کربلای ایران میزبان پیرغلامان حسینی از ۲۲ کشور جهان / ذکر امام حسین(ع)، زبانی جهانی برای عشاق عالم

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
کربلای ایران میزبان پیرغلامان حسینی از ۲۲ کشور جهان / ذکر امام حسین(ع)، زبانی جهانی برای عشاق عالم
بیش از ۹۰ مداح از ۲۲ کشور ایران، عربستان، هند، افغانستان، کشمیر پاکستان، هلند، مصر، السالوادور، نیجریه، عراق، عمان، کویت، بحرین، آلبانی، آلمان، کلمبیا، ترکیه، الجزایر، تاجیکستان و لبنان در دوازدهمین اجلاس پیرغلامان حسینی شرکت کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، دوازدهمین اجلاسیه بین المللی پیر غلامان حسینی به منظور تجلیل از مداحان و پیرغلامان حسینی 23 و 24 مهرماه امسال در کلانشهر اهواز برگزار شد.

در این اجلاس بیش از 90 مداح از 22 کشور ایران، عربستان، هند، افغانستان، کشمیر پاکستان، هلند، مصر، السالوادور، نیجریه، عراق، عمان، کویت، بحرین، آلبانی، آلمان، کلمبیا، ترکیه، الجزایر، تاجیکستان و لبنان شرکت کردند.

تولیت آستان مقدس کربلا، نجف، سامرا، ‌ کاظمین و امام رضا (ع) نیز در دوازدهمین اجلاسیه بین‌المللی پیرغلامان حسینی حضور داشتند.

سه‌شنبه 22 مهرماه نخستین کاروان پیر غلامان حسینی از ساعت 15 با استقبال آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان وارد شهر اهواز شدند.

موسوی جزایری: ملت‌های مسلمان امام حسین (ع) را برای رسیدن به سعادت برگزینند

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان گفت: هیچ کشتی نجاتی بهتر از حسین بن علی (ع) وجود ندارد و ملت‌های مسلمان امام حسین (ع) را برای رسیدن به سعادت برگزینند.

آیت الله سید محمد علی موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان در این آئین اظهار کرد: امام حسین (ع) نزد پیامبر اکرم (ص) جایگاه رفیعی داشتند طوری که پیامبر درباره ایشان فرمود که حسین (ع) زینت آسمان‌ها و زمین است.

وی بیان کرد: پیامبر اکرم (ص) در شب معراج سمت راست عرش نوشته شده بود ان الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة، حال برخی سوال می‌کنند که عرش چیز معنوی است نه مادی، چگونه سمت راست آن مشخص است؟ باید در جواب بگویم که در این روایت مراد از سمت راست آنجایگاه امام حسین (ع) است.

نماینده ولی فقیه در استان خوزستان گفت: آیت الله شیخ جعفر شوشتری در مقدمه یکی از کتاب‌های خود نوشته که افتخارم در طول عمر این است که روضه خوان امام حسین (ع) بودم.

وی افزود: شیخ شوشتری در جای دیگری می‌فرماید پس از گذشت 60 سال از عمرم در حالتی بین ترس و امید قرار گرفتم، همه راه‌ها را بررسی کردم و به این نتیجه رسیدم که هیچ کشتی نجاتی بهتر از حسین ابن علی (ع) وجود ندارد.

آیت الله جزایری بیان کرد: شیخ شوشتری اضافه می‌کند که همه معصومین (ع) سفینه نجات هستند اما کشتی امام حسین (ع) بزرگ‌تر و سریع‌تر از بقیه است.

مقتدایی: فرهنگ عاشورا برجسته‌ترین محور تاریخ اسلام است

عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان در آئین افتتاحیه این مراسم اظهار کرد: برخی از حوادث آن قدر ماندگار و جاودانه هستند که در سرنوشت یک ملت تأثیر گزار هستند و سبب نجات آنجامعه در مقاطعی از تاریخ می‌شوند.

وی با بیان اینکه عاشورا برجسته‌ترین محور تاریخ اسلام است، گفت: در تاریخ هیچ مقطعی بالا‌تر از فرهنگ عاشورایی وجود ندارد و باید به بهترین شکل انتقال داده شود.

