پلمپ قهوه‌خانه‌های اهواز، تنها راه حل در وضعیت فعلی این اماکن است

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
پلمپ قهوه‌خانه‌های اهواز، تنها راه حل در وضعیت فعلی این اماکن است
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری اهواز با بیان اینکه اکثر قهوه‌خانه‌های اهواز با تغییر کاربری املاک مسکونی ایجاد شده‌اند، گفت: این اماکن قابلیت نصب سیستم‌های اعلام و اطفای حریق را ندارند و پلمپ آنها تنها راه حل در وضعیت فعلی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، بامداد 14 فروردین امسال نخستین حادثه تلخ برای خوزستانی‌ها در سال 97 رقم خورد و 11 نفر به دلیل خصومت شخصی پسری 16 ساله با شوهر خاله خود طعمه حریق شدند.

برخی از ساکنان منطقه کوی علوی تعلل آتش نشانی در اعزام گروه اطفای حریق را عامل گسترش حادثه می‌دانند و برخی دیگر می‌گویند که امکانات آتش نشانان برای مقابله با حوادث این‌چنینی با کمبود مواجه بود. یکی از اعضای شورا هم خالی بودن معاونت آموزش و پیشگیری از معاون را یکی از عوامل بروز حادثه معرفی می‌کند و چندین سوال دیگر که مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس آنها را پاسخ می‌دهد.

کمتر از 4 دقیقه در محل حریق حاضر شدیم

علی تراب‌پور می‌گوید: آتش نشانی مجهز به سیستم ضبط مکالمات است و این سیستم مشخص می‌کند که ما پس از اطلاع یافتن از موضوع آتش سوزی تیم‌های اطفای حریق را اعزام و در کمتر از 4 دقیقه در صحنه حاضر شدیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه خودروهای آتش نشانی چرا به محل حریق نزدیک نشدند، عنوان می‌کند: حضور خودروها در نزدیکی محل حریق الزامی نیست چرا که شیلنگ آتش نشانی 20 تا 60 متر است و فقط کافی است که ماشین در محل استقرار پیدا کند. کمبود امکانات در سازمان داریم اما در این حادثه ما کمبودی نداشتیم.

کمبودهای آتش نشانی با نیروهای حمایتی جبران می‌شود

وی می‌افزاید: با توجه به تجربیات گذشته مرکز ارتباطات آتش نشانی به غیر از ایستگاه 200 کمپلو دو ایستگاه دیگر را برای امدادرسانی و اطفای حریق به محل حادثه اعزام کرد. کمبودهای آتش نشانی با نیروهای حمایتی جبران می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری اهواز درباره خلاء در معاونت آموزش و پیشگیری این سازمان بیان می‌کند: براساس چارت مصوب ما معاونت آموزش و پیشگیری داریم و یکی از اصول پیشگیری هم تدابیر ایمنی سطح شهر است.

وی می‌گوید: براساس مصوبه سال 93 هیئت وزیران موظف به بازرسی از کلیه اماکن تجاری، اداری و عمومی هستیم اما مشکل ما این است که اکثر قهوه‌خانه‌های اهواز بدون مجوز دایر شده‌اند و اگر مجوز کسب داشتند واداره اماکن نیروی انتظامی آنها را به شهرداری معرفی می‌کرد، بدون شک سازمان آتش نشانی از این اماکن بازدید و دستورالعمل ایمنی صادر می‌کرد.

قهوه خانه به انباری از باروت تبدیل شده بود

تراب‌پور می‌افزاید: متأسفانه خطر آتش سوزی قهوه خانه‌ها در خیابان انوشه و کوی سید خلف هم وجود دارد و با توجه به دکور چوبی، این اماکن خطر بلقوه‌ای دارند. در همین قهوه خانه نوارس هم دکور از چوب، حصیر، کپر و سقف آن از پشم شیشه بود و بعد از آتش سوزی به حالت انباری از باروت تبدیل شده بود.

