- سیدعلیرضا شریفی
درخشش فولاد نوین اهواز در لیگ یک و قهرمانی آنها در فصل گذشته نوید حضور پر قدرت یک تیم خوزستانی با انبوهی از بازیکنان بومی و جوان را میداد؛ قانون اجازه حضور فولاد نوین در لیگ برتر را نمیداد، برخی میگفتند این امتیاز به خارج از استان منتقل میشود و مسئولان خوزستان تأکید میکردند سهام فولاد نوین و امتیاز حضور در لیگ برتر در اهواز میماند.
لیست 27 نفره فولاد نوینیها پر بود از بازیکنان بومی، 22 نفر خوزستانی، یک نفر پرورش یافته آکادمی فولاد و 4 نفر غیر بومی بازیکنان قرمز پوشان اهوازی بودند؛ سیستم مدیریتی در فولاد نوین طوری بود که بازیکنان را وادار به خوب بازی کردن میکردند. نحوه پرداختی فولاد نوین بر مبنای حضور بازیکنان در زمین و برد و باختها بود و این سبب شد که بیشترین برد، کمترین باخت و بیشترین گل زده از آن این تیم خوزستانی باشد.
این عملکرد فولاد نوین همه تماشاگران فولاد را امیدوار کرده بود چرا که تیم محبوبشان در فصل چهاردهم به دلیل نداشتن بازیکنان با تجربه و با کیفیت و ممنوع الفعالیت شدن انبوهی از بازیکنان سرباز مجبور شده بود به بازیکنانی مانند محمد قاضی و محسن مسلمان روی بیاورد. همه منتظر حضور فولادی درخشان در لیگ برتر بودند که یک دفعه امتیاز فولاد نوین اهواز پس از کش و قوسهای فراوان به استقلال اهواز واگذارشد.
بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که نحوه واگذاری سهام فولاد نوین به استقلال اهواز سیاسی بوده و این عاملی برای عدم موفقیت تیم در لیگ پانزدهم است؛ مرور نحوه واگذاری سهام قرمزهای اهواز به آبی پوشان خالی از لطف نیست.
پس از قطعی شدن حضور تیم استقلال اهواز در لیگ برتر سیاوش بختیاری زاده بازیکن اسبق تیمهای خوزستانی به عنوان سرمربی این تیم معرفی شد. بختیاری زاده علاقه زیادی برای حضور در مجلس شورای اسلامی و شورای شهر دارد و به همین دلیل تاکنون برای راهیابی به پارلمان شهری و مجلس شورای اسلامی از حوزه اهواز کاندیدا شده است. سرمربی جدید استقلال اهواز برای جذب تماشاگر به ورزشگاه این روزها بر روی جوانان منطقه کوی علوی(شیلنگ آباد) و لشکر آباد متمرکز شده است؛ جوانان مناطق شلوغ شهر اهواز.
کارشناسان معتقدند برای خرید سهام فولاد نوین 3 نفر پیش قدم شده بودند. سید شریف حسینی که میخواست این سهام به آبیهای اهواز تعلق بگیرد، عبدالحسن مقتدایی برای واگذاری این سهام به نفت آبادان و سید خلف موسوی شهردار اهواز برای خرید این سهام برای شهرداری اهواز!
جالب اینکه بحث خرید سهام فولاد نوین از سوی شهرداری اهواز زمانی مطرح شد که زمزمه هایی برای حضور سید خلف موسوی در انتخابات مجلس میآمد اما در نهایت سید خلف انصراف داد.
محمد ملکی را کمتر کسی است که میشناسند اما بر اساس شنیدهها وی یکی از انبوه سازان مسکن است که به اصرار سید شریف حسینی وارد بازی خرید سهام امتیاز استقلال اهواز شده است.
در مرحله نخست عبدالرحیم ناطقی به عنوان سرپرست باشگاه معرفی شد؛ هر چند ناطقی در گذشته عضو هیئت مدیره استقلال اهواز بود اما بیشتر ناطقی را در قامت یک فرماندار میشناسند که این روزها در استانداری خوزستان فعالیت میکند.
