1000میلیاردتومان اعتبار مورد نیاز برای حل مشکلات فاضلاب اهواز

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
1000میلیاردتومان اعتبار مورد نیاز برای حل مشکلات فاضلاب اهواز
مدیرعامل آبفا اهواز گفت: در حال حاضر طرح جامع فاضلاب تدوین شده اما این کار نیاز به منابع زیادی دارد که براساس برآوردهای ما برای بحث آب و فاضلاب نیاز به یک هزار میلیارد تومان داریم.
به گزارش رهیاب، یکی از معضلات بزرگ شهر اهواز در حوزه آب و فاضلاب است که به دلیل نیاز مستقیم مردم، اخبار این دو حوزه همیشه از اهمیت خاصی برخوردار است. کیفیت آب آشامیدنی اهواز، گرفتگی فاضلاب و سرریز فاضلاب در خیابان‌ها موضوعاتی است که سبب شد غلامرضا براتی مدیرکل آبفا اهواز برای تبیین این مسائل با توجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی به دفتر رهیاب آمد و از مشکلات و برنامه‌های پیش روی این اداره گفت.

براتی عنوان می‌کند: وجود 320 هزار اشتراک آّب و 290 هزار اشتراک فاضلاب در اهواز نشان از بالا بودن شاخص‌های آب و فاضلاب در این کلانشهر است.هر چند 80 درصد شبکه فاضلاب اهواز را تحت پوشش داده‌ایم اما این به معنای نبود مشکل در این حوزه نیست.

وی می‌گوید: در اکثر نقاط کشور و حتی خوزستان به دلیل ارتفاع بالا حفر یک چاه می‌تواند تا مدت زیادی مشکل را برطرف کند اما در اهواز با کندن زمین به سرعت به آب می‌رسیم و به همین دلیل فرصتی نداریم و باید به سرعت شبکه فاضلاب را تکمیل کنیم.
سرریز فاضلاب به کارون یکی از بزرگ‌ترین مشکلات آبفا

مدیرکل اداره آبفا اهواز بیان می‌کند: یک هزار و 850 کیلومتر شبکه فاضلاب و 900 تا یک هزار کیلومتر هم فاضلاب رو باز در اهواز وجود دارد که یک سوم این شبکه فرسوده است به همین دلیل روزانه با مشکل سرریز فاضلاب مواجه هستیم. در کنار این مشکلات ما با کمبود ماشین آلات و تجهیزات و فرسودگی بخشی از آنها رو به رو هستیم که باید همه آنها با هم تقویت شوند و برطرف کردن این موضوع نیاز به ورود بخش خصوصی دارد.

وی می‌افزاید: سرریز فاضلاب به رودخانه کارون یکی از مشکلات بزرگ ما است؛ پس برای برطرف کردن همه این موضوعات نیاز به منابع زیادی داریم که در حال حاضر این منابع پاسخگو نیستند. همه این هزینه‌ها با هزینه نگهداری ایستگاه‌های فاضلاب و ماشین آلات مبلغ بسیار بالایی می‌شود.
10000 میلیارد ریال برای اجرای طرح جامع فاضلاب

براتی اظهار کرد: در حال حاضر طرح جامع فاضلاب تدوین شده اما این کار نیاز به منابع زیادی دارد که براساس برآوردهای ما برای بحث آب و فاضلاب نیاز به یک هزار میلیارد تومان داریم. تأکید مسئولان آبفای کشور جذب منابع خارجی است و به همین دلیل ما به دنبال جذب منابع خارجی برای برطرف کردن این مشکلات هستیم چون در وضعیت فعلی جذب منابع دولتی مقدور نیست.

وی می‌گوید: عدم هماهنگی در حوزه مدیریت شهری یکی از مشکلات جدید اداره آبفا است؛ مثلاً ایجاد آشپزخانه‌ها در کلانشهر اهواز رواج یافته و مشکل ما ورود چربی حاصل از این آشپزخانه‌ها به شبکه فاضلاب سبب افزایش گرفتگی می‌شود که اگر هماهنگی بود این مشکل با ایجاد یک حوضچه کوچک برطرف می‌شد.

شهرداری اهواز باید شبکه دفع آب‌های سطحی احداث کند

مدیر اداره آبفا اهواز عنوان می‌کند: شبکه دفع آبهای سطحی با شبکه دفع فاضلاب دو بحث متفاوت هستند، در جهان این دو شبکه مجزا هستند و براساس قانون متولی ایحاد شبکه دفع آب‌های سطحی شهرداری است اما تاکنون در اهواز کاری در این راستا انجام نشده وآب های سطحی هم وارد شبکه فاضلاب می‌شوند.

وی بیان می‌کند: در کشورهای پیشرفته فاضلاب را تصفیه می‌کنند و از آن بهره می‌برند اما ما در کنار شرکت فولاد خوزستان ایستگاه تصفیه فاضلاب داریم که 85 درصد پیشرفت دارد اما این شرکت حاضر به همکاری نیست علی‌رغم اینکه می‌توانند از آن بهره ببرند.

براتی تصریح می‌کند: متأسفانه حوزه آب و فاضلاب امروز در اولویت کارهای استان نیست به همین دلیل پراکندگی در انجام کار وجود دارد. برای نمونه شما ببینید چقدر از اعتبارات ماده 180 در حوزه آب و فاضلاب هزینه شده است.

وی می‌افزاید: آبفا به تنهایی قدرتی ندارد و ما هر چقدر هم که با برخی از ادارات و سازمان‌ها تعامل کنیم آنها تعاملی نمی‌کنند چرا که این حوزه اولویت آنها نیست و تعامل یک طرفه هیچ ثمری ندارد.

