانه هم شد.

اما جدید‌ترین توهین به عزت ملی ایران بازداشت معلمان ایران و تراشیدن موهای سرشان بود تا بلکه کمی دولت روحانی متوجه مسیر غلط خود در سیاست خارجی‌اش شود.

دولتی که دو سال پیش با شعار بازگرداندن عزت ملی به روی کار آمد امروز رگ غیرتش در برابر توهین‌های بیشمار کشورهای خارجی باد نمی‌کند و با سکوت و انفعال اجازه توهین به آن‌ها می‌دهد.

اینکه توافق هسته‌ای چقدر  اثر داشته را فقط گذر زمان نشان می‌دهد اما قطعا سیاست انفعال نمی‌تواند نتیجه‌ای برای حفظ عزت ملی داشته باشد.

انتهای پیام/

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مهرماه 94

گزارش سیاسی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.