آغاز رجزخوانی‌ها برای سیل نیامده

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
آغاز رجزخوانی‌ها برای سیل نیامده

مدیرکل هواشناسی خوزستان دو هفته پیش گفته بود در مجموع بارندگی در پاییز خوب پیش‌بینی شده اما بارندگی در زمستان کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است اما حالا مدیران آب و برق به حرف آمده‌اند و می‌گویند آمادگی مقابله با سیل و پیشگیری از خسارات احتمالی را دارند.

سید علیرضا شریفی: 13 مرداد امسال بود که مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با تشکیل کارگروه مقابله با سیلاب، نخستین اخطار سیل این استان در سال آبی آینده (۹۹-۹۸) را صادر کرد؛ هرچند 25 روز بعد از صدور اخطاریه سیل توسط مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، مدیر منابع آب سازمان آب و برق خوزستان پیش بینی قطعی وقوع سیل را رد کرد و گفت این اخطاریه‌ها فقط برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی است.

سیل 98 - 99 نیامده همه نگاه‌ها را به خود جلب کرد تا همه درباره ضرورت ترمیم سیل بندها، ساخت کانال‌های سیلاب‌بر و لایروبی رودخانه‌ها صحبت کنند؛ برخی دیگر هم از سیل زدگان خواستند که ساخت و ساز خود را متوقف کنند چرا که سیل جدید ویرانگرتر از سیل گذشته خواهد بود.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در جدیدترین اظهارات خود با اشاره به پیش‌بینی آغاز بارش‌های پاییزه در روزهای آینده گفت: سدهای خوزستان از ظرفیت کافی برای مهار سیلاب‌ها برخوردار هستند و خطری مناطق پایین‌دست سدها را تهدید نمی‌کند.

مدیرعامل آب و برق نیز اخیراً اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی‌های انجام شده، مبنی بر بارش باران و هشدار مدیریت بحران استان در خصوص احتمال افزایش روان آب‌ها و سیلاب‌های محتمل، اقدامات لازم برای کنترل سیلاب‌های احتمالی صورت گرفته است.

فرهاد ایزدجو افزود: در حال حاضر رصد دقیق شرابط آب و هوایی و حجم ورودی آب در سازمان آب و برق صورت گرفته و تمهیدات مناسب در نظر گرفته شده است. همچنین در صورت فعال شدن مسیل‌های بعد از سدها با برنامه‌ریزی و کاهش خروجی‌ها، آب در رودخانه‌ها تنظیم شده و اجازه تداخل این جریانات و افزایش روان آب سیلابی داده نخواهد شد.

این ادعاها برای مهار سیل در حالی مطرح می‌شود که فروردین امسال بسیاری از روستاها به‌صورت کامل به زیرآب رفتند و حتی اخطارهایی نیز به ساکنان شهرهای حمیدیه و سوسنگرد داده شد که خود مردم با دست‌های خالی اقدام به ساخت سیل بند کردند و از زندگی خود محافظت کردند.

حالا مدیران سازمان آب و برق در حالی از آمادگی‌شان برای مهار سیلاب خبر می‌دهند که مدیرکل هواشناسی خوزستان دو هفته پیش گفته بود: در مجموع بارندگی در پاییز خوب پیش‌بینی شده اما بارندگی در زمستان کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است که اگر بارندگی‌ها در پاییز خوب باشد و در پشت سدها ذخیره خوبی داشته باشیم، مشکل خاصی نخواهیم داشت.

این تضاد در اظهارات مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، مدیران سازمان آب و برق و مدیرکل هواشناسی در حالی است که می‌شد در جلسات شورای مدیریت بحران استان آنها را مطرح کنند و با یک نتیجه گیری دقیق مردم را از ابهام نجات دهند.

البته در همه این اظهارات نکته قابل تأمل این است که آیا مدیریت بحران استانداری خوزستان برای مقابله با سیل گذشته آمادگی لازم را نداشته است؟ یا اینکه سازمان آب و برق خوزستان تمهیدات لازم را در مدیریت منابع آبی سال گذشته اتخاذ نکرده بود که سیل سبب خسارت 40 هزار میلیارد ریالی به زیرساخت‌های استان شد؟ سوالات زیادی در این باره بین افکار عمومی مطرح شده است و باید دید که پاسخ این سوالات چه زمانی به مردم داده می‌شود.

انتهای پیام/

دیالکتیک

سید علیرضا شریفی

سیل خوزستان

فارس

مهرماه 98

یادداشت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست رو گذشته در حاشیه نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی با موضوع آلودگی هوا گفت: دعا کنید باد بیاید تا آلودگی‌ها را ببرد.

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

با توجه به پیروزی 8 نفر از کاندیداهای مورد حمایت جمنا در انتخابات شورای شهر اهواز، انتظار می‌رود که جمنا خواسته‌های مردم را از شورا و شهرداری پیگیری کند.

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روز گذشته روحانی از حل مشکلات اقتصادی نشان داد که رقیب روحانی در انتخابات آینده کارنامه پر از خالی اوست.

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

انتخابات ریاست جمهوری به نوعی مهم‌ترین انتخابات کشور است که طی آن فردی به عنوان رئیس جمهور ایران به مدت 4 سال انتخاب می‌شود و با سکانداری قوه مجریه قرار است کشور را اداره کند.