شفیعی: مداحان در مطالبشان از مستندات تاریخی صحیح و قوی استفاده کنند

آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در دوازدهمین اجلاس بین المللی پیر غلامان حسینی اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران از فرهنگ عاشورا الهام گرفته و جوانان ما با باید پیوند با فرهنگ عاشورا را حفظ کنند.

وی اضافه کرد: امام حسین (ع) متعلق به یک جریان خاص نیس بلکه تمام آزادی خواهان جهان اعم از شیعه و سنی از فرهنگ حسینی خود را جدا نمی‌بینند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) که فرمود ماه محرم تکلیف ما را مشخص کرده گفت: عظمت و شکوه انقلاب اسلامی به برکت حفظ ماه محرم است و همه مسلمانان واقعی خود را از امام حسین (ع) جدا نمی‌بینند.

وی افزود: توصیه من به شعرا و مداحان این است که در راه خدا گام بردارند و در مطالبشان از مستندات تاریخی صحیح و قوی استفاده کنند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه اشعار نباید سلیقه‌ای باشد، گفت: اشعار و ادبیات اسلامی - آئینی باید بر اساس فتاوای مراجع عظام تقلید باشد.

صوفی: انقلاب اسلامی مرهون فرهنگ عاشورا است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، محمدحسین صوفی، معاون صدای رسانه ملی در این اجلاس اظهار کرد: ارادت به امام حسین (ع) مربوط به استان خوزستان نیست بلکه امروز مداحان کشورهای مختلف جهان و حتی غیرمسلمانان نیز به امام حسین (ع) ارادت دارند.

معاون صدای رسانه ملی عنوان کرد: مداحان و شاعران مختلف با شعر‌ها و حنجره خود، فرهنگ عاشورا را بعد از 1300 سال هنوز نگه داشته‌اند.

وی با اشاره به دلاوری‌های مردم خوزستان در برهه‌های مختلف تاریخ گفت: امروز مفتخر به زندگی در کشوری هستیم که انقلاب اسلامی آن مرهون فرهنگ عاشورا است.

مستندسازان رادیویی در اجلاسیه پیرغلامان حسینی تجلیل شدند


مستندسازان رادیویی در دوازدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان حسینی بعد از ظهر روز چهارشنبه در سالن اجتماعات امام رضا (ع) شهرک نفت اهواز تجلیل شدند.

مهدی آذری تهیه کننده مستند «گنج پنهان»، از استان ایلام، احسان حیات داوودی تهیه کننده مستند «مربعه» از شهرستان آبادان، محمد جواد حسن شاهدی از استان فارس تهیه کننده مستند «مرثیه خوان آفتاب»، مهدی دادجو تهیه کننده «سکان عشق» از رادیو نوا، فرح غنی‌زاده تهیه کننده اردبیلی مستند «داود نغمه سی»، عنایت عباسی تهیه کننده مستند «پیر غلامان» از استان کهگیلویه و بویر احمد، مرتضی چشم به راه تهیه کننده هرمزگانی مستند «نظر کرده»، رمضان کریمیان تهیه کننده مستند گنقاش نفس «از استان مازندران، منیره جعفر‌پور از همدان به دلیل تهیه کنندگی مستند «پیرغلام» و امیر خسروی تهیه کننده خوزستانی مستند «شمع و پروانه» در این اجلاسیه تجلیل شدند.

خرسندی: هیئت‌های محلی تقویت شود / مداحان بر آسیب‌های مخرب ماهواره تاکید کنند

رئیس کانون مداحان در این نشست اظهار کرد: امروز عرصه جنگ نرم است و دشمن با ماهواره در خانه ما حضو پیدا کرده است.

وی اظهار کرد: باید ما در برابر این جنگ نرم دفاع لازم و مقتضی را ارائه کنیم و مداحان باید آسیب‌های ماهواره را برای مردم تبیین کنند.

