- سیدعلیرضا شریفی
به گزارش رهیاب، ثبت جهانی شوش یکی از رویدادهایی است که اداره کل میراث فرهنگی خوزستان آن را یک رویداد مؤثر در توسعه خوزستان و شهرستان شوش معرفی کرد اما شواهد نشان میدهد که پس از ثبت جهانی شوش اتفاق خاصی در این شهرستان رخ نداده و نباید در آینده هم منتظر اتفاق خاصی باشیم چرا که نخستین اثر ثبت جهانی ایران یعنی چغاز زنبیل از سال ۵۷ به جمع آثار ثبت شده یونسکو اضافه شده و سودی برای شوش نداشته است.
نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی بارها به این موضوع اشاره کرده است. سید راضی نوری معتقد است: زیرساختها در این شهرستان مناسب نیست و حتی در سالهای گذشته اقدامی در این باره انجام نشده که بخواهیم منتظر یک اتفاق خوب باشیم.
محمدعلی خلیلی معاون گردشگری میراث فرهنگی خوزستان در گفتگو با رهیاب میگوید: ثبت جهانی شوش، خوزستان را در کشور استثنا کرد و به همین دلیل ما مسیر جدید گردشگری در خوزستان به نام مثلث طلائی ایجاد کردیم.
وی میافزاید:
این مسیر بین چغاز زنبیل، محوطه باستانی شوش و سازههای آبی شوشتر است که
توانستیم در هفته گذشته نخستین تور گردشگری را به صورت رایگان راهی کنیم.
البته با ثبت جهانی شدن شوش آمار گردشگران اروپایی از این شهرستان ۳۰ درصد
افزایش داشت که آمار دقیق آن از نظر تعداد نفرات در اختیار بنده نیست.
کمبود زیرساخت مهمترین مشکل شوش
معاون گردشگری خوزستان تصریح میکند: کمبود زیرساختها و مراکز اقامتی استاندارد از مهمترین مشکلات ما در شوش است چرا که گردشگران این منطقه برای اسکان یا راهی اهواز میشوند و یا در هتل جهانگردی دزفول اقامت میکنند. در شوش ۲ هتل وجود داشت که یکی از آنها به تالار عروسی تبدیل شد و دومین هتل شرایط مناسبی برای اسکان گردشگران خارجی ندارد.
وی تأکید میکند: در شوش ضعف سرمایه گذاری وجود دارد و مسئولان استانی باید با اداره کل میراث فرهنگی همراهی بیشتری کنند تا سرمایه گذاران وارد این موضوع شوند. اگر شهرداری شوش همکاری کند سرمایه گذارانی وجود دارند که حاضرند در شوش هتل ۵ ستاره احداث کنند.
خلیلی بیان میکند: اداره کل میراث فرهنگی در جذب
سرمایه گذار موفق عمل کرده اما در حفظ و نگهداری آن نتوانسته عملکرد موفقی
از خود بر جای بگذارد و دلیل عمده آن تفکر دستگاههای اداری در خوزستان
است. ما نمیتوانیم به سرعت تفکر سازمانها و ادارات را تغییر دهیم و برای
تغییر رویه فعلی به فرهنگ سازی دراز مدت نیاز داریم.
سنگ اندازی شهرداری و راه و شهرسازی در رونق گردشگری خوزستان
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر یک سرمایه گذار تهرانی به دنبال احداث هتل در اهواز است که وقتی دید کسی به او زمین نمیدهد زمین را خریداری کرد اما اکنون در بحث پرداخت عوارض به شهرداری دچار مشکل هستیم و شهرداری برای گرفتن این عوارض به قانون توجهی نمیکند.
وی اظهار داشت: تصور اینکه فقط میراث فرهنگی باید در جذب گردشگر گام بردارد غلط است و باید تغییر کند. برای رونق گردشگری باید همه همکاری کنند و پرسشم این این است که چرا پتروشیمیها در اصفهان و شمال سرمایه گذاری میکنند ولی به خوزستانی که آلودگیشان را تحمل میکند توجه نمیکنند.
خلیلی میگوید: جلسات مشورتی و مشترک زیادی با ادارات و
سازمانهای مختلف خوزستان داریم اما یک اراده قوی برای همپوشانی و همکاری
بین بخشی در خوزستان برای رونق گردشگری وجود ندارد.
موزه نفت ساخته شود
وی میافزاید: با توجه به استخراج نخستین چاه نفت خاورمیانه از مسجدسلیمان و پالایشگاههای نفت در خوزستان میتوان از این ظرفیت برای ساخت موزه نفت استفاده کرد اما این شرکت همکاری نمیکند و در حال حاضر با ساخت میهمان سرا سبب شده که بخش خصوصی در ساخت هتل وارد نشود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان عنوان میکند: همه شرکتهای صنعتی بزرگ در خوزستان اقدام به ساخت مهمانسرا میکنند و امروز تعداد تختهای موجود در مهمانسراهای دولتی خوزستان ۳ برابر تختهای موجود در هتلها است.
وی بیان میکند: پتروشیمی در ماهشهر مهمانسرای بزرگ احداث کرده و این سبب ورشکستگی هتل دار ما در این شهرستان شد. البته در حال حاضر استاندار خوزستان رویه خوبی را دنبال کرده اما باید این نگاه در استان نهادینه شود تا در آیندهای نزدیک شاهد تحول باشیم.استاندار خوزستان برای انجام پروژههای گردشگری آبی، اداره کل میراث فرهنگی خوزستان را به دلایل مدیریتی کنار گذاشته است؛ این صحبت کارشناسان با رهیاب بود اما خلیلی معتقد است: به دلیل نبود هماهنگی بین ادارات استاندار وارد عمل شده تا با استفاده از قدرت اداری خود موانع را بردارد و این پروژهها را در کوتاهترین زمان اجرا کند.
آمار میلیون ورود
گردشگران به استان خوزستان همیشه ابهاماتی را ایجاد کرده است، که معاون
گردشگری خوزستان درباره آن میگوید: برای کسب آمار گردشگران در خوزستان
باید بازنگریهایی صورت گیرد تا این آمار به صورت علمی منتشر شود. در حال
حاضر نمیتوانیم آماری ارائه دهیم چون آمار ما حاصل از مراکز اقامتی مجاز
است ولی در این مقطع زمانی مسافران یا به خانههای اقوام میروند و یا در
مهمانسراهای دولتی اسکان میکنند.
وی تصریح میکند: البته آماری که در سفرهای نوروزی منتشر میکنیم صحیح است چرا که در آن مقطع زمانی ادارات دولتی تعداد اسکان مسافران را به ما اطلاع میدهند.
خلیلی ادامه میدهد: البته گردشگران اروپایی زیادی به استان خوزستان نمیآیند چرا که برای ورد آنها باید شرکتهای ورودی کار اقدام کنند و در کل کشور فقط ۲۰ شرکت در این زمینه داریم. این شرکتها باید سرمایه زیادی داشته باشند و از نیروی انسانی کافی برخوردار. تا بتوانند هواپیما را چارتر کنند و برای اقامت گردشگران برنامه ریزی لازم انجام دهند. معمولاً گردشگران اروپایی ما از طریق استان تهران میآیند.
انتهای پیام/