- سیدعلیرضا شریفی
؛ قتل عام سرخ پوستان آمریکایی در سال 1890، کشتارهای مختلف در جنگ جهانی دوم، بمباران اتمی ژاپن، جنگ ویتنام، جنگ کره، جنگ عراق و جنگ طالبان نمونههایی از خوی واقعی شیطان بزرگ است.
به گزارش رهیاب، «شیطان بزرگ» کلیده واژهای است که به مراتب توسط امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در تبیین شخصیت بین المللی آمریکا به کار گرفته شده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در تبیین واژه «شیطان بزرگ» اظهار داشتند: امام بزرگوار فرمود: آمریکا شیطان بزرگ است؛ این «شیطان بزرگ» خیلی حرف پرمغزی است.
رئیس همه شیطانهای عالم، ابلیس است؛ امّا ابلیس بنا به تصریح قرآن، تنها کاری که میتواند بکند این است که انسانها را اغواء میکند؛ بیشتر از اغواء، کاری نمیتواند بکند؛ انسانها را اغواء میکند، فریب میدهد، وسوسه میکند؛ امّا آمریکا، هم اغواء میکند، هم کشتار میکند، هم تحریم میکند، هم فریب میدهد، هم ریاکاری میکند؛ پرچم حقوق بشر را بلند میکند، ادّعای طرفداری از حقوق بشر میکند [امّا] هر چند روز یک بار در خیابانهای شهرهای آمریکا یک بیگناهی، یک بیسلاحی به دست پلیس آمریکا به خاکوخون میغلتد؛ غیر از بقیّه جنایات و فجایعشان.
این هم رفتارشان در ایران در دوران رژیم طاغوت و جنگآفرینیهایشان، جنگافروزیهایشان، به راه انداختن جریانهای جنگافروز از قبیل همینهایی که حالا در عراق و سوریه و بقیّهی جاها مشغول خرابکاری هستند؛ اینها کارهای آمریکا است.
حالا بعضیها اصرار دارند این شیطان بزرگ را با این خصوصیّات -که از ابلیس بدتر است- بزک کنند و به شکل فرشته وانمود کنند.
این در مورد ما است؛ در مورد کشورهای دیگر هم همینجور است. ملّت بزرگ ایران این شیطان بزرگ را از کشور بیرون کرد؛ نباید بگذاریم دوباره برگردد؛ نباید بگذاریم از در رفت، از پنجره برگردد؛ نباید اجازه بدهیم نفوذ پیدا کند؛ دشمنی اینها تمام نمیشود.
در فرمایشات مقام معظم رهبری در تبیین چهره آمریکا کلماتی مانند «اغوا»، «کشتار»، «تحریم»، «فریب» و «حقوق بشر» دیده میشود که برای واکاوی این موضوع جنایتها و فریب کاریهای آمریکا مورد بررسی قرار میگیرد.
اغوا
اغوا به معنی گمراهی، ضلالت، گمراه کردگی، اضلال، فریب، وسوسه، پند و نصیحت بد، برانگیختگی و تحریک و تحریض بر کارهای بد. کودتا بر علیه انقلاب مصر یکی از نمونههای اغوا در سیاستهای فریب کارانه آمریکا است.
انقلاب مصر در مخالفت با ژنرالهای حاکم و شخص حسنی مبارک آغاز شد. رابطه گرم حسنی مبارک با آمریکا و رژیم اسرائیل، مصر را به عنوان یک یار تمام عیار منطقهای برای این دو حکومت معرفی کرد و پس از این خوشخدمتیها بود که سرمایههای عظیم مالی سالیانه به سمت این کشور سرازیر میشدند.
تاجایی که براساس آمار رسمی آمریکاییها سالانه یک تا چهار و نیم میلیارد دلار به حکومت مبارک کمک مالی میکردند. با این حال بر اساس گزارشی که سال ۲۰۱۱ میلادی در مورد مصر صورت گرفته است یک چهارم مصریان زیر خط فقر زندگی میکردند؛ بدین خاطر بود که شعار مردم مصر در قبل و حین پیروزی انقلاب ۲۵ ژانویه، علاوه بر اسلامخواهی، «زندگی، آزادی و عدالت اجتماعی» بود.
مصر از جایگاه استراتژیکی در جهان عرب و اسلام برخوردار است. به دلیل همین جایگاه ممتاز بود که در طول سه دهه گذشته، آمریکا و صهیونیسم بین الملل تلاش کردند حکومت مصر را در اختیار خود داشته باشند و اجازه ندهند ملت مصر براساس تمایلات فکری و سیاسی خود عمل کند.
