فقر و محرومیت میان لوله‌های نفت و دود فولاد

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
فقر و محرومیت میان لوله‌های نفت و دود فولاد

روزی که کوت عبدالله را به کارون تبدیل کردند قرار بود روند توسعه را در پیش گیرد اما حال و روز این شهر حکایت از موضوع دیگری است.

به گزارش رهیاب، رشد نامتوازن اهواز در سال‌های پس از جنگ و عقب ماندن برخی از بخش‌های این کلان‌شهر مانند کوت عبدالله، حمیدیه و به اوی سبب شد که کوت عبدالله با همه عقب ماندگی و نداری‌هایش به «شهرستان کارون» تبدیل شود؛ روزی که کوت عبدالله را به کارون تبدیل کردند قرار بود روند توسعه را در پیش گیرد اما حال و روز این شهر حکایت از موضوع دیگری است.

وقتی «ابوعلی» مسافران تاکسی‌اش را با دیگر تاکسی‌ها تقسیم می‌کند تا هرکدامشان با ۲ هزار تومان مسافران را از «کانتکس» تا «قلعه چنعان» جا به جا کند و با رزق و روزی اندک به خانه بروند باید متوجه شد که مردم این منطقه به حداقل‌ها راضی‌اند اما این رضایت، سبب غفلت برخی از مسئولان در خدمات رسانی به این شهر شده است.

خیابان‌های بی روح و نبود درختی که چهره خشک و تلخ خیابان‌های آلوده به محرومیت را بزداید، از دیگر معضلات این شهر است. چند روز دیگر جشن ۳ ساله شدن شهرستان کارون را می‌گیرند و به اقدامات انجام شده روی کاغذ که ثمری برای مردم و شهر در پی نداشته است، می‌بالند.

قلعه چنعان یکی از روستاهای بزرگی است که برای شهرستان شدن کارون به شهر کنعان تبدیل شد هرچند مردم این شهر هنوز نمی‌دانند که ساکن شهر هستند یا روستا. ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۱۵ هزار نفر در ۱۲ کیلومتری اهواز شهر کنعان را تشکیل می‌دهند. شهری که در آن کلانتری، داروخانه، پارک و دیگر الزامات اولیه شهر و روستا را ندارد.

قلعه چنعان در امتداد لوله‌های نفتی قرار دارد و از سوی دیگر می‌توان «دود صنایع فولاد سازی» را دید. جوانی می‌آید و خودش را هاشم معرفی می‌کند، هاشم می‌خواهد راهنمایم شود و در پاسخ به تعارف‌هایم می‌گوید: من که بیکار هستم، بگذار شهر را به خوبی نشانت دهم.

لوله کشی آب با شیلنگ

آسفالت‌های نیمه جان و جاده‌های رسی یکی از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین مشکلات مردم قلعه چنعان است که با تردد هر خودرو باید شاهد طوفانی از شن باشند. لوله‌های سبز و شیلنگ‌های سرخ در کوچه پس کوچه‌های قلعه چنعان به خوبی دیده می‌شود، لوله‌هایی که قرار است آب را برای مردم برسانند. البته بوی نامطبوع آب سبب شده که مردم شهر کنعان مانند دیگر نقاط خوزستان آب را بخرند.

محمد حزباوی یکی از شهروندان قلعه چنعان می‌گوید: بوی نامطبوع آب آشامیدنی را می‌شود با خرید آب تحمل کرد اما مردم این منطقه از نبود انشعابات آب ناراحت‌اند چرا که حتی برای وضو گرفتن هم نمی‌توانند از این آب استفاده کنند.

این شهروند اضافه می‌کند: خیابان‌ها هنوز جدول کشی نشده‌اند و از آسفالت هم خبری نیست؛ روزی که باران می‌بارد ما به جای شادی عزا می‌گیریم چرا که برای رفتن به کار و مدرسه راهی برایمان نمی‌ماند و باید صبر کنیم که آیا با ماشین همسایه می‌شود به خیابان اصلی رسید یا باید با سر و وضعی که شایسته نیست خودمان را به مدرسه و محل کار برسانیم.

