شناسایی و دستگیری اتباع خارجی بر عهده نیروی انتظامی و شهرداری است

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
شناسایی و دستگیری اتباع خارجی بر عهده نیروی انتظامی و شهرداری است
سیلاوی می‌گوید: در حال حاضر 8 هزار و 850 تبعه خارجی به صورت مجاز ساکن خوزستان هستند و براساس برآوردها در حدود 18 هزار تبعه خارجی هم به صورت غیر مجاز در خوزستان ساکنند.

به گزارش رهیاب، خوزستان به دلیل اهمیتی که از نظر اقتصادی دارد همواره مورد توجه اتباع خارجه است و به همین دلیل باید برای ورود و خروج آنها ساماندهی شود. حضو اتباع غیر مجاز خارجی و به کار گرفتن آنها در مشاغل مختلف علی رغم اشغال بازار کار مشکلات اجتماعی را در جامعه پدیدار می‌کند.

به دلیل اهمیت موضوع حمید سیلاوی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی در دفتر رهیاب حاضر شد تا پاسخگوی سوالات مختلف خبرنگاران رهیاب باشد. آنچه در پی می آید متن گفتگوی رهیاب با وی است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی می‌گوید: اتباع خارجی که به کشور می‌آیند باید ساماندهی شوند تا مشکلاتشان رفع شود و همچنین ناهنجاری‌هایی در کشور ایجاد نکنند. در ایران ساماندهی این اتباع بر عهده اداره امور اتباع خارجه وزارت کشور است و در استان هم بر عهده این اداره کل زیر نظر استانداری خوزستان است.

وی می‌افزاید: 4 دسته از اتباع خارجی وارد کشور می‌شوند. پناهندگان که به خاطر مشکلات سیاسی و معیشتی کشورشان را ترک می‌کنند و درخواست پناهندگی می‌دهند. دسته دوم به صورت مقیم وارد کشور می‌شوند که یا با تبعه ایرانی ازدواج کرده‌اند و یا در گذشته ساکن ایران بوده‌اند.

سیلاوی عنوان می‌کند: دسته سوم شاغلین در ادارات و صنایع ایران هستند که در حال حاضر یک هزار و 580 تبعه خارجی متخصص از 56 کشور خارجی در خوزستان فعال هستند. جذب این افراد مشروط به تأئید هیئت فنی اشتغال استان است و باید در کنار این اتباع 3 تبعه ایرانی برای یادگیری کار مشغول شوند.

وی بیان می‌کند: اگر این قوانین سخت گیرانه برای اتباع خارجی در نظر گرفته نشود برای اشتغال متخصصان داخلی با مشکل رو به رو می‌شویم و به همین در حال حاضر در کنار این اتباع خارجی 6 هزار و 900 تبعه ایرانی مشغول به کار هستند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی اظهار داشت: گروه چهارم اتباع خارجی تحت عنوان توریست به کشور می‌آیند. مشکل ما وقتی به وجود می‌آید که اتباع خارجی به صورت غیرمجاز وارد کشور می‌شوند و باید شناسایی، دستگیر و طرد شوند.

وی می‌افزاید: چون این اتباع براساس نیازمندی و مشکلات موجود در کشورشان مهاجرت کرده‌اند ما با آنها براساس موازین اسلامی برخورد می‌کنیم هزار و و فقط 3 مرحله شناسایی، دستگیری و طرد را انجام می‌دهیم.

سیلاوی می‌گوید: در حال حاضر 8 هزار و 850 تبعه خارجی به صورت مجاز ساکن خوزستان هستند و براساس برآوردها در حدود 18 هزار تبعه خارجی هم به صورت غیر مجاز در خوزستان ساکنند.

وی بیان می‌کند: سکونت اتباع خارجی در آبادان، خرمشهر، دشت آزادگان و هویزه غیر مجاز است و البته براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی سکونت اتباع افغانستانی در خوزستان به غیر از مهمانشهر گتوند غیر مجاز است. در حدود 16 هزار و 800 تبعه افغانستانی، یک هزار و یکصد تبعه پاکستانی و کمتر از 200 تبعه عراقی براساس برآوردها در خوزستان هستند که به دلیل پراکندگی برخورد با آنها سخت است اما اگر مردم در به کارگیری آنها در کارهای خدماتی امتناع کنند آنها مجبور به خروج از استان می‌شوند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی عنوان می‌کند: متأسفانه اتباع پاکستانی به محض ورود به خوزستان به تکدی گری روی می آورند و در سال گذشته 800 نفر از آنها را از خوزستان طرد کردیم.

وی اظهار داشت: براساس مصوبه شورای عالی اداری در سال 85 جمع آوری اتباع خارجی متکدی بر عهده معاونت فرهنگی شهرداری است و ما این موضوع را به همه فرمانداری‌ها و شهرداری‌های خوزستان ابلاغ کردیم.

سیلاوی تأکید می‌کند: شناسایی و دستگیری اتباع خارجی بر عهده نیروی انتظامی و شهرداری است و بعد از ان باید به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی تحویل دهند تا از استان طرد شوند.

وی می‌افزاید: براساس قانون کار به کارگیری اتباع خارجی در کارگاه‌ها و مشاغل مختلف مشروط به دریافت مجوز از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و اگر پیمانکاری به این موضوع توجه نکند علاوه بر جریمه نقدی پروانه فعالیتش لغو می‌شود و به زندان از 91 روز تا 180 روز محکوم می‌شود. در سال گذشته پروانه فعالیت چند پیمانکار لغو شد و متخلفان بیش از 3 میلیارد تومان جریمه نقدی شدند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی بیان می‌کند: سهمیه استان خوزستان برای طرد اتباع خارجه سالانه 3 هزار نفر است اما ما در سال گذشته 3 هزار و 500 نفر را طرد کردیم. متأسفانه تردد اتباع خارجی از مرزهای شرقی زیاد است که امیدواریم با انجام کارهای مربوطه این ترددها کنترل شود.

وی با بیان اینکه هر وسیله نقلیه‌ای که اتباع غیر مجاز را حمل کند در نخستین برخورد خودرویش توقیف و به دادگاه معرفی می‌شود، می‌گوید: در سال گذشته 6 خودرو در خوزستان به دلیل حمل اتباع غیرمجاز توقیف شدند.


دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مهرماه 94

گفتگوی تفصیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.