از این رو بود که در میان تحولات مصر، نقش کاخ سفید پررنگتر از بقیه به نظر میرسد و واشنگتن تلاش میکند تا زمینه را برای تغییر ساختار حکومت در این کشور تسهیل و تسریع کند.
مقام معظم رهبری سال 90 در حرم امام خمینی(ره) گفتند: این کشورهائی که بحمداللَّه به پیروزی رسیدند - مخصوصاً مصر که کشوری بزرگ و دارای میراث غنی اسلامی و معنوی و فرهنگی است - باید مراقب باشند؛ دشمن از در بیرون رفته است، از پنجره برنگردد.
این کمکهائی که میگویند آمریکا ممکن است به مصر یا به هر کشور دیگری بکند، خودش مایه گرفتاری است. آمریکائیها از راه همین کمکها و همین دلارها است که تسلط خود را بر کشورها تحکیم میکنند.
کودتا در مصر در شرایطی صورت گرفت که انتظار می رفت بحران از طریق فرآیندهای دموکراتیک مانند انتخابات، حل و فصل شود. برخی تحلیلگران معتقدند که ارتش مصر بدون چراغ سبز آمریکا نمی توانست این کودتا را صورت دهد.
برای ریشه یابی این موضوع باید بدانیم که ارتش مصر نهادی است که افسران ارشد آن بر اساس قرارداد کمپ دیوید که با اسرائیل منعقد شده عمدتاً با آمریکا رابطه مستحکمی دارند که این ارتباط کامل برقرار است و به همین دلیل در کودتا علیه انقلاب ملت مصر یک هماهنگی کاملی میان ارتش مصر و آمریکا وجود داشت.
خواست مردم مصر پس از انقلاب 25 ژانویه این بود
که یک دولت مردمی- اسلامی روی کار بیاید. مُرسی با قدرت و حمایت مردم، برخلاف میل
آمریکا، بدنه ارتش و ساختار قدیمی مصر روی کار آمد. اما در ادامه روند انقلاب،
مرسی آن چیزی نبود که مورد نظر مردم انقلابی مصر باشد، یعنی مردم از دولت
آقای مرسی انتظار داشتند که دولتی باشد که از غرب و آمریکا فاصله بگیرد، قرارداد
کمپ دیوید را لغو و یا دربارهاش تجدید نظر کند، رابطه اش را با اسرائیل قطع کند.
اینها خواست عمومی مردم انقلابی مصر بود.
اما او آمد و حامیان و دوستانی را
که در دوره مبارزه از او حمایت کردند، کنار زد و به دشمنان نزدیک شد. نهایتاً مرسی
ماند با اکثریت مردمی که معترض و معتقد بودند که انقلاب از اصول و اهدافش توسط او
منحرف شده است.
به همین دلیل نیز مردم مصر بر علیه دولت مرسی قیام کردند. در مقابل، مرسی از پشتوانه آمریکا و ارتش برخوردار نبود و با پشتوانه مردم روی کار آمده بود.
در نتیجه وقتی مرسی پشتوانه مردمی خود را از دست داد، نوبت آمریکا بود تا به مطلوب خود جامه عمل بپوشاند و یک دولت نظامی و یا دولتی هماهنگ تر از آقای مرسی روی کار بیاید.
به همین دلیل با چراغ سبز آمریکا، ارتش مرسی را از قدرت کنار زد تا بدین وسیله نشان دهد با مردم هستند و بتوانند اوضاع داخلی مصر را مدیریت و کنترل کنند.
بعد ازا ین چراغ سبز بود که مرسی به زندان کشیده شد و امروز باید در زندان به عملکرد خود در ارتباط با شیطان بزرگ بیاندیشد و منتظر اجرای حکم باشد؛ به واسطه این عملکرد بود که صدها نفر از مردم انقلابی مصر به خاک و خون کشیده شدند و رهبران اخوان المسلمین زندانی شدند.
کشتار
آمریکا در کشتار مردم ید طولانی دارد؛ قتل عام سرخ پوستان آمریکایی در سال 1890، کشتارهای مختلف در جنگ جهانی دوم، بمباران اتمی ژاپن، جنگ ویتنام، جنگ کره، جنگ عراق و جنگ طالبان نمونههایی از کشتار مردم بی گناه توسط ارتش آمریکا است؛ براساس آمارهای اعلام شده در این کشتارها بیش از یک میلیون و 614 هزار و 400 نفر به صورت مستقیم به دست آمریکا کشته شدند.
این آمار جدا از آمار سربازان آمریکایی است که به زور به این خون ریزی ها اعزام شدند و یا پس از جنگ به دلیل فشارهای پیش آمده خودکشی کردند.