رئیس کانون مداحان عنوان کرد: مداحان باید با شفاف‌سازی در زمینه ماهواره بر حذف ماهواره از خانه‌ها کنند و امیدواریم این کار فرهنگی از خود ما آغاز شود.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب بیان کرد: مداح باید مبلغ هم باشد به همین دلیل مداح مسلمان باید آسیب‌هایی که وارد می‌شود را برای مردم تبیین کند.

خرسندی بیان کرد: در مراسم ماه محرم امسال هیئت‌های خانگی باید تقویت شوند و مداحان باید با استفاده از منابع معتبر به مدح سرایی بپردازند.

روحانی‌نژاد: همایش پیاده‌روی ویژه حمایت از آمران به معروف در سراسر کشور برگزار می‌شود


حجت‌الاسلام حسین روحانی‌نژاد، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در این نشست اظهار کرد: به دلیل تقارن روز عاشورای امسال با 13 آبان باید مسئله استکبار ستیزی بیش از پیش مورد توجه مساجد، هیئت‌های مذهبی و تکیه باشد.

وی با بیان اینکه استکبار ستیزی از قرآن مایه می‌گیرد، گفت: باید با استفاده از رهنمود‌های امام خمینی (ره) و امام خامنه‌ای استکبار ستیزی در مراسم ماه محرم امسال محور قرار بگیرد.

معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی افزود: ظلم زدایی و مبارزه با استکبار به عنوان یک مسؤلیت دینی - سیاسی، جدی‌ترین آثار را در قیام ملل مستضعف علیه نظام ظالمانه حاکم بر جهان از خود به جای گذاشته است.

وی عنوان کرد: در نخستین پنجشنبه ماه محرم امسال همایش پیاده روی ویژه حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در سراسر کشور برگزار می‌شود.

با پایان روز نخست، روز دوم این اجلاسیه از ساعت 8 و 30 صبح روز پنجشنبه 24 مهرماه با نشست علمی - تخصصی مداحی در سالن امام رضا (ع) شهرک نفت اهواز آغاز شد.

موضوع این نشست فرصت‌ها و مسئولیت‌های مداحی است و در آن به همه باید‌ها و نبایدهای مداحی توسط احمدرضا سنگری به حاضرین گفته شد.

پس از این نشست میهمانان داخلی و خارجی عازم مناطق عملیاتی جنوب شدند و از قرارگاه کربلا و یادمان شهدای هویزه دیدن کردند.

ضرغامی: مداحی یک رسانه مستقل و پر نفوذ است / بصیرت مردم، مانع تحقق اهداف فتنه گران شد


عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صداوسیما نیز در اختتامیه اجلاسیه بین المللی پیر غلامان حسینی اظهار کرد: استان خوزستان استان مقاومت است و با مقاومت خود در جنگ تحمیلی الگوی همه جهان و نسل‌های آینده برای مقابله با استکبار است.

رئیس سازمان صداوسیما ابراز کرد: مرثیه خوانی می‌تواند جریان ساز باشد و در حقیقت مداحی یک رسانه مستقل و پر نفوذ است.

وی افزود: وقتی مداح در معرفت بخشی و آگاهی مردم نقش داشته باشد دیگر کسی نمی‌تواند به مردم آن ملت ظلم کند چرا که مردم با بصیرت می‌شوند.

ضرغامی به فتنه‌های زمانه اشاره کرد و عنوان کرد: طبق فرمایشات امیر المومنین علی (ع) فتنه موقعی رخ می‌دهد که کسانی به رهبر الهی خود توجه نکنند.

وی افزود: در کشور ما فتنه‌های گوناگونی رخ داد که در عمل دیدیم برخی از این فتنه‌ها در کشورهای دیگر سبب سرنگونی نظام شد اما در ایران به دلیل بصیرت مردم این موانع برداشته شد.

سبک عزاداری «سه سنگ» بهبهانی‌ها ثبت ملی شد / رونمایی از مستند زندگی شیخ جعفر شوشتری

در این مراسم که با حضور پرشور اقشار مختلف مردم در مصلای مهدیه امام خمینی (ره) اهواز برگزار شد گروهی از مردم بهبهان در حضور مداحان و پیرغلامان حاضر در همایش سبک عزاداری سه سنگ را اجرا کردند.

