زندگی شهید اهوازی از زبان مادر؛ جمله‌ای که امام خامنه‌ای روی تصویر شهید نوشتند

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
زندگی شهید اهوازی از زبان مادر؛ جمله‌ای که امام خامنه‌ای روی تصویر شهید نوشتند

امام خامنه‌ای روی نسخه‌ای از عکس شهید پورمقدم آرزوی محشور شدن با وی را می‌کند، برای شناخت این شهید دوران دفاع مقدس با خانواده وی به گفت‌وگو نشستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، گردان بلالی اهواز یکی از گردان‌های شاخص سپاه پاسداران در جنگ تحمیلی بود که بعدها به تیپ بیت المقدس تبدیل شد. عملیات شکست حصر آبادان و الی بیت المقدس نمونه‌ای از حضور رزمندگان این گردان در جبهه‌های نبرد بود.

فرشاد پورمقدم، سردار شهید محمود کاظمی، سردار شهید علیرضا صابونی، سردار شهید هادی عیدی‌زاده، سردار شهید محمدرضا سامانی، سردار شهید سید بیژن خلیفه، شهید علیرضا آتشی و شهید عزیز حریزاوی گروهی از شهدای شاخص این گردان در عملیات شکست حصر آبادان هستند.

چندی پیش در برخی از رسانه‌ها تصویر شهید پورمقدم با مقام معظم رهبری منتشر شد، تصویری که در گوشه‌ای از آن امام خامنه‌ای چنین نگاشته بودند: «بسمه تعالی خداوند در قیامت هم این حقیر را با این شهید عزیز شما محشور فرماید. سیدعلی خامنه‌ای».

برای یافتن نشانی از خانواده این رزمنده شهید به سراغ ارگان‌های مختلفی رفتیم که متأسفانه حتی نام این شهید گرانقدر به گوش آنها نرسیده بود.

از یافتن نشانی خانواده شهید که مأیوس شدیم نیت کردیم و به سمت مزار وی که در بهشت آباد اهواز است رفتیم، خوشبختانه یکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس که در گردان بلالی اهواز با شهید پورمقدم در جبهه‌ها هم‌رزم بوده، را کنار مزار شهید یافتیم. این رزمنده دفاع مقدس حلقه وصل ما شد با خانواده شهید پورمقدم.

آنچه در پی می‌آید گفت‌وگوی خواندنی تسنیم با حاجیه خانم صفیه باروتکوب، مادر شهید فرشاد (محمدرضا) پور مقدم است.

تصاویر منتشر نشده این شهید توسط همرزمان ایشان در گردان بلالی اهواز در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده شد.

تسنیم: حاجیه خانم باروتکوب با تشکر از قبول زحمت و عنایت به خبرگزاری تسنیم، لطفاً مختصری از زندگی خود و همینطور تولد شهید برایمان بگوئید؟

مادر شهید: ما یک خانواده 7 نفری بودیم، پدر خانواده تکنسین ارشد مخابرات بود و بنده نیز خانه دار بودم. حاصل ازدواج من و حاج عبدالوهاب پور‌مقدم 3 پسر و 2 دختر بود.

محمدرضا وقتی به دنیا آمد سالم و سرحال بود و در دوران کودکی تا جوانی‌اش این شادابی در او وجود داشت. محمدرضا از دوران بچگی به همراه پدر خودش سرکار می‌رفت و به همین دلیل روحیه مردانگی از همان ابتدا در وی وجود داشت.

در دوران دبیرستان نیز که مصادف با روزهای پایانی رژیم شاه بود با حسین علم الهدی و برخی دیگر از جوانان انقلابی اهواز آشنا شد و نگرش سیاسی پیدا کرد.

تسنیم: چطور شد محمدرضا به استخدام سپاه پاسداران در آمد؟

مادر شهید: وقتی امتحانات سال چهارم خود را به پایان رساند، انقلاب اسلامی پیروز و مصادف با انقلاب فرهنگی بود. با پدرش مشورت کرد که پدر ایشان گفته بود من مشکلی ندارم و باید مادرت رضایت دهد.

من هم که دیدم مشتاق به انجام این کار است ممانعتی نکردم، اینگونه شد که در آن سن و سال به همراه احمدرضا پوردستان، فرمانده فعلی نیروی زمینی ارتش به سپاه اهواز برای استخدام مراجعه می‌کند.

زمان گزینش از محمدرضا و امیر پوردستان می‌پرسند که چه تخصصی دارید؟ که محمدرضا دوران کارکردن با پدرش در مخابرات را می‌گوید و به استخدام سپاه در می‌آید.

تسنیم: اگر از آغاز جنگ تحمیلی خبر داشتید، مانع استخدام پسرتان به سپاه پاسداران می‌شدید؟

مادر شهید: پاسخ شما را به گونه‌ای دیگر می‌دهم. در زمان جنگ تحمیلی همه خانواده ما به صورت مستمر در جبهه‌ها حضور داشت، مجید و علی(برادران شهید) که آن موقع 13 و 14 ساله بودند به عنوان بسیجی فعالیت می‌کردند و چندین ماه در گردان‌های بلالی و جعفر طیار با دشمن بعثی جنگیدند.

من نیز با مادر شهید علم‌الهدی برای سخنرانی و روشنگری می‌رفتم و روزگاری هم از ساعت 8 صبح تا 15 بعد از ظهر می‌رفتیم لباس رزمندگان را می‌شستیم و غذا می‌پختیم.