بعد از ناطقی نوبت به علی طرفی رسید که عضو هیئت مدیره معرفی شود؛ طرفی نایب رئیس هیئت فوتبال خوزستان است که بیشتر اهالی فوتبال خوزستان معتقدند طرفی آدم سیاسی است تا ورزشی. بعد از اینها نوبن به حجت السلام سعادت نیا رسید، سعادت نیا گرچه سابقه ریاست بر هیئت ورزشهای زورخانهای را در پرونده خود میبیند اما بر کسی پوشیده نیست که وی بیشتر به دنبال حضور در محافل سیاسی است نه ورزشی. به همین دلیل چندین بار با کاندیداهای مجلس و شورا رقابت کرده است.
در مرحله بعدی محمد ارشدی به عنوان مدیرعامل باشگاه معرفی شد و ناطقی به عنوان قائم مقام باشگاه استقلال اهواز منصوب شد. ارشدی رئیس ستادهای مردمی حسن روحانی در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری بود که پس از آن جبهه متحد اعتدالگرایان را تشکیل داد. برخی از سیاسیون ارشدی را سیاستمداری آماتور میدانند که برای مجلس دهم خیز برداشته است.
عجیب ترین اتفاق در باشگاه استقلال اهواز انتصاب روح الله احمدزاده کرمانی به عنوان معاونت فرهنگی باشگاه است. احمدزاده کرمانی متولد مشهد است.
احمدزاده کرمانی استاندار استان فارس بود اما ارتباط با جریان انحرافی دولت دهم و مدیریت ضعیف کار دستش داد و با فشارهای زیادی که بر رئیس جمهور دولت دهم وارد شد وی از استانداری فارس کنار گذاشته شد. وی پس از آن بر مسند ریاست سازمان میراث فرهنگی تکیه زد اما پس از 8 ماه استعفای خود را تقدیم کرد.
تاکنون هرکس که بر سرکار آمده سیاسی بود برخی میگفتند سعادت نیا به عنوان نماینده شهرداری و ناطقی به عنوان نماینده استانداری در استقلال اهواز مشغول فعالیت هستند؛ اما مشکل از آنجایی بزرگتر و پیچیدهتر میشود که احمدزاده کرمانی به عنوان فرد نزدیک به جریان انحرافی دولت دهم چگونه میتواند با ارشدی که نزدیک به دولت روحانی است همکاری کند.
این گمانه زنیها آنقدر تشدید شد که سعادت نیا، طرفی و ناطقی از کار برکنار شدند و اکنون کارون یعقوبی نژاد و پیمان کاظمی نژاد جایگزین آنها شدند؛ یعقوبی نژاد در گذشتهای نه چندان دور دبیر هیئت فوتبال خوزستان بود و کاظمی نژاد مدیرکل امور شهری استانداری است.
تاکنون هر چه در استقلال اهواز تغییرات ایجاد شده معمای این تیم را پیچیده تر کرد و باور کردن این موضوع که این تیم با این ترکیب میتواند به موفقیتی برسد یا خیر سخت شده است؛ هر چند آبیهای اهواز ذوب آهن اصفهان و صبای قم را در خانه خودشان متوقف کرد و حقش باخت در برابر آبیهای تهران نبود اما باخت در برابر کارا شیراز نگرانیها را افزایش داد و عیار واقعی استقلال اهواز را نشان داد.
حالا استقلال اهواز در رده سیزدهم و بالاتر از فولاد خوزستان، نفت تهران و پرسپولیس قرار گرفته اما باید منتظر ماند استقلالیها میتوانند در هفتههای آینده خود را از این رده جدا کنند یا که هفته به هفته در باتلاق سیاسی بودن تیم فرو میروند. این سوالی است که برای پاسخ گرفتن آن باید 25 هفته دیگر صبر کرد.
سید علیرضا شریفی
انتهای پیام/