سبک عزاداری سنتی سه سنگ که همه ساله در ایام محرم در دسته جات عزاداری شهرستان بهبهان اجرا می‌شود یک شیوه خاص عزاداری است که با شور و حرارت خاصی اجرا می‌شود.

در اختتامیه اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی در استان خوزستان از مستند رندگی شیخ جعفر شوشتری رونمایی شد و نوای صادق آهنگران مداح خوزستانی ثبت ملی شد.

خادمان عاشورایی برگزیده تجلیل شدند

شرکت کنندگان برگزیده بخش خارجی خادمان عاشورایی

به ترتیب از پژوهشگر و مداح بین‌المللی افضل الشامی قائم‌مقام تولیت آستان مقدس کربلا، سید جعفر الموسوی مشاور تولیت آستان مقدس کربلا، آنتوان بالان نویسنده مسیحی سوری ساکن کویت، اعظم عباس مداح و مقتل‌خوان از کشور هندوستان، کمال‌الدین رکا مداح و رئیس هیئت‌های مذهبی کشور آلبانی، علی الصفار تولیت آستان مقدس عباسیه، شاعر اهل بیت شعیب رضا عبادی از هندوستان، جلال محمد علی از هیئت تولیت آستان مقدس کاظمین، افضل ایمانی شاعر و مداح پاکستانی، شیخ طا‌ها حافظ کار‌شناس آستان مقدس کاظمین، سید اسماعیل عباس مداح لبنانی، اکرم‌خان زیادالله‌اف پژوهشگر کشور تاجیکستان و یحیی ادرج مداح و مبتهل کشور لبنان تقدیر شد.

شرکت کنندگان برگزیده بخش داخلی خادمان عاشورایی


همچنین در بخش داخلی از سلیم تیموری از کرمانشاه، فضل‌علی محمدی از همدان، سید غلام رمضانی سید از کهگیلویه و بویراحمد، سید امیرحسین واعظ از گلستان، احمد سعید‌نژاد از خراسان رضوی، غلام‌رضا علی‌اصغر صنایعی از استان زنجان، علی حاجی‌زاده از بوشهر، حبیب‌الله زنوبی از فارس، میرزاعلی روحانی مهر از استان خوزستان، عبدعلی حیدری‌اصل از خوزستان، مهران‌نژاد از لرستان، سید حسین می‌رعمادی از تهران، رحیم جامی از اصفهان، محمدسادات موسوی از تهران و حبیب‌الله جوشانی از استان کرمان تجلیل شد.

در بخش تجلیل از هنرمندان و پژوهشگران داخلی از شاعر عاشورایی محمدجواد غفورزاده معروف به شفق، هنرمند خوشنویس عاشورایی جلیل رسولی، شاعر عاشورایی پرویز حبیب‌آبادی، فیلمساز عاشورایی داریوش یاری، مداح اهل بیت در هشت سال دفاع مقدس غلا‌معلی کویتی‌پور و سید کریم موسوی مبتهل خوزستانی تجلیل صورت گرفت.

شیراز؛ میزبان بعدی اجلاس پیرغلامان

در این مراسم به دلیل برگزاری اجلاسه سیزدهم در شیراز نشان اجلاس پیرغلامان به نماینده استان فارس در اجلاس، احد ده بزرگی که از شاعران آئینی است اهدا شد.

آهنگران: روضه‌های خانگی نهاد خانواده را از آسیب مصون می‌کند

صادق آهنگران در حاشیه این مراسم در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، اظهار کرد: دوازدهمین دوره اجلاس پیرغلامان حسینی با دلیل شاخصه‌های خاصی که خوزستان دارد با اجلاسیه‌های دیگر تفاوت‌های عمده‌ای داشت و مردم نیز با حضور پرشور خود این ارادت را به اهل بیت نشان دادند.

وی گفت: مداحان برای داشتن راه صحیح در عرصه ستایشگری به رهنمودهای امام خامنه‌ای مراجعه کنند، چرا که ایشان نکات ریز و درشت این عرصه را همواره متذکر می‌شوند.