پدر شهید هم به دلیل تخصصی که داشت ماه‌های زیادی در پادگان حمید و آبادان حضور داشت تا مشکلات مخابراتی یگان‌‌ها را رفع کند و دختران من نیز با فرا گرفتن اصول اولیه پرستاری در بیمارستان‌های صحرایی و امام خمینی(جندی شاپور سابق) خدمت کردند.

تسنیم: محمدرضا تا چه زمانی در جبهه هویزه حضور داشت؟

مادر شهید: محمدرضا پس از اینکه از دوره آموزشی به صورت مستقیم به هویزه رفته بود تا زمان سقوط این شهر در آنجا خدمت می‌کرد.

بعد از سقوط هویزه محمدرضا از طریق آب به عقب باز می‌گردد و به دلیل تخصص مخابراتی که داشت، توسط علی شمخانی در پادگان گلف اهواز مشغول به کار شد. مدتی در مخابرات فعالیت کرد و توانسته بود با همکاری یکی از اعضای سپاه برخی از خیانت‌های بنی صدر را در حادثه هویزه و شهید شدن دانشجویان پرده بردارد.

بعد از اینکه مقام معظم رهبری که آن موقع نماینده امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع بودند برای بررسی موضوع شهادت دانشجویان به اهواز سفر می‌کنند، محمدرضا به عنوان یکی از اعضای تیم مقام معظم رهبری به منطقه اعزام می‌شود که با دیدن پیکرهای مطهر شهدا تاب نمی‌آورد و از فرمانده سپاه خوزستان می‌خواهد که دوباره به جبهه‌ها اعزام شود.

علی شمخانی با انتقال شهید پورمقدم به خط مقدم مخالفت کرد و به همین دلیل محمدرضا 2 بار بدون اجازه به خط مقدم می‌رود که با دستور مستقیم آقای شمخانی به عقب بازگردانده می‌شود. بالاخره دوستان وساطت کردند و با اعزام محمدرضا به خط مقدم موافقت می‌شود و تا زمان شهادت در خط مقدم جبهه حضور داشت.

تسنیم: آخرین باری که محمدرضا را قبل از شهادت دیدید، چه زمانی بود؟

مادر شهید: 20 روز قبل از آغاز عملیات ثامن الائمه(شکست حصر آبادان) به خانه آمد و جالب اینکه در این 20 روز به صورت مرتب به برادران کوچکش تأکید می‌کرد که مواظب مادر باشید.

در این روزهایی که در خانه بود هیچ حرفی از عملیات ثامن الائمه نزد و وقتی می‌گفتیم کجا می‌روی می‌گفت: همیشه کجا هستم الان هم بر می‌گردم همان جا.

تسنیم: خبر شهادتش را چه کسی به شما داد؟

مادر شهید: بعد از عملیات که از محمدرضا خبری نبود، مجید برای پرس‌وجو به بیمارستان جندی شاپور اهواز (امام خمینی فعلی) می‌رود و از شهادت محمدرضا با خبر می‌شود. مجید وقتی پیکر برادرش را می‌بیند از هوش می‌رود و به همین دلیل با پدرش تماس می‌گیرند و هردو به خانه می‌آیند.

وقتی مجید و پدرش به خانه آمدند من مشغول نماز خواندن بودم و به خدا گفتم من که نه از حضرت زینب(س) بزرگ‌ترم و نه از دیگر مادران شهدا؛ راضی‌ام به رضای تو.

تسنیم: شهید در خانه با چه کسی صمیمی بود؟

مادر شهید: محمدرضا فرزند ارشد بود و به همین دلیل با من ارتباط صمیمی داشت، البته اخلاقیات محمدرضا محبوبیتی برایش ایجاد کرده بود که در خانواده همه او را دوست داشتند.

تسنیم: محمدرضا از آرزوهایش هم با شما سخن گفته بود که آرزویش چیست؟

مادر شهید: محمدرضا تشنه شهادت بود و به همین دلیل همیشه به من می‌گفت که برایم دعا کن شهید شوم. بنده خواستم برایش همسری انتخاب کنم ولی راضی نمی‌شد و می‌گفت من باید شهید شوم

تسنیم: لطفاً یکی از خاطراتی که از فرزند شهیدتان داشتید را تعریف کنید؟

مادر شهید: یکی از خاطراتی که شاید گفتنش در این زمان خالی‌ از لطف نیست، این است که محمدرضا یک‌بار از جبهه به خانه آمد و برایش شربت آبلیمو درست کردم.

وقتی لیوان شربت را به او دادم گفت روزه هستم، امام خمینی(ره) فرموده‌اند که ما فرزندان رمضان و محرم هستیم و ما(سربازان امام) باید لبیک بگوئیم، برای همین روزه هستم.

حاجیه خانم بارتکوب در پایان صحبت‌های خود با تأکید براین موضوع که جوانان برای رسیده به سعادت باید راه شهدا را دامه دهند، گفت: من امام خمینی(ره) را یک‌بار از نزدیک ملاقات کردم اما علاقه دارم که یک‌بار از نزدیک امام خامنه‌ای را ملاقات کنم، این آخرین آرزوی من است.

گفت‌‌و‌گو از سید علیرضا شریفی

انتهای پیام/ ب

تسنیم

تیرماه 94

دیالکتیک

سید علیرضا شریفی

گفتگوی تفصیلی

نظرات (۱)

سلام. شهید پورمقدم متولد آبادان هستند.
۴ آذر ۰۳، ۱۵:۴۳
پاسخ:
از خونوادشون پرسیدم
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.