ما اجازه نمی‌دهیم قانونی است یا دولت اجازه ندهد قانونی است؟

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
ما اجازه نمی‌دهیم قانونی است یا دولت اجازه ندهد قانونی است؟

برای همه سوال شده آیا تجمع‌های ما اجازه نمی‌دهیم قانونی است یا خیر

پس از اینکه بحث دسترسی 1+5 به مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان ایرانی از سوی مقامات دولتی مطرح شد مقام معظم رهبری در اظهارات صریحی فرمودند که اجازه هیچگونه بازرسی از هیچ‌یک از مراکز نظامی داده نخواهد شد؛ اجازه نمی‌دهم از دانشمندان هسته‌ای و فرزندان عزیز این ملت بازجویی کنند.

پس از این فرمایشات بود که موج‌های مردمی اجازه نمی‌دهیم در کشور شکل گرفت و در ابتدا مردم مشهد مقدس در تجمع 7 خردادماه امسال زیاده خواهی‌های آمریکا در مذاکرات را محکوم کردند و ضمن حمایت از تیم هسته‌ای تأکید کردند که خط قرمز ملت و امام ملت باید در مذاکرات رعایت شود.

 

البته مردم اصفهان هشتم خردادماه به توافق هسته‌ای به هر قیمتی و طلاب و روحانیون خوزستانی در اهواز در تجمع لبیک یا امام خامنه‌ای در نهم خردادماه به نحوه مذاکره تیم مذاکره کنندگان ایرانی اعتراض کردند.

 

اما در حالی که همه مردم ایران در نظر داشتند در تجمعاتی به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری لبیک بگویند و نشان بدهند که هنوز در صحنه هستند، رئیس جمهور دولت یازدهم در همایش سراسری فرمانداران اعلام می‌کند که مردم از شعار خسته شده‌اند که البته باید به وی گفت مردم هنوز به اصول اولیه انقلاب اسلامی پایبند هستند و این شعارها اصولشان است که از آنها کوتاه نمی‌آیند.

 

اما در این نوشتار برآن نیستیم که سخنان ضد و نقیض رئیس جمهور بپردازیم بلکه نکته مهم‌تر صحبت‌های رحمانی فضلی وزیر کشور است  که باید بر این صحبت‌ها تأمل کرد.

 

وزیر کشور در این همایش عنوان کرد:  گردهمایی‌ها و تجمع‌هایی که مورد وفاق رهبری، دولت و ملت است لزومی ندارد به کف خیابان کشیده شود. موضوعی مانند مسئله هسته‌ای که جنبه ملی دارد کسی نمی‌تواند به‌عنوان موافق یا مخالف در کف جامعه تجمع یا گردهمایی در خصوصش برگزار کند. هیچ گونه مجوزی برای مسائلی که مورد وفاق عینی قرار گرفته است صادر نخواهیم کرد. 

 

در ابتدا باید بگوئیم که مذاکرات هسته‌ای مورد وفاق ملت، دولت و رهبری است نه توافق به هر قیمتی پس یکی از حقوق مردم می‌تواند اعتراض به این مسئله باشد و یا می‌توان آن را فتح بزرگ نامید و برایش جشنی برگزار کرد.

 

اما اعطای مجوز برای تجمع چیزی است که برای انحراف اذهان عمومی و ترساندن عوام استفاده می‌شود چرا که برای تجمع‌های موافق دولت خود دولت فراخوان صادر می‌کند و طبیعتاً تجمعی که در نقد دولت است مجوزی کسب نمی‌کند.

 

قانون درباره تجمعات اعتراضی می‌گوید: تشکیل‏ اجتماعات‏ و راه‏ پیمایی‏ ها، بدون‏ حمل‏ سلاح‏، به‏ شرط آن‏ که‏ مخل‏ به‏ مبانی‏ اسلام‏ نباشد آزاد است‏. در اصل 27 قانون اساسی هیچ چیزی برای کسب مجوز به تصویب نرسیده است.

 

حال شاید برخی بگویند که در فتنه 88 چرا این صحبت‌ها مطرح نمی‌شد و همه می‌گفتند برای برگزاری تجمعات اعتراضی باید مجوز صادر شود؛ در این باره باید بگوئیم که یکی از بزرگ‌ترین تجمعات اعتراضی فتنه گران در سال 88 روز 25 خردادماه بود.

 

در این روز همه معتقد بودند که هیچ اتفاق خاصی رخ نداد و مردم اعتراض خودشان را با شعار و پلاکارد اعلام کردند اما مگر کسی هست که یادش رفته باشد در انتهای این تجمع و راهپیمایی به پایگاه بسیج حمله ور شدند و در پی خارج کردن اسلحه از این پایگاه بودند؟

 

اما ماهیت فتنه 88 برای همگان مشخص شد مانند دستگیری جاسوسان متعدد، اتهام به نظام، شعار علیه رهبری و زیر سوال بردن همه اصول نظام اسلامی در پی آن اغتشاشات بود و به همین دلیل باید مجوزی صادر می‌شد تا عواقب آن به پای کسی که مجوز بگیرد، تمام شود.

 

حال برای برخی سوال پیش می‌آید که تکلیف همدلی و همزبانی میان دولت و ملت چه می‌شود؟ در این باره باید بگویم که یکی از شرایط رسیدن به همدلی انتقاد مسئولانه، منصفانه، دلسوزانه و عالمانه است که اینگونه انتقادات سبب افزایش همدلی میان دولت و ملت می‌شود.

 

اما دولت و ملت وظایف متقابلی در برابر یکدیگر دارند و بدون همدلی و وفاق تحقق خواسته‌ها امکان‌پذیر نیست پس دولت باید به خواسته ملت و رهبری که همان رعایت خطوط قرمز مذاکرات است توجه کند تا آن وفاق و همدلی حاصل شود.

 

در نهایت باید بگویم که برگزاری تجمعات «اجازه نمی‌دهیم» نه خلاف مصلحت نظام و نه خلاف قانون اساسی است و جلوگیری از برگزاری این تجمعات و یا تهمت زدن و تحقیر کردن آنها مانع از تحقق همدلی و همزبانی مورد نظر رهبر معظم انقلاب می‌شود.

 

انتهای پیام/

 

 

خردادماه 94

دیالکتیک

سید علیرضا شریفی

یادداشت

نظرات (۲)


سلام
به بلاگ بنده سربزنید
webit.blog.ir
سلام ؛
این مطلبتم با حال بود ، خوشحال می شم از آخرین پست سایت من هم دیدن کنی .

عنوان مطلب : کاخ ها و قصرهای شگفت انگیز جهان


خوشحال می شم نظرت را راجع به این مطلب بدونم .
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.