دبیر دوازدهمین اجلاسیه پیرغلامان حسینی بیان کرد: هیئت‌های مذهبی و عاشورایی بزرگ‌ترین رسانه‌ای هستند که نقش برجسته‌ای در حوادت مختلف تاریخ ایران داشته است.

وی بیان کرد: به نوعی پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پیروزی سرافرازانه ایران در جنگ 8 ساله و داشتن نعمت ولایت همه و همه مرهون فرهنگ عاشورا و کربلا است و به فرموده امام خمینی (ره): ما هر چه داریم از محرم و صفر داریم.

آهنگران عنوان کرد: دشمن به دلیل اثرگزاری بالایی که فرهنگ عاشورا دارد دنبال نفوذ و استحاله در هیئت‌های مذهبی است و می‌داند تمام مقاومت و پیشرفت ما از فرهنگ عاشورا کسب شده است.

وی تأکید کرد: امروزه برخی مدارک بیانگر این است که سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) برای ورود و نفوذ به تجمع‌های مذهبی برنامه ویژه دارد و به دنبال ترویج روحیه صوفی‌گری و سبک‌های غربی و شعر‌های مبتذل در این جلسات حسینی است.

دبیر دوازدهمین اجلاسیه پیرغلامان حسینی عنوان کرد: دشمن با بهره‌گیری از ابزارهای مختلف به دنبال ایجاد انحراف در فرهنگ عاشورا است که امروز متاسفانه ماهواره به راحتی وارد سبک زندگی ما شده و دشمن با تجهیز این رسانه دنیال ترویج بی‌دینی در خانواده‌های ایرانی است.

آهنگران تاکید کرد: برای مصون ماندن از آسیب‌های دشمن باید روضه‌های خانگی را راه اندازی کنیم و هر خانواده‌ای که با روضه امام حسین (ع) مأوس باشد سالم مانده و به هیچ سمتی منحرف نمی‌شود.

وی افزود: باید روضه‌ها به شکل صحیح به مردم ارائه شود چرا که روضه ابا عبدالله علاوه بر اینکه سوز، گریه و حماسه دارد باید ظلم ستیزی و استکبار ستیزی نیز داشته باشد.

دبیر دوازدهمین اجلاسیه پیرغلامان حسینی تأکید کرد: روضه‌ای که استکبار ستیز و ظلم ستیز نباشد بلاشک منحرف است.

انتهای پیام/ ب

تسنیم

دیالکتیک

سید علیرضا شریفی

مهر ماه 93

گزارش خبری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده؛ توازن بین حجاب و نیازهای اجتماعی زنان

قانون حمایت از خانواده نه تنها به موضوع حجاب به عنوان یک مسئله فرهنگی نگاه می‌کند، بلکه در تلاش است تا با تاکید بر مسائلی چون تفریح و اقتصاد خانواده، به بهبود وضعیت زنان در جامعه کمک کند.

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

قانون حجاب: نه راننده اسنپ جریمه می‌شود نه مسافری با گزارش راننده

 

مطابق قانون حجاب نه راننده‌ای به دلیل کشف حجاب مسافر جریمه می‌شود و نه مسافر صرفاً بر حسب گزارش راننده جریمه می‌شود.

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

آیا مجلس می‌تواند افزایش قیمت خودرو را متوقف کند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در دنیای مدرن امروز، جابه‌جایی و سفر نه‌تنها یک نیاز اساسی، بلکه یکی از شاخص‌های کیفیت زندگی به شمار می‌آید. اما در ایران، با افزایش بی‌پیشینه قیمت خودروها، این نیاز به یک معضل تبدیل شده است. وضعیتی که به‌وضوح بار سنگینی را بر دوش خانواده‌ها گذاشته است.

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

سگ گردانی نیازمند قوانین شفاف و موثر

برای ایجاد یک سازوکار قانونی مؤثر، ضروری است که نظام حقوقی کشور به تقنین قوانین خاص در زمینه نگهداری و سگ گردانی بپردازد و ضمانت‌های اجرایی لازم را نیز تصویب کند.

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.