- سیدعلیرضا شریفی
به گزارش رهیاب، فولاد خوزستان تاکنون 2 بار در لیگ برتر کشور به مقام قهرمانی رسیده اما پس از هر قهرمانی با بحرانهای زیادی رو به رو شد.
بررسی اجمالی نتایج 15 دوره حضور فولاد در لیگ برتر
فولاد خوزستان در نخستین دوره لیگ برتر با قرار گرفتن در رده سوم به عنون بهترین تیم شهرستانی معرفی شد و در دومین دوره به مقامی بهتر از هفتمی دست نیافت. در سومین سال لیگ برتر هم دوباره سوم شد تا در سه دوره ابتدایی لیگ برتر در نیمه بالایی جدول حضور داشته باشد.
رقابتهای لیگ برتر برای نخستین بار در دوره چهارم با حضور 16 تیم برگزار شد، فولادیها در این دوره با پشت سر گذاشت رقیبان و آماری خیره کننده توانست به مقام قهرمانی برسد؛ بعد از این بود که فولاد خوزستان به مقام هشتمی در لیگ پنجم رضایت داد و در نهایت این سقوط آزاد فولاد بود که قرمز پوشان اهوازی را در لیگ ششم به جایگاه پانزدهم نشاند تا به لیگ دسته یک سقوط کند.
فولادیها در هفتمین سال لیگ برتر حضور نداشتند و در لیگ یک به کار خود ادامه دادند، این حضور برابر با صدرنشینی فولاد بود اما تساوی آنها با پیام خراسان با گل خورده بیشتر در زمین خود سبب شده که به لیگ هشتم صعود نکنند اما آنها سهام سپاهان نوین را خریدند و به لیگ برتر آمدند.
در لیگ 18 تیمی هشتم هم فولادیها هشتم شدند و در لیگ نهم باز هم در نیمه دوم جدول حضور داشتند و به مقامی بهتر از دهمی نرسیدند. در لیگ دهم نتایج خودشان را کمی بهبهود بخشیدند و توانستند ششم شوند تا گام خود را برای فصل بعد محکم تر بردارند؛ آنها در لیگ یازدهم توانستند با 40 امتیاز در رده چهارم قرار گیرند.
دوران خوب فولاد ادامه داشت تا اینکه در لیگ دوازدهم توانستند با کسب مقام چهارمی به آسیا صعود کنند و در لیگ سیزدهم با درخشش بازیکنان بومی خود قهرمان رقابتها شوند، اما دوباره نتایج بحرانی فولاد تکرار شد، آنها در لیگ چهاردهم به مقان پنجمی رسیدند و امسال در لیگ پانزدهم با تحمل 3 شکست و 3 تساوی در رده شانزدهم قرار گرفتند.
بررسی عملکرد اسکوچیچ
دراگان اسکوچیچی مربی اهل کروت برای نخستین بار در لیگ سیزدهم به ایران آمد. اسکوچیچ در ملوان هم کار خود را با مشکلات بسیاری آغاز کرد و در روزهای ابتدایی نتایج ضعیفی کسب کرد.
دراگان که در ایران به مشکل برخورده بود در 12 بازی ابتدایی خود در ملوان فقط 10 امتیاز کسب کرد تا انزلیچی ها را ناراضی کند، شعارها علیه او ادامه داشت اما این سرمربی کروات آن روزها توانست با جنگیدن در برابر مشکلات به موفقیت برسد.
اسکوچیچ که تا هفته دوازدهم فقط موفق به کسب 10 امتیاز شده بود یه یکباره تیمش را متوحل کرد و در 3 هفته پایانی نیم فصل نخست لیگ سیزدهم 3 برد شیرین در برابر گسترش فولاد تبریز، سپاهان اصفهان و فجرسپاسی شیراز کسب کند.
این 3 برد شیرین آغاز تحول اسکوچیچ و ملوان بود؛ وی در نیم فصل دوم درخشان تر ظاهر شد و با کسب 25 امتیاز دیگر در نیم فصل دوم توانست قوهای سپید انزلی را در مقام هفتمی لیگ برتر بنشاند.
بعد از حضور موفق در انزلی تیمهای زیادی همچون تراکتورسازی تبریز خواهان اسکوچیچ بودند انا دراگان ترجیح داد به اهواز بیاید و با سرخ پوشان خوزستانی به موفقیت برسد. بختیار رحمانی هافبک تهاجمی فولاد که در فصل دوازدهم و سیزدهم در اوج بود یکی از مهمترین عوامل حضور اسکوچیچ در خوزستان بود.
