- سیدعلیرضا شریفی
به گزارش رهیاب، معصومه ابتکار امروز صبح برای ششمین بار به خوزستان سفر کرد تا مشکلات زیست محیطی استان خوزستان را ارزیابی کند و نسخهای برای درمان این مشکلات ارائه دهد اما تاکنون مردم خوزستان خیری از سفرهای معاون رئیس جمهور ندیدند.
انتقال آب کارون، احیای تالابها، بارش بارانهای آلوده برای سومین سال متوالی و موضوع ریزگردها از جمله معضلات زیست محیطی هستند که تاکنون نسخهای شفا بخش برای بهبود آنها ارائه نشده است.
همه سفرهای ابتکار
ابتکار پس از روی کارآمدنش در دولت یازدهم به اجبار در آبان 92 به خوزستان سفر کرد؛ انتقال آب کارون به فلات مرکزی در آن سال موضوعیت پیدا کرد و زنجیرههای حفاظت از کارون به صورت خودجوش در اهواز تشکیل شد. زنجیرههایی که ابتکار را مجبور به سفر به خوزستان کرد.
سفر دوم ابتکار به خوزستان در زمستان 92 و همزمان با نخستین سفر استانی رئیس دولت یازدهم بود؛ اما پر حاشیه ترین سفر ابتکار به خوزستان در زمستان سال 93 و بعد از گرد و خاکهای متوالی در استان بود. گرد و خاکهایی که نفس مردم را تنگ کرد و باز هم بانوی سبز پوش را به خوزستان کشاند.
سفر سوم ابتکار حاشیههای جالبی داشت، در ابتدا سومین سفر ابتکار به خوزستان به دلیل آلودگی هوا و گرد و غبار غلیظ لغو شد اما استاندار خوزستان در اقدامی خودجوش سینه خود را برای دفاع از ابتکار سپر کرد و گفته بود که من از ابتکار خواستم به خوزستان نیاید و اگر مسئول دولتی درباره موضوع گرد و خاک بیاید باید دستش پر باشد. این دفاع استاندار تناقضی آشکار با گفته جمال درویش مدیر واقعی روابط عمومی خوزستان و یا به نوعی مشاور مقتدایی در امور روابط عمومی داشت چون درویش در گفتگویی علت لغو سفر معاون رئیس جمهور را رسانهای کرده بود.
سفر چهارم ابتکار به خوزستان در اسفند 93 رقم خورد؛ معاون رئیس جمهور آمده بود تا مصوبات و اقدامات سفر قبلیاش به خوزستان را بررسی کند، اقداماتی که البته تاکنون رنگ و بوی عمل نگرفته است.
پنجمین سفر ابتکار در بهار 94 بود، گرچه آن روزها هوا رو به گرمی میرفت اما اتفاقی جالب در این سفر رخ داد که شهروندان از آن به عنوان "آه مردم" یاد میکنند. قایق ابتکار در بازدید از تالاب واژگون شد و بانوی سبزپوش دولت بنفش تا آستانه غرق شدن پیش رفت.
هرچند ابتکار دولت یازدهم چندین بار به خوزستان سفر کرده اما مردم خوزستان از زخم زبانها و کنایههای این بانوی سیاسی در امان نبودند؛ وقتی مردم خوزستان در گرد و خاک بهمن 93 توان نفس کشیدن نداشتند و خواستار حضور معاون رئیس جمهور در اهواز بودند، معصومه ابتکار در گفتگو با روزنامه شرق در پاسخ به این پرسش که چرا شما برای حل مسئله گردوغبار و یا حضور در کنار مردم آسیبدیده در اینروزها به خوزستان نرفتهاید با کنایه گفت: بله ما نیستیم و رفته بودیم تفریح در جزایر هاوایی، اصلا نبودیم.
ابتکار یک بار هم در یک برنامه تلویزیونی گفته بود حل شدن مشکل گرد و خاک با یک دکمه نیست که من آن را فشار دهم و هوا خوب شود و مردم خوزستان باید حداقل تا 10 سال دیگر گرد و خاک را تحمل کنند. وعدههای ابتکار برای حل مشکل بارانهای آلوده اهواز و احیای تالابها و رودخانهها تاکنون عملی نشده است و همه این سفرها برای گفتن این جمله است که هر انچه امروز در خوزستان رخ میدهد تقصیر دولت قبلی است و دولت فعلی پولی برای حل کردن این مشکلات ندارد.
هدف سفرهای ابتکار
معصومه ابتکار درباره سفرهای خود به خوزستان میگوید: هدف اصلی از سفر به خوزستان بررسی طرحها و برنامه ها برای بهبود وضعیت زیست محیطی خوزستان است. وی یکی از مهمترین برنامه های دولت را مدیریت و کنترل کانون های گرد و غبار دانست و بیان میکند: مطالعات کانون های گرد و غبار به اتمام رسیده و عملیات اجرایی با همکاری سازمان جنگل ها آغاز شده است.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: همراه با هیاتی از معاونان وزرا به خوزستان آمده ایم و بازدیدها و جلساتی خواهیم داشت تا مردم بدانند اگرچه هوا بهتر شده ولی موضوع گرد و غبار را فراموش نکردیم و در حال پیگیری آن هستیم.
به گزارش رهیاب، نکته جالب اینکه هوای خوب این روزهای اهواز هیچ ربطی به اقدامات انجام نشده دولت ندارد و بارشهای بی سابقه در پاییز و روزهای ابتدایی زمستان سبب شده که کانونهای گرد و خاک فعال نشوند؛ بنا بر اظهارات مسئولان دولت در سال 93 یک ریال برای مقابله با ریزگردها در خوزستان هزینه نکرده و در سال 94 هم تاکنون بنا بر تصریح مسئولان استانداری خوزستان بودجهای ابلاغ نشده است.
عملیات اجرایی سازمان جنگلها برای نهال کاری و یا مالچ پاشی چیز جدیدی نیست بلکه اقدامات این سازمان همیشه در فصول سرد سال انجام میشود و در واقع تاکنون هیچ چیزی از سفرهای ابتکار به خوزستان نصیب این استان نشده است.
انتهای پیام/