اگر در انتخاب رئیس شورا شبهه ای باشد مشکلات گذشته تکرار می شود

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
اگر در انتخاب رئیس شورا شبهه ای باشد مشکلات گذشته تکرار می شود
عضو شورای شهر اهواز با بیان اینکه اضای شورا همیشه در فضای رقابتی و انتخاباتی می‌مانند، گفت: شورای شهر اهواز فضای رقابتی را به فضای خدمت به مردم تبدیل نمی‌کند.

به گزارش رهیاب، انتخاب هیئت رئیسه در شورای شهر اهواز همیشه محل مناقشه بین اعضای شورای شهر است، انتخاب هیئت رئیسه جدید شورا برای آغاز کردن سومین سال خود قرار بود شانزدهم شهریور ماه امسال برگزار شود که با مخالفت 13 عضو این انتخابات هفته آینده برگزار می‌شود.

تاکنون سید محمدجواد رضوی، حجت الاسلام سعادت‌نیا، رامی علاسوند مقدم، احسان شیرمردی، حجت الاسلام کاظم سواری و زیبا صالحپور برای تصدی پست ریاست شورا در سال سوم اعلام آمادگی کردند. براساس نظرسنجی که در این پایگاه خبری انجام شد 52 درصد مخاطبان به ریاست محمدجواد رضوی رأی دادند.

رضوی کارشناس ارشد مدیریت و مدرس دانشگاه است، رضوی به مدت 3 سال مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان بوده و در سال 1386 به عنوان مدیر نمونه کشور شناخته شده است؛ مشاور وزیر آموزش و پرورش، عضو شورای راهبردی دانشگاه‌های استان خوزستان، رئیس دفتر نظارت شورای نگهبان در اهواز و مدیریت آموزشی ایرانیان خارج از کشور در سوریه، لبنان و اردن از دیگر مسئولیت‌های عضو فعلی شورای شهر اهواز بوده است.

رضوی با حضور در دفتر پایگاه خبری رهیاب از اوضاع فعلی شورای شهر اهواز، دلایل کاندیداتوری‌اش برای ریاست شورا و موضوعات مختلف شهری گفت. آنچه در پی می‌آید حاصل گفتگوی  رهیاب با این عضو شورای شهر اهواز است.

رهیاب: دلیل شما برای شرکت در انتخابات هیئت رئیسه چیست و چه برنامه‌ای دارید؟

رضوی: همه اعضای شورا حق دارند که برای ریاست شورا اعلام آمادگی کنند، بنده هم برای استفاده از همه ظرفیت‌های شورا و تقویت جایگاه آن در مدیریت شهری کاندیدا شدم.

برای تقویت جایگاه شورا باید مسئله نظارت را به شکل قابل تقدیری ارتقا دهیم و این به معنای تضعیف و تخریب دیگران نیست. همچنین باید توجه داشت که ناظر بر خلاف داور به دنبال اصلاح اشکالات است؛ به همین دلیل قصد جریمه کردن ندارد و به دنبال اصلاح امور برای خدمت است.

شورای شهر اهواز 21 عضو با انواع تخصص، گرایش و تفکر دارند و باید ایده‌های این 21 نفر با استفاده از ظرفیت‌ها عملی شود؛ در شهرداری انسان‌های با تجربه داریم که هنوز از تفکر و اندیشه انان بهره نبرده‌ایم و باید با دعوت از آنها گام‌های خوبی برای توسعه شهر برداریم.

در بیرون از شورا و شهرداری هم ظرفیت معنوی و فرهنگی گسترده‌ای داریم که می‌توان با بهره بردن از نیروی حوزه، دانشگاه، فرهنگیان، مدیران اجرایی و دانشجویان به پیشرفت‌هایی قابل تقدیری در آینده نزدیک برسیم.

برای حضور در شورای چهارم شهر اهواز حدود 400 نفر کاندیدا شدند. اکثریت آنها ایده‌هایی داشتند که در تبلیغات اعلام کردند و ما می‌توانیم با دعوت از آنها برخی از ایده‌ها را عملی کنیم.

رهیاب: متأسفانه اقتداری لازم از شورای شهر چهارم برای برخورد با مشکلات پیش آمده طی دو سال گذشته مشاهده نشده است، شما برای بازگرداندن اقتدار به شورا چه برنامه‌ای دارید؟

رضوی: اکثر اعضای شورای چهارم تجربه حضور در شورا را نداشتند و آشنا به امورات شهرداری نبودند و بنده حق می‌دهم که هیئت رئیسه شورای شهر در دو سال گذشته توفیقی به دست نیاوردند؛ اما امیدوارم با تجربه‌ای که در این 2 سال کسب کردیم در سال سوم و چهارم موفق‌تر عمل کنیم.