اسکوچیچ فرمانده بدون سرباز
اما در نخستین قدم شوک سختی به اسکوچیچ وارد شد. بختیار رحمانی، آرش افشین، شهاب کرمی و ساسان انصاری در لیست نخستین محرومان قرار گرفتند تا فولاد در آستانه رقابت با تراکتورسازی با مشکل کمبود بازیکن روبه رو شود، هرچند کارت معافیت انصاری تأئید شد و به تیم بازگشت.
ولید مشایی زاده، سروش سعید و احمد عبدالله زاده که در غیاب بازیکنان بزرگ فولاد توانسته بودند در تیم بدرخشند هم در مرحله دوم به دلیل جعلی بودن کارت پایان خدمت از بازی کردن محروم شدند.
اما بزرگ ترین شوک وارد شده به فولاد محرومیت سروش رفیعی بود، رفیعی که توانسته بود جای خالی بختیار رحمانی را به خوبی پر کند و پدیده فولاد در لیگ چهاردهم بود در روزهای پایانی لیگ چهاردهم کارت پایان خدمتش باطل شد.
اسکوچیچ مانده بود و بازیکنان بسیاری که از بازی محروم شده بودند اما اسکوچیچ ماند و جنگید، در نهایت هم به دلیل تفاضل گل با ذوب آهن اصفهان کار دستش داد و پنجم شده بود؛ البته اگر فولاد قدر امتیازات را میدانست و 8 امتیاز در برابر 2 تیم حذف شده لیگ چهاردهم یعنی نفت مسجدسلیمان و پیکان از دست نمیداد میتوانست قهرمان شود.
نتایج ذوب آهن در فصل چهاردهم
شاید ذوب آهن اصفهان از بهترین نمونههای لیگ برتر ایران بود که توانست در نیم فصل دوم متوحل شود؛ ذوبیها که در نیم فصل نخست لیگ چهاردهم فقط 17 امتیاز کسب کرده بودند در نیم فصل دوم 35 امتیاز کسب کردند و توانستند به رده چهارم لیگ برتر برسند.
آغاز تحول ذوبیها در لیگ چهاردهم از دو هفته پایانی آغاز شد و این تیم توانست بهترین تیم در لیگ چهاردهم باشد.
و اما فولادِ لیگِ پانزدهم
فولادیها که فصل را ضعیف آغاز کردند در 6 بازی فقط موفق به کسب 3 امتیاز شدند یعنی 0.5 امتیاز از هربازی؛ ذوب آهن اصفهان در 13 بازی ابتدایی خود در لیگ چهاردهم در هر بازی فقط0.7 امتیازات را گرفته بودند اما با آمار درخشان خود در نیم فصل دوم و کسب 2.3 امتیاز در هربازی به مقام چهارمی برسند.
گرچه اگر بخواهیم بگوئیم فولاد میتواند قهرمان لیگ برتر شود بسیار خوشبینانه و دور از انتظار است اما میتوان امید داشت فولادیها در آیندهای نزدیک بتوانند امتیازات از دست رفته را جبران کنند.
قدرت بدنی بازیکنان و آمادگی انها در کسب نتایج تیم بسیار تأثیر گذار است و با توجه به تمرینات بدنسازی فشرده فولاد در ابتدای فصل میتوان امیدوار بود که بازیکنان جوان سرخ پوشان در هفتههای آینده گوی سبقت را از بسیاری از تیمها بربایند.
تغییر مربی در هفتههای ابتدایی لیگ برتر کار درستی به شمار نمیرود و فقط از مدیران باشگاههای عربی انتظار اینگونه تغییرات را باید داشته باشیم و با الگو گرفتن از تیمهای خراجی باید همچنان امیداور به عملکرد تیم فولاد بود؛ همانطور که در فصل گذشته بوندسلیگا تیم دورتموند در بسیاری از هفتهها در ردههای آخر جدول حضور داشت اما در پایان مسابقات بوندس لیگا توانست به رده هفتم صعود کند.
البته بحث درباره خریدهای جنجالی اسکوچیچ و عدم انتقاد پذیریاش بحثی جداگانه است که در آینده باید بیشتر درباره آن صحبت کرد.
انتهای پیام/