درس‌ها و عبرت‌های شورای شهر اهواز برای انتخاب شهردار یک کلانشهر

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
درس‌ها و عبرت‌های شورای شهر اهواز برای انتخاب شهردار یک کلانشهر

با رسیدن موعد استعفای کاندیداهای مجلس شورای اسلامی، و مطرح بودن نام شهردار فعلی اهواز برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس بازهم بازار داغ گمانه زنی انتخاب شهردار اهواز پا گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، انتخاب شهردار یکی از چالش‌های مهم در دوره چهارم شورای شهر اهواز بود. انتخابی که به عقیده برخی از اعضای شورا در صحن علنی انجام نشد.

زیبا صالح پور، عضو شورای شهر اهواز مهرماه سال 92  پس از انتخاب شهردار اهواز در گفت‌وگویی صریح اظهار داشت: انتخاب‌های شورای شهر اهواز براساس اصول نیست بلکه براساس توافقات قبلی انجام می‌شود.

توافقات شبانه

توافقات شبانه در شورای شهر اهواز سبب شد که برخی از اعضای شورای شهر اهواز درباره انتخاب شهردار اعتراض و بحث شرکت وی در انتخابات مجلس دهم را مطرح کنند.

هیاهوی کارهای تبلیغاتی در شهر آنچنان بالاگرفت که برخی از اعضای شورای شهر چهارم کارهای عمرانی در اهواز را متناسب با این کلانشهر نمی‌دانستند و بودجه را معطوف به هزینه در کارهای خدماتی و تبلیغاتی بدانند.

مریم ابریشم‌کار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه دلیل افزایش هزینه‌ها در طرح اجرای پل سوم تغییر رویکرد در اجرای آن و عظیم بودن طرح است، گفت: به نظر بنده کارهای عمرانی شهرداری اهواز در یک سال گذشته بی سابقه بوده است.

عضو شورای شهر اهواز که البته اخیرا عضو هیات علمی دانشگاه شهرداری هم شده است با بیان اینکه شورای شهر چهارم اهواز در انتخاب شهردار موفق عمل کرده است، گفت: هیچ خللی در روند خدمات رسانی شهری ایجاد نشده و پروژه‌های شهری بهتر از گذشته در حال انجام است.

وی بیان کرد: البته تاکنون شهردار اهواز استعفای خود برای کاندیداتوری در مجلس شورای اسلامی را اعلام نکرده و هنوز مشخص نیست که در انتخابات شرکت می‌کند یا خیر.

وی تصریح کرد: البته اگر شهردار اهواز برای کاندیداتوری استعفای خود را تقدیم شورا کند امیدوارم شورای شهر یک نفر واجد شرایط را به عنوان شهردار انتخاب کند.

سخنگوی شورای شهر اهواز درباره 4 گزینه احتمالی پست شهرداری اهواز اظهار داشت: این اسامی در رسانه‌ها مطرح شده و تاکنون شورای شهر با هیچ‌کسی مذاکره نکرده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا این 4 گزینه مناسب تصدی پست شهردار در اهواز هستند یا خیر، گفت: این موضوع را شورای شهر پس از بررسی برنامه‌ها تشخیص می‌دهد.

4 گزینه شهرداری اهواز

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کوروش لطفی، حسین حیدری، عظیم شمخانی و محمد صفری 4 گزینه احتمالی تصدی پست شهرداری اهواز هستند.

کوروش لطفی فارغ التحصیل مقطع دکترای رشته شهرسازی از دانشگاه علوم تحقیقات تهران و در حال حاضر عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اهواز است.

وی همچنین سابقه تصدی پست معاونت شهرداری اهواز و حضور در هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی خوزستان را در پرونده خود دارد. لطفی هم‌اکنون در کانادا به سر می‌برد.

دومین گزینه تصدی پست شهرداری اهواز محمد صفری است؛ وی تاکنون 3 بار به عنوان سرپرست شهرداری اهواز منصوب شده و در سازمان‌های مختلف شهرداری اهواز فعالیت کرده است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری اهواز، معاون سرمایه گذاری و مشارکت‌های اقتصادی شهرداری اهواز، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اهواز،  مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری اهواز، از جمله مسئولیت‌های محمد صفری است.

اما سومین گزینه یکی از شورا نشینان است. حسین حیدری تاکنون در سازمان‌های مختلف شهرداری اهواز به عنوان معاون و یا مدیر فعالیت کرده است.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان، مدیر کل امور حقوقی و مجلس استانداری خوزستان،  مشاور حقوقی استاندار و معاون اداری و مالی سازمان فن آوری اطلاعات شهرداری اهواز از سوابق حسین حیدری است.

اما عظیم شمخانی آخرین گزینه تصدی شهرداری اهواز است. وی متولد 1367 است و درحال حاضر دانشجوی کارشناسی مکانیک در دانشگاه آزاد است.

  شمخانی تاکنون چندماه سرپرستی سازمان زیباسازی شهرداری اهواز را عهده دار بود و اکنون نیز در معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز فعالیت می‌کند.

لزوم انتخاب شهردار بدون باندبازی

سید محمد جواد رضوی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شهردار قصد کاندیداتوری در انتخابات مجلس امسال را دارد و طبیعتأ باید استعفا بدهد تا مراحل قانونی ثبت نام را انجام دهد.

وی با انتقاد از شهردار و وبرخی از اعضای شورای شهر اهواز گفت: بین عملکرد شهردار اهواز و خواسته شهروندان اختلاف وجود دارد و دلیل آن این است که برخی از اعضای شورای شهر اهواز و شهردار کارهای حاشیه ای را به مسأله خدمت  به شهروندان ارجحیت داده‌‌اند.

عضو شورای شهر اهواز گفت: شهردار فعلی به احتمال فراوان در روزهای آینده استعفای خود را ارائه می‌دهد و باتوجه به گذشت 2 سال از عمر شورای شهر اعضا با عقلانیت، خرد جمعی، به دور از حب و دوستی، باندبازی و انتخاب قومیتی خاص دست به انتخابی بزنند که در  فرصت باقی مانده کارنامه مثبتی از خود ارائه دهند.

وی افزود: اکنون که اعضای شورای شهر تجربه کافی را کسب کرده‌اند در جهت خدمت به شهروندان باید شهرداری را انتخاب که در پایان شورای شهر چهارم از خود عملکرد مثبتی به جا بگذارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کلانشهر اهواز مرکز استان خوزستان است که براساس آخرین آمار رسمی 32 درصد جمعیت مردم استان خوزستان در این کلانشهر زندگی می‌کنند. اهواز پس از تهران، مشهد و تبریز چهارمین شهر وسیع ایران است اما 35 درصد مردم در حاشیه این شهر زندگی می‌کنند و به همین دلیل پس از مشهد مقدس دومین شهر با میزان بالای حاشیه نشینی است.

وجود کارخانجات بزرگ صنعتی، تاسیسات اداری و صنعتی شرکت مناطق نفت خیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران و گذر پرآب‌ترین رودخانه کشور از این شهر، اهواز را به یکی از مهم‌ترین شهرهای کشور تبدیل کرده است.

حال باید امیدوار بود اعضای شورای شهر اهواز با درس و گاه عبرت گرفتن از تجربیات گذشته در روندی شفاف و قابل ارزیابی به انتخاب فردی در حد و اندازه کلانشهر اهواز بپردازند.

گزارش از سید علیرضا شریفی

انتهای پیام / ب

تسنیم

خردادماه 94

دیالکتیک

سید علیرضا شریفی

گزارش اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.