بازارچه غیرمجاز خشایار، سرپوشی برای کم کاری مسئولان شهری اهواز

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
بازارچه غیرمجاز خشایار، سرپوشی برای کم کاری مسئولان شهری اهواز
مردم خشایار معتقدند که امروز مسئولان شهری اهواز در این منطقه با هر مشکلی مواجه می‌شوند بازارچه غیرمجاز را عامل آن می‌دانند و به این پرسش پاسخ نمی‌دهند که متولی ساماندهی این بازار چه کسی است.
رهیاب- سید علیرضا شریفی: کثیفی خیابان، گرفتگی فاضلاب، نمای زشت بازار، عرضه مواد خوراکی غیر بهداشتی، افزایش هزینه‌ها و شکل گیری ترافیک سنگین حاصل بازارهای غیرمجاز در سطح شهر اهواز است. بازارهای کیان و خشایار یکی از این نوع بازارها هستند که مشکلات فراوانی برای مردم ساکن آن محله ایجاد کرده‌اند.

بازارچه خشایار اهواز در خیابان زینب این منطقه واقع است و تاکنون چندین بار نیروهای خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع آوری آنها اقدام کرده‌اند اما نیمه کاره رها کردن این اقدامات معضلات وجود این بازارها را نسبت به گذشته افزایش داده است.

اینکه باید شهرداری اهواز برای ساماندهی آنها اقدام کند خواسته قابل قبولی است اما اینکه مردم شهر علی‌رغم دیدن معضلات بهداشتی در این بازار و تردد انواع موش و گربه از لابه لای مواد غذایی باز هم از این بازارها مایحتاج خود را تأمین می‌کنند غیر قابل قبول است. با طرح این پرسش به میان شهروندان رفتیم و آقای سواری درباره‌اش گفت: بازار بهداشتی و با قیمت مناسب در این اطراف می‌بینید که من هر روز بروم و از آن خریداری کنم؟

تو بپرس که سرنوشت بازارچه بیان چه شد

وی معتقد است: تا وقتی که خود شهرداری اراده‌ای برای جمع آوری بازار و ساماندهی آن نداشته باشد نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که مردم از آنها خریداری کنند چرا که در محدوده خشایار 3 بازار وجود دارد که هر 3 تای آنها غیر مجاز هستند و سد معبر ایجاد کردند.

حرف آخر این شهروند این بود که جوون تو که دستت به مسئولان می‌رسد بپرس که چرا بازارچه بیان که کلنگش را در سال 1382 به زمین زدند هنوز به دست بازاریان نرسیده که بخواهند به آنجا منتقل شوند و برای مردم مشکلاتی ایجاد نکنند.

سوال خوبی بود. قطعه زمینی در منطقه خشایار در سال 81 با توافق بین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با علوم پزشکی اهواز در آن محل به پیمانکاری واگذار شد که یکصد باب مغازه بسازد و تحویل مردم دهد. پیمانکار مجوزها را پیگیری کرد و از مردم برای ساختن این مغازه‌ها پول گرفت. اما بعدها مشخص شد که این پیمانکار 114 باب مغازه موجود در بازارچه را به 400 نفر فروخته حالا با صدای بلند می‌گوید: هرکس که پول بیشتری به من بدهد مغازه را تحویلش می‌دهم.

روز خوشی که نرسید

روزی خوشی که مردم منطقه خشایار برای خرید مواد غذایی از مغازه‌های شیک را داشتند نرسید چرا که دیگر کسبه بازار میلیون‌ها تومان پول نداشتند که این مغازه‌ها را خریداری کنند و بدهی پیمانکار به بانک‌ها و اداره مالیات سبب شد که این مغازه به دیگر مالکان واگذار شود و سرنوشت بازارچه بیان به سرنوشت بازارچه فردوس کیان دچار شود.