حزباوی در ادامه بلاتکلیفی مردم قلعه چنعان عنوان می‌کند: هیچ‌کدام از خانه‌های ما سند ندارد و 5 سالی است که بخشدار منطقه از ما پولی دریافت کرده تا برایمان سند صادر کند اما تاکنون خبری نشده و فقط با خنده ما را دعوت به صبر می‌کند.

300 متر کابل کشی غیر مجاز برای روشن شدن چراغ منازل

حزباوی در گفتن برخی از حرف‌ها مردد است و برخی از آنها را با تلخی می‌گوید. نبود لوله کشی گاز و انشعابات برق از دیگر مشکلاتی است که این شهروند به آنها اشاره می‌کند و می‌گوید: برای رساندن برق به برخی از منازل باید ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر کابل به صورت غیر مجاز کشیده شود و این مشکلات مردم را افزایش داده است.

وی در پاسخ به این پرسش که برای درمان به کجا مراجعه می‌کنید، عنوان می‌کند: در قلعه چنعان یک خانه بهداشت فعال است که به مردم «زورآباد، قلعه چنعان و قلعه کوچک» خدمات می‌دهد، البته شما تصور کنید که خدمات رسانی این خانه بهداشت به ۳۰ هزار نفر جمعیت چگونه است.

سرازیر شدن فاضلاب جوی‌ها در خیابان‌ها، فروش آب در دبه‌های ۲۰ لیتری و انباشته شدن زباله‌ها در کوچه و خیابان از مناظر تکراری است که در همه نقاط این شهر دیده می‌شود. هاشم مرعی می‌گوید: در قلعه چنعان پارکی وجود ندارد که بچه‌ها و شهروندان در آنجا اوقات فراغتشان را سپری کنند و بازی بچه‌ها یا بر روی لوله‌های نفت است یا در محل ریزش فاضلاب.

وی می‌افزاید: یک زمین خاکی برای فوتبال بازی کردن جوانان در این شهر وجود دارد که با هر بارش، این زمین برای مدت‌ها غیر فعال می‌ماند و جوانان مجبورند سرگرمی دیگری برای خود انتخاب کنند.

گلایه از موضوعات حمل و نقل و نبود کم‌ترین خدمات شهری در قلعه چنعان از دیگر مواردی بود که مردم یکی از 4 شهرِ شهرستان کارون به آن اشاره می‌کنند و معتقدند که هنوز تکلیف این شهر مشخص نیست.

به گزارش رهیاب، در کنار این همه کمبود و مشکلات وجود لوله‌های نفت و منتهی شدن قلعه چنعان به شرکت فولاد خوزستان از صحنه‌هایی است که وعده مسئولان در آباد شدن کوت عبدالله را زنده می‌کند.

برای دیدن تصاویر زندگی در قلعه چنعان(اینجا) کلیک کنید.
انتهای پیام/



بهمن 94

دیالکتیک

رهیاب

سید علیرضا شریفی

قلعه چنعان

گزارش میدانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست رو گذشته در حاشیه نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی با موضوع آلودگی هوا گفت: دعا کنید باد بیاید تا آلودگی‌ها را ببرد.

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

با توجه به پیروزی 8 نفر از کاندیداهای مورد حمایت جمنا در انتخابات شورای شهر اهواز، انتظار می‌رود که جمنا خواسته‌های مردم را از شورا و شهرداری پیگیری کند.

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روز گذشته روحانی از حل مشکلات اقتصادی نشان داد که رقیب روحانی در انتخابات آینده کارنامه پر از خالی اوست.

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

انتخابات ریاست جمهوری به نوعی مهم‌ترین انتخابات کشور است که طی آن فردی به عنوان رئیس جمهور ایران به مدت 4 سال انتخاب می‌شود و با سکانداری قوه مجریه قرار است کشور را اداره کند.