مهمانسراهای دولتی هتل‌های خوزستانی را ورشکست کردند

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
مهمانسراهای دولتی هتل‌های خوزستانی را ورشکست کردند
معاون گردشگری میراث خوزستان گفت: جذب سرمایه گذار گردشگری در خوزستان خوب بوده اما به دلیل عدم همکاری‌ها در نگهداری سرمایه گذار صعیف عمل کردیم.

به گزارش رهیاب، ثبت جهانی شوش یکی از رویدادهایی است که اداره کل میراث فرهنگی خوزستان آن را یک رویداد مؤثر در توسعه خوزستان و شهرستان شوش معرفی کرد اما شواهد نشان می‌دهد که پس از ثبت جهانی شوش اتفاق خاصی در این شهرستان رخ نداده و نباید در آینده هم منتظر اتفاق خاصی باشیم چرا که نخستین اثر ثبت جهانی ایران یعنی چغاز زنبیل از سال ۵۷ به جمع آثار ثبت شده یونسکو اضافه شده و سودی برای شوش نداشته است.

نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی بارها به این موضوع اشاره کرده است. سید راضی نوری معتقد است: زیرساخت‌ها در این شهرستان مناسب نیست و حتی در سال‌های گذشته اقدامی در این باره انجام نشده که بخواهیم منتظر یک اتفاق خوب باشیم.

محمدعلی خلیلی معاون گردشگری میراث فرهنگی خوزستان در گفتگو با رهیاب می‌گوید: ثبت جهانی شوش، خوزستان را در کشور استثنا کرد و به همین دلیل ما مسیر جدید گردشگری در خوزستان به نام مثلث طلائی ایجاد کردیم.

وی می‌افزاید: این مسیر بین چغاز زنبیل، محوطه باستانی شوش و سازه‌های آبی شوش‌تر است که توانستیم در هفته گذشته نخستین تور گردشگری را به صورت رایگان راهی کنیم. البته با ثبت جهانی شدن شوش آمار گردشگران اروپایی از این شهرستان ۳۰ درصد افزایش داشت که آمار دقیق آن از نظر تعداد نفرات در اختیار بنده نیست.

کمبود زیرساخت مهم‌ترین مشکل شوش

معاون گردشگری خوزستان تصریح می‌کند: کمبود زیرساخت‌ها و مراکز اقامتی استاندارد از مهم‌ترین مشکلات ما در شوش است چرا که گردشگران این منطقه برای اسکان یا راهی اهواز می‌شوند و یا در هتل جهانگردی دزفول اقامت می‌کنند. در شوش ۲ هتل وجود داشت که یکی از آن‌ها به تالار عروسی تبدیل شد و دومین هتل شرایط مناسبی برای اسکان گردشگران خارجی ندارد.

وی تأکید می‌کند: در شوش ضعف سرمایه گذاری وجود دارد و مسئولان استانی باید با اداره کل میراث فرهنگی همراهی بیشتری کنند تا سرمایه گذاران وارد این موضوع شوند. اگر شهرداری شوش همکاری کند سرمایه گذارانی وجود دارند که حاضرند در شوش هتل ۵ ستاره احداث کنند.

خلیلی بیان می‌کند: اداره کل میراث فرهنگی در جذب سرمایه گذار موفق عمل کرده اما در حفظ و نگهداری آن نتوانسته عملکرد موفقی از خود بر جای بگذارد و دلیل عمده آن تفکر دستگاه‌های اداری در خوزستان است. ما نمی‌توانیم به سرعت تفکر سازمان‌ها و ادارات را تغییر دهیم و برای تغییر رویه فعلی به فرهنگ سازی دراز مدت نیاز داریم.

سنگ اندازی شهرداری و راه و شهرسازی در رونق گردشگری خوزستان

وی عنوان می‌کند: ما اگر در خوزستان بخواهیم با دیگر استان‌ها در جذب گردشگر رقابت کنیم باید ببینیم در مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز چه اقداماتی انجام شده است. یک سرمایه گذار ماهشهری به دنبال احداث هتل ۵ ستاره در اهواز بود اما آن‌قدر شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی در مسیر احداث آن سنگ اندازی کردند که این سرمایه گذار به اصفهان رفت و تنها هتل ۴ ستاره شاهین شهر را احداث کرد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر یک سرمایه گذار تهرانی به دنبال احداث هتل در اهواز است که وقتی دید کسی به او زمین نمی‌دهد زمین را خریداری کرد اما اکنون در بحث پرداخت عوارض به شهرداری دچار مشکل هستیم و شهرداری برای گرفتن این عوارض به قانون توجهی نمی‌کند.