عیسی که در بازار مرغ می‌فروشد، می‌گوید: مجبوریم، اگر بیکار شویم باید چه کاری انجام دهیم؟ یک بازار به اسم ما درست کردند و تحویل سرمایه داران داده‌اند به نظر شما مقصر ما هستیم یا کسانی که با پول ما مغازه می‌سازند و تحویل دیگران می‌دهند؟

وی می‌افزاید: ما خودمان هم از این اوضاع ناراضی هستیم. در تابستان از شدت گرما انرژی مان هدر می‌رود و در زمستان سوز سرما و آبگرفتگی خیابان نمی‌گذارد کار کنیم. ما هم دلمان می‌خواهد برویم داخل یک مغازه و جنسمان را به دست مشتری برسانیم اما وقتی برایمان جایی فراهم نمی‌کنند ما باید چه کنیم؟

این کسبه بازارچه خشایار عنوان می‌کند: آّب و برقمان غیر مجاز است و می‌دانیم در رزق و روزی‌مان تأثیر می‌گذارد اما مجبورمان کرده‌اند به اینکه در خیابان کاسبی کنیم و گرنه یک کاسبی که روزانه 50 کیلو سیب زمینی می‌فروشد از کجا باید 70 میلیون تومان بدهد و یک مغازه بخرد. اگر بازارچه آماده است به صورت رهن و اجاره به کسبه‌ها واگذار کنند هم برای خودشان درآمدی است و هم برای ما سرپناهی.

عزمی برای ساماندهی وجود ندارد

ابوجواد یکی دیگر از کسبه‌های بازار است که فقط بعد از ظهرها می‌آید؛ علتش معلم بودن اوست. وی معلم پرورشی در یکی از مدارس راهنمایی اطراف است و به دلیل کم بودن درآمدش مجبور به کاسبی در بازار شده است. وی معتقد است عزمی در شهرداری اهواز برای ساماندهی بازارهای غیر مجاز وجود ندارد تا بتوانند برروی کم کاری خودشان سرپوش بگذارند.

وی عنوان می‌کند: ساماندهی یک بازار غیر مجاز مگر چه می‌خواهد؟ مکان؟ مکان وجود دارد. چرا واگذار نمی‌کنند؟ تخلفی توسط پیمانکار انجام شده؟ متخلف را به دادگاه معرفی کنند و به جای تغییر کاربری بازار، مغازه‌ها را به کاسبان به صورت رهن، اجاره و یا فروش با استفاده از تسهیلات واگذار کنند در آینده هم می‌توانند از مغازه داران ملیات و عوارض بگیرند و هم اینکه کسی مزاحم کارهای خدماتی شان در شهر نمی‌شود.

این کاسب ادامه می‌دهد: چرا بازارچه فردوس در کیان خالی از کسبه است و امروز بازار در کنار 2 مدرسه سبب ایجاد مزاحمت برای دانش آموزان شده است. چه انتظاری داریم که دانش اموزان این مدرسه بتوانند در آینده موفق بشوند؟ وقتی همه این مشکلات را کنار هم بچینیم می‌بینیم که عزمی برای حل این مشکل وجود ندارد.

به گزارش رهیاب، عظیم شمخانی، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز مانند همیشه پاسخگوی خبرنگاران نیست و حکایت مشکلات زنجیره‌ای بازارچه‌های غیر مجاز باید ادامه پیدا کند. مردم هم نه راهی برای خروج از این مشکل دارند و نه می‌توانند راهی بیابند و برای همین فقط نظاره گر عملکرد مسئولان شهری هستند.

امروز دیگر این مشکل طبیعی شده که اگر آب، برق، فاضلاب، ترافیک و خدمات در این منطقه مشکل ساز باشد همه مسئولان رو به بازارچه کنند و بگویند تقصیر، تقصیر مردم است، اگر بازارچه جمع شود خدمات می‌دهیم و هیچکس هم پاسخگوی این نیست که چه کسی باید بازارچه را ساماندهی کند.

انتهای پیام/

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مهرماه 94

گزارش اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.