حاشیه نشینی در اهواز و مشکلات آبفا در این مناطق

مدیرکل اداره آبفا اهواز می‌گوید: براساس آمارهای موجود در اهواز 450 هزار حاشیه نشین وجود دارد؛ در مناطق حاشیه نشین ساخت و سازها بدون قاعده انجام شده و این بر مشکلات آبفا افزوده است؛ در مناطق جدید ایجاد شده هم مشکلاتی داریم مثلا سوال ما این است که شهرداری اهواز در مناطق پردیس، مهدیس و کیانشهر چه برنامه‌ای برای دفع آب‌های سطحی دارد؟  متأسفانه در 4 سال گذشته همکاری خاصی صورت نگرفته البته جدیداً نشست‌هایی برگزار شده است.

جذب کمتر از 40 درصد اعتبارات بانک جهانی

وی در پاسخ به این پرسش که اعتبارات بانک جهانی برای نوسازی پروژه‌های آّب و فاضلاب اهواز چگونه هزینه شد، می‌گوید: اعتبارات بانک جهانی 250 میلیون دلار بود که اگر در ارزانی آن موقع اعتبارات آن به صورت کامل جذب می‌شد امروز در حوزه آب و فاضلاب مشکلی نداشتیم.

سهم خواهی و مشکلات آن

براتی تصریح می‌کند: آن زمان شیراز هم از اعتبارات بانک جهانی استفاده کرد، در شیراز انشعابات هم واگذار شد ولی در اهواز جذب اعتبارات به 40 درصد نرسید و این نشان از مشکلات مدیریتی داشت؛ البته به نظر بنده اگر تعاملات ادارات و دیگر سازمان‌ها خوب بود می‌توانستیم همه اعتبارات را جذب کنیم. شورای شهر رشت برای جلب رضایت بانک جهانی 40 قطعه زمین به آبفا داد و این یک نوع تعامل است.

وی عنوان می‌کند: در آن مقطع کارهای خوبی هم انجام شد اما کارها پیوسته و کامل نبود که مردم احساس کنند؛ اگر در آن مقطع تعامل بود می‌توانستیم یک ساله همه اعتبارات را جذب کنیم چرا که آن مبلغ امسال جوابگوی مشکلات آبفا نیست.

مدیرکل اداره آبفا اهواز بیان می‌کند: وقتی صحبت از مدیریت واحد شهری می‌شود ما خوشحال می‌شویم و کار خوبی است اما متأسفانه در اهواز برخی از اشخاص به جای اینکه به دنبال کار اجرایی باشند به دنبال سهم خواهی هستند.

3 مشکل اساسی در رساندن آب با کیفیت به مردم

بخش دوم گفتگوی ما پیرامون مشکلات آب آشامیدنی در اهواز است؛ براتی می‌گوید: 2 هزار و 800 کیلومتر شبکه آب در اهواز داریم که با توجه به افزایش ساخت و سازها در منطقه مرکزی اهواز دیگر این شبکه پاسخگو نیست.

وی می‌افزاید: نخستین مشکل ما در کیفیت آب استحصالی است. فرآیند تصفیه آب به صورتی است که ما باید آب را در حوضچه‌ای نگهداری کنیم تا کدورت آب به اندازه مورد نظر برسد تا بتوانیم آب را گندزدایی و ضد عفونی کنیم.

مدیر اداره آبفا اهواز عنوان می‌کند: دومین مشکل ما شبکه توزیع است؛ اگر در آن قسمت شبکه آب فرسوده باشد آب تصفیه شده با کیفیت کمتری به دست شهروندان می‌رسد ما در وضعیت فعلی مجبوریم کلر اضافی به آب بزنیم تا آلودگی‌های موجود در شبکه سبب کاهش کیفیت آب نشود.

وی بیان می‌کند: سومین مشکل هم پمپ‌های آب هستند؛ این پمپ‌ها آب خارج از شبکه را هم وارد شبکه می‌کند که پیشنهاد ما به مردم برای رفع این مشکل نصب پمپ بر روی مخزن آب است.
اصلاح سالانه 30 کیلومتر از شبکه آب

براتی می‌گوید: پس ما برای تصفیه آب اهواز باید از فرآیندی استفاده کنیم که همه آلودگی‌های احتمالی در شبکه آب را هم بگیریم. سالانه 30 کیلومتر از شبکه آب اهواز را هم اصلاح می‌کنیم تا مشکلات آب کمتر شود.

وی می‌افزاید: آب تصفیه خانه غدیر آب با کیفیتی است؛ میزان ec این آّب 1300 است و براساس برآوردهای کارشناسی ما این آب مشکلی ندارد اما ذائقه مردم امروز تغییرکرده و شوری گذشته در آب بر مردم تأثیر روانی منفی گذاشته است.
70 درصد آب اهواز با کیفیت است

مدیرکل اداره آبفا اهواز عنوان می‌کند: در حال حاضر آب غدیر آب 65 درصد مردم اهواز را تأمین می‌کند یعنی همه مناطق غرب اهواز به غیر از مناطق بهارستان و معین زاده که آبشان از تصفیه خانه گلستان تأمین می‌شود و حتی آب منطقه پادادشهر که در شرق اهواز است از آب غدیر تأمین می‌شود.

وی بیان می‌کند: برخی می‌گویند 70 درصد آب اهواز با کیفیت است که این آمار از جمع بندی آب تصفیه خانه غدیر و آب شوشتر است. البته آب تصفیه خانه غدیر جدا از مسئله شوری به دلیل کم بودن کدورت از نظر کمی و کیفی به ما کمک بسیاری کرده است.

انتهای پیام/

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مهرماه 94

گفتگوی تفصیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.