ایجاد گروهکهای تکفیری در کشورهای مسلمان و حمایت از آنها، حمایت از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت از رژیم بعث در جنگ با ایران و کشته شدند صدها هزار نفر و آواره شدند میلیونها انسان حاصل جنایتهای جنگی آمریکا در کشورهای مختلف است.
تحریم
تحریم یا سانکسیون فعالیتی است که به وسیله یک یا چند بازیگر بینالمللی (مجری تحریم)، علیه یک یا چند کشور دیگر (هدف تحریم)، به منظور مجازات این کشورها، بااهداف محروم ساختن آنها از انجام برخی مبادلات و وادار ساختن آنها به پذیرش هنجارهایی معین و مهم (از دید مجریان تحریم)، اعمال میشود.
اگر چه تاریخ تحریم به دورانهای کهن باز میگردد مانند تحریم شدن حضرت محمد(ص) و یارانش در شعب ابی طالب ولی به سبب افزایش ارتباط دولتها در تاریخ معاصر جهان، تحریمهای معروف در دوره کنونی به ظهور پیوسته است.
کشورهایی چون کوبا، سوریه، عراق و کره شمالی مدتها تحریم بودهاند ولی بزرگترین تحریمهای تاریخ، تحریم آلمان پس از جنگ جهانی اول و تحریم گسترده ایران در سال ۲۰۱۲ به بعد بوده است و حتی تحریم ایران را بزرگترین تحریم تاریخ بشر میدانند.
استفان هادلی (مشاور امنیت ملی کاخ سفید) درباره فشار بر ملتها و تحریم میگوید: این یک ترفند تازه برای تحت فشار گذاشتن است. ما مخالفینمان را که برای ما مشکل درست می کنند از ارتباط با دنیا دور می کنیم. آنها در این انزوا له میشوند و از بین میروند. مگر این که بخواهند با ما به زبان خودمان صحبت کنند.
امام خامنهای در سخنانی درباره تحریمها اظهار داشتند: هدف دشمنان ملّت ایران این است که نگذارند این کشور و این ملّت به جایگاه شایسته خودش، آن جایگاه تمدّنی، برسد؛ چون احساس کردهاند که این حرکت در کشور آغاز شده؛ تحریمها بهخاطر این است.
امروز شرایط کشور به ما نشان داده است که نگاه به غرب و مستکبران یک نگاه کاملاً غلط و عقیم و بیفایده است. همین تحریمهایی که امروز علیه ملّت ایران اعمال میشود، دلیل محکم و متقنی است بر غلط بودن این نگاه؛ یعنی شما وقتی که به امید قدرتهای خارجی نشستید تا آنها بیایند اقتصاد شما را رونق بدهند و با زیر بار آنها رفتن، اقتصاد را رونق بدهید، آنها به حدّ کم قانع نیستند.
وقتی که شما نگاه میکنید به بیرون، مواجه میشوید با یک مسئلهای مثل کاهش قیمت نفت؛ ناگهان قدرتهای مستکبر با همراهی ایادی منطقهای خودشان متأسّفانه به این نتیجه میرسند که قیمت نفت را به نصف و گاهی کمتر از نصف برسانند؛ شما مواجه میشوید با یک چنین مشکلی؛ وقتی نگاه به بیرون باشد، این است. وقتی شما نگاه به درون کردید، دیگر اینجور نیست. امروز خارجیها و رؤسای قدرتهای مستکبر میخواهند همین نگاه دوّم را در مردم ما تقویّت کنند.
من پیام رئیس جمهور آمریکا را که به مناسبت عید نوروز خطاب به مردم ایران کرده است دیدم؛ او در این پیام میگوید که شما بیایید حرفهای ما را قبول بکنید؛ در واقع محتوا و محصول حرف او این است میگوید در مذاکرات هستهای آن چیزی را که ما به شما دیکته میکنیم این را شما قبول بکنید تا در کشور شما کار به وجود بیاید، تا سرمایه به وجود بیاید، تا فعّالیّت اقتصادی در کشور شما راه بیفتد؛ یعنی نگاه کنید به غرب.[باید بدانیم]این نگاه، نگاهی است که هرگز به نتیجه نخواهد رسید؛ باید نگاه کنیم به درون کشور، ظرفیّتهای درونی بسیار است.
به گزارش رهیاب، در بخش دوم این گزارش که به زودی منتشر میشود دیگر جنایتهای غرب مورد بررسی قرار میگیرد تا ملت چهره بزک کرده این شیطان بزرگ را بیش از پیش بشناسند.
انتهای پیام/