دولت سوئیچ!

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
دولت سوئیچ!
دولت کلید حسن روحانی نشان داد که به جای مردمی بودن فقط به کام خودروسازان عمل کرده و نامش دولت سوئیچ است.

به گزارش رهیاب، حسن روحانی که قبل از انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 بسته خروج از رکود را ارائه کرد و از برنامه‌های 100 روزه خود سخن گفت اما کارشناسان معتقدند وی هیچ گاه نتوانست این وعده‌ها را محقق کند.

حسن روحانی آنقدر با تبلیغات کارها را پیش برد که امروز حتی نزدیک ترین افراد به رئیس جمهور دولت یازدهم مواضعی علیه وی گرفتند؛ مهدی آیتی رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی در خراسان جنوبی می‌گوید: دولت تدبیر و امید دولت رکود است و خود اقتصاددان‌های داخل دولت به این موضوع اعتراف‌ دارند؛ مثال بارز آن هم نامه 4 وزیر دولت به آقای رئیس جمهور است که هشدار خطر بزرگ اقتصادی را داده است این رکودی که دولت الان گرفتار آن شده در 36 سال از تاریخ انقلاب بی‌سابقه است.

وی درباره بسته‌های خروج از رکود حسن روحانی و اینکه دولتی‌ها معتقدند توانستند رفاه اجتماعی را ارتقا دهند عنوان می‌کند: پیش‌بینی این است که چون دولت می‌خواهد افکار عمومی را برای انتخابات مجلس آماده کند در فاصله 5 الی 6 ماه موفق نخواهد شد پس درنتیجه باید یک رفاه عمومی کاذب، تبلیغاتی و انتخاباتی به وجود می‌آورد. دولت آقای روحانی به جای اینکه مردمی باشد تبدیل به دولت خودروسازان شده است.

مهدی اکبری کارشناس بازار سرمایه ایران نیز معتقد است: کاهش حجم و ارزش معاملات در بازار سرمایه کشور نشان از ادامه رکود حاکم بر اقتصاد کشور دارد که نبض آن را می توان در بورس اوراق بهادار مشاهده کرد. شرایط کنونی سفته بازی و نوسانگیری در بازار چشمگیرتر است و با توجه به وضعیت فعلی بورس، برخی سرمایه گذاران تلاش می کنند از حداقل سود در این شرایط بهره ببرند.

محمد خوش چهره اقتصاددان و نماینده سابق مجلس معتقد است که فارغ از محتوای برنامه های اقتصادی دولت ها، سکاندار دولت هم نقش مهم و حتی مهمتری دارد. وی از ورود جریان ضد اقتصاد مقاومتی در دولت خبر داده و برای خروج از رکود تورمی راه حل ارائه می دهد.

وی می افزاید: مسأله این است که الآن هر از چند گاهی نسخه هایی داده می‌شود. در این نسخه ها، رویکرد این پزشک جامعیت ندارد؛ و آن عدم درک جامع از محیط و شرایط مریض توسط پزشک وجود ندارد؛ مثلاً پزشک ما همه مسائل بیرونی را اساس درمان بیمار می داند؛ پس می بینیم که چون آن جامعیت وجود نداشته، پزشک نسخه درمان خوبی نمی دهد. نتیجه اش هم این است که برای درمان بیماریهای متعدد، پشت سر هم نسخه می دهد؛ این یعنی نقشه درمانش یک نقشه جامع برای این مریض نیست.

خوش چهره بیان می‌کند: رکود تورمی یک عارضه بنیادین و اساسی نیست؛ و برای اقتصاد کشورها به عنوان یک بحث مقطعی می تواند مطرح باشد. در اقتصاد مدل غربی می گویند در بعضی از حالات STAGFLATION (رکود تورمی) به وجود می آید. یعنی از ادوار تجاری رکود ایجاد می‌شود و نوع سیاستهای پولی مالی نامناسب تورم را هم به آن بار می کند؛ ولی ما بصورت بنیادی رکود پیدا کرده بودیم، و تحریمهای بیرونی هم داشت آن را تشدید می کرد. دولت باید از ابتدا هدفگذاریش را بالا بردن نرخ رشد اقتصادی و رفع موانع از سر راه تولید قرار می داد؛ این را باید اصالت می داد؛ که یک تعریفی جامع تر از رکود را دربر می گیرد. باید اولویت بندی کرد.

وی می‌گوید: نکته بعد اینکه باید این دو سیاست را توأمان در نظر می گرفت؛ پزشک اگر ناوارد باشد برای کاهش تب بیمار پاشورش می کند، و خنکش می کند؛ نتیجتاً باعث می‌شود که لرزش بالا برود؛ برعکس اگر گرمش کند به بالا رفتن تبش می انجامد. درست است که وقوع رکود با تورم یک پدیده متضاد است؛ مثل تب و لرز است؛ ولی البته این مفهومش بالا بردن دستها و تسلیم شدن نیست؛ راه حل دارد؛ راه حل این مشکل "انتخاب موضعی" است. دولت در ابتدا اولویت را روی تورم گذاشته؛ یعنی مثلاً روی تب؛ و سعی کرده که بیمار را خنک کند؛ حالا این خنکی، لرز (رکود) را تشدید کرده است؛ الآن هم اصرار روی رکود دارد؛ که قطعاً تورم را بالا خواهد برد. بسته های اقتصادی دولت هم چون ناظر بر چنین فضایی است، نمی تواند شفابخش باشد. علاوه بر این چیدمان تخصیص منابع هم متأثر از مسائل سیاسی بوده که فضا را ناکارآمد کرده است.

به گزارش رهیاب، رئیس دولت یازدهم سال گذشته خروج از رکود را جشن گرفته بود و امسال یک بسته خروج از رکود دیگری ابلاغ کرد، بسته‌ای که تناقض را در گفتار رئیس جمهور بیشتر می‌کند و نشان می‌دهد دولت گرفتار یک رکود شدید است.

دومین بسته خروج از رکود دولت که منتشر شد فقط کام خودروسازان را شیرین کرد و این نشان می‌دهد که دولت برنامه و یا بسته جامعی برای مقابله با رکود ندارد و فقط با ایجاد رفاه اجتماعی کاذب به دنبال انحراف اذهان است؛ انحرافی که منجر به سیاسی کاری مسئولان دولت در هزمینه می‌شود تا در ماه‌های آینده بتوانند کرسی‌های مجلس را تصاحب کنند.

گرچه کارشناسان معتقدند که مردم متوجه حرف‌های تبلیغاتی دولت یازدهم و رکود حاکم بر بازار شده‌اند اما باید منتظر ماند که دولت کلید چه زمانی قفل رکود را باز می‌کند و آیا اینکه این قفل هم مانند قفل وعده‌های دولت گشوده می‌شود یا خیر.


آذرماه 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

گزارش سیاسی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.