آتش سوزی‌های عمدی و کمبود امکانات بلای جان جنگل‌های خوزستان؛ دولت تدبیر ابتکاری ندارد

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
آتش سوزی‌های عمدی و کمبود امکانات بلای جان جنگل‌های خوزستان؛ دولت تدبیر ابتکاری ندارد
سالانه هزاران هکتار از جنگل‌های خوزستان طعمه حریق می‌شوند اما مسئولان خوزستان فقط 40 درصد امکانات مورد نیاز برای اطفای آنها را در استان دارند.

به گزارش رهیاب، همه ساله قسمت وسیعی از جنگل‌های خوزستان طعمه حریق می‌شوند. به دلیل صعب العبور بودن برخی از این مناطق جنگلی و کمبود امکانات، اطفای آتش آن‌ها کمی زمان بر است و در نتیجه صد‌ها هکتار از بین می‌رود.

احمدرضا لاهیجان‌زاده با بیان اینکه پوشش جنگلی خوزستان به دلیل نداشتن امکانات آتش نشانی مجهز در خطر است، می‌گوید: اکثر این جنگل‌ها به صورت چراگاه و در مناطق صعب العبور است به همیت دلیل در مدت زمان کمی قسمت وسیعی از این جنگل‌ها در زمان آتش سوزی از بین می‌رود.

مدیرکل محیط زیست خوزستان ادامه می‌دهد: کوچک‌ترین حادثه آتش سوزی سبب از بین رفتن قسمت وسیعی از جنگل می‌شود و این بر ضرورت تجهیز آتش نشانی‌های مناطق جنگلی می‌افزاید.

وی عنوان می‌کند: وظیفه اداره کل منابع طبیعی حفاظت از جنگل‌ها و مراتع است اما به دلیل کمبود‌ها اداره کل محیط زیست نیز وارد عمل می‌شود.

لاهیجان‌زاده خشکسالی را مهم‌ترین تهدید جنگل‌های خوزستان می‌داند و معتقد است: بی‌احتیاطی گردشگران یکی از عوامل آتش گرفتن جنگل‌ها است که خشکسالی آن را تشدید می‌کند.

وی بیان می‌کند: امکانات هوایی و بالگرد به دلیل صعب العبور بودن مناطق جنگلی کاربرد زیادی برای ما ندارد و در بالگردی که به صورت آزمایشی در اختیارمان بود این موضوع نمایان شد.

مدیرکل محیط زیست خوزستان اظهار کرد: در آتش سوزی که در مناطق شیمبار رخ داد کپسول اطفای حریق به صورت کوله پشتی به دست محیط بانان به ارتفاعات منتقل شد.

وی تصریح کرد: ۱۰ درصد از جنگل‌های منطقه زاگرس تحت عنوان منطقه حفاظت شده در اختیار سازمان محیط زیست است.

لزوم تجهیز امکانات آتش نشانی

حمیدرضا گودرزی نیز به خبرنگار رهیاب می‌گوید: در منابع طبیعی مشکلات فراوانی داریم که در سال گذشته بیش از ۳ هزار هکتار از مراتع و جنگل‌های اندیمشک به دلیل آتش سوزی از بین رفت.

وی با اشاره نابودی یکصد هکتار از جنگل‌های اندیمشک در سال ۹۴ اظهار داشت: در مردادماه تا شهریورماه به دلیل گرمای هوا آتش سوزی جنگل‌ها افزایش پیدا می‌کند که خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته افزایش چندانی نداشته است.

فرماندار اندیمشک تاکید می‌کند: باید با فرهنگ سازی و آموزش حلقه حفاظت از جنگل‌ها را افزایش داد تا کمتر با این بحران رو به رو شویم.

وی بیان می‌کند: مناطق جنگلی جاذبه‌های طبیعی به شمار می‌روند و به همین دلیل سالانه بازدید کنندگان زیادی به این مناطق می‌آیند که در برخی از موارد سهل انگاری آن‌ها سبب حریق می‌شود.

گودرزی اظهار کرد: تجهیز امکانات آتش نشانی هم موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا در موقع لزوم بتوانیم سرعت مهار آتش را به حداقل برسانیم.

بیش از نصف حوادث طبیعی جهان در خوزستان رخ می‌دهد

هاشم بالدی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار رهیاب اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور در اطفای حریق جنگل‌ها امکانات هوایی است و وجود این جنگل‌ها در ارتفاعات سبب شده که ماشین آلات آتش نشانی امکان تردد در این مناطق را نداشته باشند.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان می‌گوید: امکانات موجود ۴۰ درصد توان سازمانی ما است و این کمبود ۶۰ درصدی از عوامل کند شدن زمان اطفای حریق جنگل‌ها است.

وی تصریح می‌کند: از هر ۴۰ حادثه طبیعی جهان ۲۱ مورد آن در خوزستان اتفاق می‌افتد که برخی از آن‌ها فقط در خوزستان رخ می‌دهد.

بالدی عنوان می‌کند: تفاهم نامه‌ای با نیروهای مسلح برای استفاده از امکانات آن‌ها در زمان وقوع آتش سوزی در جنگل منعقد شده که عملیاتی شدن آن کمی زمان بر است.

عوامل انسانی دخیل در آتش سوزی جنگل‌های خوزستان

جهانشیر سراج نیز در گفتگو با رهیاب می‌گوید: در یکی از آتش سوزی‌های اخیر بیش از ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های اندیمشک طعمه آتش شد.

وی می‌افزاید: در این آتش سوزی ۳ نفر از عوامل انسانی دخیل بودند که دستگیر شدند.

رئیس اداره منابع طبیعی اندیمشک عنوان می‌کند: از نظر امکانات اطفای حریق مشکلات فراوانی داریم که برخی از آن‌ها با استفاده از توان بسیج، هلال احمر و برخی از ارگان‌ها این کمبود‌ها را برطرف می‌کنیم.

آتش زدن جنگل‌ها به دلیل دعواهای شخصی

ورناصری نیز در گفتگو با رهیاب می‌گوید: جنگل‌ها و مراتع اندیکا در نیمه نخست امسال ۳ بار دچار حریق شدند که در این آتش سوزی‌ها ۱۰۰ هکتار از آن‌ها از بین رفتند.

وی می‌افزاید: آتش سوزی جنگل‌های اندیکا معمولا در مناطقی مشخص رخ می‌دهد به همین دلیل بیشتر گمانه زنی‌ها نشان از عمدی بودن این حوادث دارد.

فرماندار اندیکا اظهار کرد: پوشش گیاهی این جنگل‌ها علوفه است به همین دلیل برخی افراد به خاطر چراگاه باهم درگیر و جنگل‌ها را به آتش می‌کشند.

انتهای پیام/


دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

مهرماه 94

گزارش اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.