سردرگمی اپراتورهای ۱۱۰ درباره اتباع غیر مجاز خارجی در خوزستان

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
سردرگمی اپراتورهای ۱۱۰ درباره اتباع غیر مجاز خارجی در خوزستان
شناسایی و جمع آوری اتباع غیر مجاز خارجی از وظایف نیروی انتظامی است اما اپراتورهای پلیس 110 خوزستان در واکنش به گزارش‌هایی در این باره با سردرگمی مواجه هستند.

به گزارش رهیاب، تبعه‌های افغانستانی چند سالی است به صورت مجاز و غیر مجاز وارد کشور می‌شوند؛ بنا بر آمار اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ تبعه افغان به صورت مجاز در خوزستان ساکن هستند و بر اساس برآورد‌ها بیش از ۱۶ هزار و ۸۰۰ نفر از این اتباع به صورت غیر مجاز در خوزستان ساکن و مشغول به کار هستند.


حمید سیلاوی در گفتگو با رهیاب با تأیید این آمار می‌گوید: برخورد ما با اتباع خارجه‌ای که به صورت غیر مجاز وارد استان می‌شوند بر اساس موازین اسلامی است و مانند کشورهای غربی به آن‌ها فشاری تحمیل نمی‌کنیم.


وی می‌افزاید: برخورد ما با اتباعی خارجی که به صورت غیر مجاز وارد استان می‌شوند در ۳ مرحله انجام می‌شود. شناسایی، دستگیری و انتقال به کشورشان ۳ مرحله برخورد با این تبعه‌ها است.


جمع آوری اتباع غیر مجاز از وظایف شهرداری و نیروی انتظامی است


مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان عنوان می‌کند: علاوه بر ۱۶ هزار تبعه افغانستانی که به صورت غیر مجاز در خوزستان تردد می‌کنند بیش از ۱۱۰۰ تبعه پاکستانی و کمتر از ۲۰۰ تبعه عراقی هم وارد خوزستان شده‌اند.


وی تأکید می‌کند: شناسایی و دستگیری اتباع خارجی که به صورت غیر مجاز وارد استان می‌شوند بر عهده نیروی انتظامی است، البته چون اکثر تبعه‌های خارجی تکدی‌گری می‌کنند شهرداری‌ها هم وظیفه شناسایی و دستگیری آن‌ها را بر عهده دارند که به آن‌ها ابلاغ کرده‌ایم. اما در درجه نخست این وظیفه بر عهده نیروی انتظامی است و مراحل شناسایی و دستگیری را باید انجام و تحویل اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی دهند تا ما اقدام به طرد آن‌ها کنیم.


شهرداری وظیفه‌ای ندارد!


در نخستین واکنش امیر آهنجان معاون فرهنگی شهرداری اهواز می‌گوید: وظیفه جمع آوری متکدیان خارجی با شهرداری نیست ولی در راستای ارائه خدمات این متکدیان را به همراه عوامل معاونت بهداشت جمع آوری می‌کنیم و پس از انجام معاینات پزشکی به مرز‌ها برای اخراج از کشور اعزام می‌کنیم.

سردرگمی اپراتورها


اما جالب‌ترین نکته ماجرا برخورد عوامل انتظامی در خوزستان است. خبرنگار رهیاب در تماس تلفنی با ۱۱۰ اعلام می‌کند که تعدادی تبعه افغان در یک منطقه مشغول به کار هستند؛ اپراتور در پاسخ می‌گوید: مجوز دارند؟ خبرنگار به او می‌گوید که ما چگونه اطلاع پیدا کنیم که مجوز دارند یا خیر اما اپراتور تصریح می‌کند که من چگونه نیروهای خودم را بفرستم در صورتی که شما مطمئن نیستید این اتباع مجاز هستند یا نه. البته وی پس از اطلاع از مکان این تبعه‌ها شماره تلفنی را داد که عوامل انتظامی آن منطقه باید پیگیری کنند.