رهیاب: همان‌طور که خودتان اشاره کردید ظرفیت‌های اقتصادی فراوانی در اهواز وجود دارد، شورای شهر اهواز تاکنون چقدر از این ظرفیت‌ها استفاده کرده است؟

رضوی: در کارهای اقتصادی نتوانستیم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم، بخشی از توسعه و پیشرفت شهر بر عهده بخش خصوصی است. فراهم کردن بستر جهت حضور بخش خصوصی در توسعه شهر از وظایف شورا است و می‌بایستی با دعوت‌های خاص و عام این بستر را آماده می‌کردیم که متأسفانه نتوانستیم در شورای شهر چهارم این کار را انجام دهیم.

رهیاب: تاکنون 6 نفر برای ریاست شورا کاندیدا شدند، این تعداد به روند انتخابات هیئت رئیسه لطمه وارد نمی‌کند؟ این موضوع این بحث‌ها را ایجاد کرده که برخی از بیرون شورا به دنبال دخالت هستند؟

رضوی: در دو دوره گذشته برخی از دخالت‌ها علنی بود ولی در این دوره تاکنون دخالتی از بیرون شورا مشاهده نکرده‌ام.

رهیاب: یکی از موضوعات مهم پس از انتخاب هیئت رئیسه موضوع انتخاب روسای کمیسیون‌ها است؛ در دو سال گذشته رئیس شورا روسای کمیسیون را از افراد جناح پیروز انتخاب کرده‌اند. شما اگر رئیس شورا در سال سوم شوید معیارتان برای انتخاب رئیس کمیسیون  ها چیست؟

رضوی: اعتقادم این است که کمیسیون‌ها باید براساس تخصص انتخاب شود که متأسفانه در چند کمیسیون فعلی این موضوع قابل توجه نیست و چینش‌ها طوری بود که به جناح پیروز اختصاص داشت. البته طبیعی است که در دو سال گذشته سعی داشته باشند کمیسیون‌های مهم و یا همه کمیسیون‌ها را در اختیار داشته باشند.

رهیاب: انتخابات هیئت رئیسه شورا در شانزدهم شهریورماه به دلیل رأی اعضا به مدت یک هفته به تأخیر افتاد. شما موافق این موضوع بودید؟ چرا که برخی معتقدند این تأخیر برای یارگیری افراد برای رأی دادن و تغییر روند انتخاب رئیس جدید است؟

رضوی: بنده موافق نبودم اما اکثریت اعضا موافق این موضوع بودند و اعتقادشان این بود که این یک هفته در کم کردن تعداد کاندیداها و نزدیک کردن افراد به هم موثر است.

رهیاب: بخشی از مشکلات شوراها و تبدیل شدن انها به 2 یا چند گروه طبیعی است، در کلانشهرها این موضوع فقط در زمان انتخاب هیئت رئیسه مطرح می‌شود اما در اهواز این مشکل همیشه وجود دارد و این گروه بندی‌ها در همه موضوعات مطرح است. علت وجود این مشکلات چیست؟

رضوی: حضور در هیئت رئیسه و تأثیر گذاری در تصمیمات موضوع پذیرفته‌ای است اما این رقابت باید در حد رقابت بماند نه اینکه به دشمنی بین اعضا منجر شود؛ مانند مسابقه فوتبال این مسابقه فقط در زمین چمن است و بیرون از آن به دشمنی منجر نمی‌شود.

آن چیزی که پذیرفته نیست دشمنی، کدورت، فاصله گرفتن اعضا و کینه‌های بعد از انتخابات هیئت رئیسه است و مشکل این است که ما در فضای انتخابات می‌مانیم و فضای رقابتی را به فضای رفاقت و خدمت به مردم تبدیل نمی‌کنیم.

رهیاب: در صورت انتخاب شما به ریاست شورا ارتباطتان با شهردار اهواز چگونه است؟

رضوی: ارتباط ما با شهردار تعامل دو طرفه با حفظ جایگاه شورای شهر و شهرداری است و بدون اینکه در وظایف یکدیگر دخالت کنیم کارها را پیش ببریم.

رهیاب: به نظر شما امسال هم مانند سال گذشته پس از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه، شورای شهر اهواز دچار تنش می‌شود؟

رضوی: اگر اکثریت قابل توجهی از ان رئیس شورا حمایت کنند این اتفاقات تکرار نمی‌شود؛ البته شیوه انتخاب رئیس هم مهم است و باید ببینیم در یک فضای انتخاباتی رأی می‌آورد و اگر شبهاتی در انتخاب رئیس وجود داشته باشد باز هم این مشکلات تکرار می‌شود.

انتهای پیام/


دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

شهریورماه 94

گفتگوی تفصیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.