گذری در تاریخ اسلامی اهواز در نمایشگاه «الاهواز عبر التاریخ الاسلامی»

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
گذری در تاریخ اسلامی اهواز در نمایشگاه «الاهواز عبر التاریخ الاسلامی»


نمایشگاه «الاهواز عبر التاریخ الاسلامی» برای دومین سال پیاپی در اهواز برپا شده تا با تهاجم فرهنگی دشمن مقابله کند.

رهیاب سید علیرضا شریفی: برای ارتباط با دیگران و زندگی در اجتماع انسان باید هویت داشته باشد و انسان بی هویت در جامعه جایی ندارد. هویت اجتماعی مبنایی است برای آشکار ساختن شباهت‌ها و تفاوت‌ها است تا بتوان جامعه‌ای تشکیل داد.

بدون هویت اجتماعی، یعنی بدون وجود چارچوب‌های مشخصی که شباهتها و تفاوتها را آشکار می‌سازد، افراد یک جامعه امکان برقراری ارتباطی معنادار و پایدار با یکدیگر نخواهند داشت و در نتیجه نمی‌توان از وجود اجتماع سخن گفت.

هویت مردم خوزستان مسئله ای است که در سال‌های گذشته دشمنان اسلام به آن حمله ور شده‌اند تا با نفوذ فرهنگی در این استان بین اقوام تفرقه بیافکنند.

نمایشگاه "الاهواز عبر التاریخ" چون سال گذشته امسال هم در اهواز برپا شد تا تاریخ اهواز از قرن یکم تا قرن سیزدهم را به تصویر بکشد؛ تاریخی که در آن بسیاری از نامداران، علم و هنر بومی مردم خوزستان به صورت مختصر به نمایش در آمده است.

به نام‌های موجود در تابلوها زل زده است؛ انگار هیچکدامشان را نمی شناخت. نه! می‌شناخت اما نمی‌دانست اینها خوزستانی هستند. ابن هیثم فیزیکدان مشهور، ابی نواس الاهوازی از بزرگان ادبیات کلاسیک عرب، ابی معتوق الحویزی ادیب عرب و دعبل خزاعی شاعر اهل بیت و نام چندین دانشمند و ادیب دیگر سبب شده بود که فقط نگاه کند و وقتش را برای صحبت کردن هدر ندهد. بازدید از نمایشگاه که تمام می‌شود با عذر خواهی سراغم می‌آید و می‌گوید: این اسامی را خیلی وقت است شنیده‌ام و نمی‌دانستم خوزستانی‌ هستند.

احمد می‌گوید: از اینکه 24 سال از عمرم گذشته و هنوز تاریخ شهرم را نمی‌دانم ناراحتم و این نمایشگاه سبب شد که از امروز بیش از گذشته درباره هویتم مطالعه کنم. از اینکه یک عمر اشعار و کتب این دانشمندان و ادیبان را مطالعه می‌کردم و نمی‌دانستم خوزستانی هستند، ناراحتم. صحبت‌هایش را زود تمام می‌کند که برود و بیشتر درباره خوزستان و اهواز بداند.

بازدید در نمایشگاه را با محمد فیصلی ادامه می‌دهم تا برایم از سکه‌های ساخت مشعشیان بگوید و ظرف‌های سفالی ساخته در خوزستان را نشانم دهد. کتاب‌های سید نعمت الله جزایری، محدث جزایری را نشانم می‌دهد و کمی از این خاندان می‌گوید. بعد می‌رویم سراغ علی بن مهزیار اهوازی و خانواده‌اش تا بدانم تاریخ شهرم و هویتم خیلی بیش از دانسته‌هایم است.

نوبت می‌رسد به "عسکر مکرم"، شهری که لشکریان اسلام آن را بنا کردند تا بعدها زادگاه ابن سکیت الاهوازی، ابو هلال العسکری و احمد ابن موسی الاهوازی شود. شهری که موقعیت فعلی‌اش بین شهرستان‌های باوی و شوشتر قرار دارد.

حالا نوبت به عبدالله نجاشی حاکم وقت اهواز می‌رسد که از مریدان امام جعفر صادق(ع) بود. نجاشی همان کسی است که امام صادق(ع) "رسالة الاهوازیه" را برایش ارسال کرده است.

فیصلی میگوید: برای برپایی نمایشگاه در سال 93 تیمی به مدت 6 ماه اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری کرد و امسال این اطلاعات بازنگری شد. البته هر ساله این اطلاعات را بازنگری و نکاتی که مورد غفلت واقع شده را اضافه می‌کنیم تا بتوانیم هویت واقعی مردم اهواز را معرفی کنیم.

دبیر اجرایی دومین نمایشگاه اهواز در گذر تاریخ اسلام عنوان می‌کند: در این نمایشگاه 110 شخصیت برجسته خوزستانی تاریخ اسلام از قرن یک تا 12 معرفی شده و برخی از سکه‌ها و دست نوشته‌های تاریخ هم برای عموم مردم به نمایش گذاشته شده است. امسال برای تنوع در نمایشگاه 50 تصویر برگزیده مراسم پیاده روی اربعین حسینی در سال گذشته به نمایش درآمده است.

وی می‌افزاید: این نمایشگاه از هشتم تا هجدهم مهرماه امسال در موزه هنرهای معاصر است و سعی می‌کنیم این روند را در سال‌های آینده ادامه دهیم. سال گذشته این نمایشگاه در شهریورماه برگزار شد و امسال برای استفاده دانش اموزان از مهرماه این نمایشگاه را آغاز کرده‌ایم.

فیصلی تصریح می‌کند: در حال حاضر هدف از برگزاری نمایشگاه معرفی شخصیت‌های برجسته قرن یک تا 12 هجری است و اگر به ثبات و جمع بندی برسیم شخصیت‌های معاصر را هم معرفی می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مهرماه 94

گزارش اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.