وی اظهار داشت: تصور اینکه فقط میراث فرهنگی باید در جذب گردشگر گام بردارد غلط است و باید تغییر کند. برای رونق گردشگری باید همه همکاری کنند و پرسشم این این است که چرا پتروشیمی‌ها در اصفهان و شمال سرمایه گذاری می‌کنند ولی به خوزستانی که آلودگی‌شان را تحمل می‌کند توجه نمی‌کنند.

خلیلی می‌گوید: جلسات مشورتی و مشترک زیادی با ادارات و سازمان‌های مختلف خوزستان داریم اما یک اراده قوی برای همپوشانی و همکاری بین بخشی در خوزستان برای رونق گردشگری وجود ندارد.

موزه نفت ساخته شود

وی می‌افزاید: با توجه به استخراج نخستین چاه نفت خاورمیانه از مسجدسلیمان و پالایشگاه‌های نفت در خوزستان می‌توان از این ظرفیت برای ساخت موزه نفت استفاده کرد اما این شرکت همکاری نمی‌کند و در حال حاضر با ساخت میهمان سرا سبب شده که بخش خصوصی در ساخت هتل وارد نشود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان عنوان می‌کند: همه شرکت‌های صنعتی بزرگ در خوزستان اقدام به ساخت مهمانسرا می‌کنند و امروز تعداد تخت‌های موجود در مهمانسراهای دولتی خوزستان ۳ برابر تخت‌های موجود در هتل‌ها است.

وی بیان می‌کند: پتروشیمی در ماهشهر مهمانسرای بزرگ احداث کرده و این سبب ورشکستگی هتل دار ما در این شهرستان شد. البته در حال حاضر استاندار خوزستان رویه خوبی را دنبال کرده اما باید این نگاه در استان نهادینه شود تا در آینده‌ای نزدیک شاهد تحول باشیم.

استاندار خوزستان برای انجام پروژه‌های گردشگری آبی، اداره کل میراث فرهنگی خوزستان را به دلایل مدیریتی کنار گذاشته است؛ این صحبت کارشناسان با رهیاب بود اما خلیلی معتقد است: به دلیل نبود هماهنگی بین ادارات استاندار وارد عمل شده تا با استفاده از قدرت اداری خود موانع را بردارد و این پروژه‌ها را در کوتاه‌ترین زمان اجرا کند.

آمار میلیون ورود گردشگران به استان خوزستان همیشه ابهاماتی را ایجاد کرده است، که معاون گردشگری خوزستان درباره آن می‌گوید: برای کسب آمار گردشگران در خوزستان باید بازنگری‌هایی صورت گیرد تا این آمار به صورت علمی منتشر شود. در حال حاضر نمی‌توانیم آماری ارائه دهیم چون آمار ما حاصل از مراکز اقامتی مجاز است ولی در این مقطع زمانی مسافران یا به خانه‌های اقوام می‌روند و یا در مهمانسراهای دولتی اسکان می‌کنند.

وی تصریح می‌کند: البته آماری که در سفرهای نوروزی منتشر می‌کنیم صحیح است چرا که در آن مقطع زمانی ادارات دولتی تعداد اسکان مسافران را به ما اطلاع می‌دهند.

خلیلی ادامه می‌دهد: البته گردشگران اروپایی زیادی به استان خوزستان نمی‌آیند چرا که برای ورد آن‌ها باید شرکت‌های ورودی کار اقدام کنند و در کل کشور فقط ۲۰ شرکت در این زمینه داریم. این شرکت‌ها باید سرمایه زیادی داشته باشند و از نیروی انسانی کافی برخوردار. تا بتوانند هواپیما را چارتر کنند و برای اقامت گردشگران برنامه ریزی لازم انجام دهند. معمولاً گردشگران اروپایی ما از طریق استان تهران می‌آیند.


انتهای پیام/


دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مهرماه 94

گفتگوی تفصیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.