در تماس تلفنی که با عوامل انتظامی شهرستان کارون داشتیم، اپراتور در پاسخ به این پرسش که اگر تبعه افغان در حال کار کردن ببینیم باید به شما بگوییم؟ می‌گوید: خیر باید به اداره اطلاعات اطلاع دهید. وی در مواجهه با اصرار خبرنگار رهیاب مبنی بر اینکه چگونه می‌توانم از روند پیگیری شما مطلع شوم، تصریح می‌کند: ما آن‌ها را دستگیر نمی‌کنیم و شما باید به اداره اطلاعات مراجعه کنید.


جمع آوری اتباع غیر مجاز از وظایف نیروی انتظامی است


البته سرهنگ رحمان موسوی، معاون اجتماعی نیروی انتظامی خوزستان در گفتگو با رهیاب با رد صحبت‌های اپراتور ۱۱۰ می‌گوید: وظیفه نیروی انتظامی جمع آوری اتباع خارجی غیر مجاز است و اگر کسی آن‌ها را مشاهده کند به پلیس ۱۱۰ اطلاع دهد.


به گزارش رهیاب، بنا بر مصوبه شورای عالی امنیت ملی تردد تبعه‌های غیر مجازی افغانستانی در خوزستان ممنوع است. اما حضور بیش از ۱۶ هزار افغانستانی در خوزستان به صورت غیر مجاز مشکلات اجتماعی ایجاد کرده است. یکی از این مشکلات به کار گرفتن آن‌ها در مشاغل سخت است.

در بازدیدی که خبرنگار رهیاب از شهرک جدید شیرین شهر داشت تعدادی از تبعه‌های افغان مشغول به کار بودند. هیچ کدام از آن‌ها حاضر نبودند گفتگو کنند اما یکی از نگهبانان خوزستانی شاغل در شیرین شهر درباره وضعیت آن‌ها می‌گوید: برخی از پیمانکاران تبعه‌های غیر مجاز را به کار می‌گیرند اما بعد از چند ماه به آن‌ها حقوق نمی‌دهد و بیرونشان می‌کند آن‌ها هم چون به صورت غیر مجاز در استان هستند دستشان به جایی بند نیست و دست از پا دراز‌تر محل کار خود را ترک می‌کنند بلکه بتوانند در جایی دیگر مشغول به کار شوند.


وی می‌افزاید: البته برای آن‌ها زیاد هم به دنیست چون چند ماهی در یک جای امن و دور از دید مأموران نیروی انتظامی مشغول به کار هستند، زندگی می‌کنند و غذایشان فراهم است اما مشکل اساسی آن‌ها حقوق است که هیچ وقت به آن دست پیدا نمی‌کنند.


در ابتدا باید توجه داشت که به کار گیری کارگران خارجی در مشاغل غیر تخصصی خلاف قانون است و کسانی که جذب بازار کار می‌شوند باید توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأیید شوند و پیمانکارانی که از این موضوع چشم پوشی کنند با جریمه‌های سنگین مواجه می‌شوند.


البته ندانم کاری اپراتورهای ۱۱۰ و عدم دسترسی مردم به اطلاعت لازم جهت پیگیری این موضوعات سبب شده که تعداد گزارشات کم باشد و روند شناسایی و دستگیری تبعه‌های غیر مجاز زمان‌بر باشد. شهرداری اهواز هم که مسئولیتی در این بین نمی‌پذیرد و هر کاری که انجام می‌دهد را فرا‌تر از وظایف خود می‌داند.


شاید بتوان این نتیجه را گرفت که بازار اشغال شده کار در خوزستان توسط اتباع غیر مجاز با طرد آن‌ها پر نمی‌شود اما باید توجه داشت که پرداخت نکردن حق کارگران و یا کار کشیدن بیش از حد ممکن است منجر به معضلات اجتماعی و درگیری شود که باید از آن اجتناب کرد.


انتهای پیام/


دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مهرماه 94

گزارش اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.