- سیدعلیرضا شریفی
معاون کمیته امداد خوزستان گفت: یک سال از جشن عاطفههای سال 93 گذشت. در آن زمان با شهردار اهواز گفتگو کردیم که 200 هزار پاکت نامه با شعار آموزش شهروندی شهرداری بین دانش آموزان توزیع کنیم تا بتوانیم از آنها برای کمک به دانش آموزان نیازمند بهره ببریم.
به گزارش رهیاب، 97 هزار خانوار خوزستانی یعنی 5 درصد جمعیت این استان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند که 91 هزار خانوار از انها مستمری بگیر هستند. ۲۳۱ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد این استان هستند و ۷۴ درصد نیازمندان استان تحت پوشش کمیته امداد و ۲۶ درصد نیز تحت حمایت سایر نهادها هستند.
آمار بالای مددجویان و اهمیت فعالیت کمیته امداد امام خمینی(ره) در خوزستان برای فقرزدایی و توانمندسازی اقشار محروم سبب شد که محمدرضا علیپور خدادادی معاون مشارکتهای مردمی این کمیته در دفتر رهیاب حاضر شود و از اقدامات انجام شده این اداره کل بگوید.
علیپور خدادادی صحبتهایش را اینگونه آغاز میکند که کمیته امداد امام خمینی به منظور خدمت رسانی به اقشار محروم پس از انقلاب اسلامی ایجاد شد و امروز پس از سه دهه فعالیت به راهبرد توانمند سازی اقشار محروم رسیدیم تا از ورود خانوادهها به چرخه فقر جلوگیری کنیم.
وی ادامه میدهد که تحصیل و اشتغال از راههای توانمندسازی خانوادهها برای جلوگیری از ورود به چرخه فقر هستند به همین دلیل ما به برخی از مددجویان اعلام کردهایم که ارائه خدمات به آنها مشروط به ادامه تحصیل فرزندان است. در حوزه اشتغال هم سعی کردیم با همکاری اداره کل فنی و حرفهای مددجویان را متخصص کنیم و از طریق کاریابیها وارد بازار اشتغال کنیم.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان میگوید: براساس امارهای نظارتی 85 درصد تسهیلات پرداختی در حوزه اشتغال توسط کمیته امداد کشور در جای هدف هزینه شده است و این آمار بالایی است. البته درمان سرپرستان خانوار هم ازا ولویتهای ما است تا خانواده توانمند بماند.
علیپور خدادادی اعتمادسازی را تنها راه افزایش مشارکت مردمی میداند و بیان میکند: ما بیش از 50 طرح مشارکت مردمی مانند یاسین، هبه، محسنین، صدقات، نذورات و رضوان را داریم تا هم افراد بیشتری بتوانند مشارکت کنند و هم مشارکت کنندگان اثر کمکهای مادی و معنوی خود را ببینند.
وی میافزاید:
مساجد کانون فعالیتهای فرهنگی و سیاسی اسلام هستند به همین دلیل ما آنها
را مراکز
نیکوکاری قرار دادیم تا افراد با بضاعت محل را با افراد نیازمند مرتبط
سازیم و
همچنین هرکس به تناسب شغلی که دارد بتواند نیازمندان را کمک کند. در حال
حاضر 31 مرکز نیکوکاری در مساجد خوزستان فعال هستند که تا پایان امسال این
رقم به 50 مرکز میرسد.
گله از عملکرد ادارات، صنایع و شهرداریهای استان خوزستان بخش دیگر حرفهای معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) بود؛ وی معتقد است: صنایع و شهرداریهای خوزستان در کارهای اجتماعی مشارکت نمیکنند و در سالهای گذشته هیچ کمک قابل توجهی به کمیته امداد امام خمینی(ره) نکردند.
علیپور خدادادی تصرح میکند: صنایع و شهرداریها کمکی نمیکنند و وقتی به آنها نامه میدهیم که این موضوع را به صورت نامه به ما اعلام کنید تا بتوانیم پاسخ مقامات کمیته امداد را بدهیم از پاسخ دادن مکتوب طفره میروند و به نامههای ما اهمیت نمیدهند.