وی درباره اینکه اگر کپرهای بازار کیان نبود آیا عملیات اطفای حریق بهتر انجام می‌شد، بیان می‌کند: در این حادثه بازار زیاد موثر نبود اما اگر اتفاقی در این بازار بیفتد، سازمان آتش نشانی برای امداد رسانی با مشکل مواجه می‌شود چرا که سیستم برق آنها 220 ولت و سایه‌بان آنها از حصیر و کپر است و مواد اشتعال‌زای زیادی در این بازار داریم.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری اهواز می‌گوید: آتش قهوه خانه نوارس در کمتر از 15 دقیقه کنترل شد اما چون محل به انباری از باروت تبدیل شده بود، خیلی زود افراد حاضر در قهوه خانه جان دادند.

لزوم ورود دادستانی و اداره اماکن برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه

وی می‌افزاید: اداره اماکن نیروی انتظامی، دادستانی و مسئولان شهر باید فکر ویژه‌ای برای این قهوه‌خانه‌ها کنند. در لشکرآباد هم به خاطر معابر کم عرض و شلوغ اگر حادثه‌ای رخ دهد برای امداد رسانی با مشکل مواجه می‌شویم و ایمنی اماکن اصلاً رعایت نشده است.

تراب‌پور عنوان می‌کند: براساس استانداردها اولین الزام اماکن عمومی و تجاری نصب سیستم اعلام حریق است و در حوادث عمدی که خود شخص با مواد اشتعال‌زا اقدام به آتش زدن می‌کند، آتش به سرعت گسترش پیدا می‌کند به همین دلیل بعد از سیستم اعلام حریق نیاز به سیستم اطفای حریق استیلر وجود دارد.

پلمپ قهوه‌خانه‌ها، تنها راه حل در وضعیت فعلی این اماکن است

وی می‌گوید: مشکل اینجا است که 99 درصد قهوه‌خانه‌های مناطقی مانند کوی علوی، لشکرآباد و سید خلف در اماکنی ساخته شدند که کاربری آنها مسکونی است و بعد با یک سری تغییرات به حالت تجاری تبدیل شده‌اند به همین دلیل قابلیت اجرا کردن سیستم‌های اعلام و اطفای حریق در این اماکن وجود ندارد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری اهواز می‌افزاید: یکی از موارد مهم در اماکن تجاری وجود 2 راه ورودی و خروجی است و املاک فعلی به دلیل کاربری مسکونی قابلیت احداث دو راه ورودی و خروجی را ندارند.

وی بیان می‌کند: چون کاربری این اماکن مسکونی است، تنها راه حل در وضعیت فعلی پلمپ این محل‌ها است اما افراد زیادی از این طریق کاسبی می‌کنند و باید مسئولان ما از جمله دادستانی، اداره اماکن، شهرداری، فرمانداری و حتی استانداری به فکر راه حلی در این زمینه باشند.

انتهای پیام/

آتش نشانی اهواز

دیالکتیک

سید علیرضا شریفی

علی ترابپور

فارس

فروردین 97

قهوه خانه نوارس

نوارس الاهواز

گفتگوی تفصیلی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست رو گذشته در حاشیه نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی با موضوع آلودگی هوا گفت: دعا کنید باد بیاید تا آلودگی‌ها را ببرد.

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

با توجه به پیروزی 8 نفر از کاندیداهای مورد حمایت جمنا در انتخابات شورای شهر اهواز، انتظار می‌رود که جمنا خواسته‌های مردم را از شورا و شهرداری پیگیری کند.

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روز گذشته روحانی از حل مشکلات اقتصادی نشان داد که رقیب روحانی در انتخابات آینده کارنامه پر از خالی اوست.

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

انتخابات ریاست جمهوری به نوعی مهم‌ترین انتخابات کشور است که طی آن فردی به عنوان رئیس جمهور ایران به مدت 4 سال انتخاب می‌شود و با سکانداری قوه مجریه قرار است کشور را اداره کند.