وی عنوان میکند: صنعت نفت، گاز، لوله سازی، فولاد و کشاورزی از بزرگترین صنایع و ظرفیتهای کشور هستند و آلودگیهای زیادی در استان ایجاد میکنند و جمعیت دانش اموزی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) 30 هزار نفر است اما مهرماه امسال هیچ کدام از این صنایع هیچ کمکی به دانش اموزان اقشار محروم نکردند؛ سوال من این است که آیا این صنایع آلوده کننده وظایف اجتماعی در قبال مردم ندارند؟
علیپور خدادادی میگوید: استاندار قبلی به شرکت فولاد دستور داده بود که ماهانه 50 میلیون تومان به کمیته امداد کمک کند که البته فقط 25 درصد این مبلغ به حساب کمیته امداد امام خمینی(ره) وارد میشد و تا 2 سال ادامه داشت اما اواخر سال 91 مدیرعامل فولاد اعلام میکند که ما دیگر کمکی نمیکنیم چون شرکتهای خصوصی هستیم.
وی با اشاره به روند احداث 200 واحد مسکونی به نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) میافزاید: این منازل 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند اما هیچ هیچ یک از سازمانها و صنایع خوزستانی حاضر به کمک نیستند و وقتی به سازمان منطقه آزاد اروند و منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر رفتیم به در بسته خوردیم و هیچ کدام از آنها حاضر نیست اقدامی کند.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان بیان میکند: چمران رئیس شوراهای کشور با کمیته امداد تفاهم نامهای امضا کرده که بخش کمی از قراردادهای شهرداری به کمک به نیازمندان اختصاص پیدا کند ما هم در خوزستان با رئیس شوراهای استان این تفاهم نامه را بومی سازی کردیم. اما متأسفانه شهردار اهواز به صورت مستقیم به ارجاعاتی که از سوی شورای شهر میشود کمک میکند و تاکنون از این مبلغ چیزی نصیب نیازمندان کمیته امداد نشده است. براساس شنیدههای ما این مبلغ سالانه یک میلیارد تومان است؛ در واقع هیچ یک از ادارات، سازمانها و شهرداریهای خوزستان به اندازه توان خود کمک نکرده و فقط مردم خوزستان هستند که برای فقر زدایی گام برداشته اند.
علیپور خدادادی به خاطره جالبی هم در این زمینه اشاره میکند، وی تصریح میکند: یک سال از جشن عاطفههای سال 93 گذشت. در آن زمان با شهردار اهواز گفتگو کردیم که 200 هزار پاکت نامه با شعار آموزش شهروندی شهرداری بین دانش آموزان توزیع کنیم تا بتوانیم از آنها برای کمک به دانش آموزان نیازمند بهره ببریم.
وی میافزاید: شهردار اهواز به معاون فرهنگی خودش دستور میدهد که هزینه این پاکتهای نامه را پرداخت کنند؛ آهنجان در آن زمان سفری به مشهد داشت و به ما گفت که ما این پاکتها را براساس ضوابط شهرداری چاپ کنیم و بعد به انبار شهرداری تحویل دهیم و از انجا پس بگیریم تا هزینهها را پرداخت کنند.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان میگوید: در ان زمان 12 میلیون تومان از پول موجود در کمیته امداد که متلق به یتیمان بود برداشتیم اما تاکنون با گذشت یک سال علی رغم ارسال 6 نامه به شهرداری اهواز و 6 نامه به شورای شهر این مبلغ را دریافت نکردیم.
وی در اخر به روند توسعه استان اشاره میکند و میگوید: استان خوزستان غنی از منابع انسانی و اقتصادی است، ما اگر 8 سال دفاع مقدس را کنار بگذاریم در بقیه این سالها چه کاری برای توسعه استان انجام شد؟ چرا پیشرفت نکردیم؟. چون همه ما جزیرهای عمل کردیم و تا زمانی که همگرا نشویم نمیتوانیم به توسعه پایدار برسیم.
انتهای پیام/