منطقه "خشایار" اهواز همچنان غرق در فاضلاب‌

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۱ مخالفین ۰
منطقه "خشایار" اهواز همچنان غرق در فاضلاب‌

فرسودگی بیش از ۵۰۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب اهواز سبب شده که فاضلاب برخی از مناطق اهواز تا مدت‌ها در خیابان جاری باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، گرفتگی فاضلاب شهر اهواز دیگر به امری عادی تبدیل شده است. فاضلاب خیابان‌های منطقه خشایار اهواز بیش از یک ماه است به دلیل گرفتگی سبب مشکلات برای مردم شده و هیچ کس هم در این باره رسیدگی نمی‌کند.

اهالی و کسبه محل می‌گویند: بار‌ها به گوش مسئولان آبفا اهواز و شهرداری این کلانشهر رسانده‌ایم اما هیچ گوش شنوایی نبود. بار‌ها در ماه‌های گذشته آمده‌اند اما فقط کار لایروبی آن هم در یک محدوده کوتاه که جواب نمی‌دهد، اینجا به یک کار اصولی نیاز دارد.

یکی از دلایل اهمیت رفع گرفتگی فاضلاب این خیابان مجاورت با بازارچه فروش مواد غذایی است.

کار‌شناسان معتقدند فاضلاب‌های شهری دارای انواع آلاینده‌های شیمیایی نظیر مواد سمی و فلزات سنگین، مواد آلی و میکرو ارگانیزم‌های زنده‌ای از قبیل ویروس‌ها، باکتری‌ها و کلیفرم‌های مدفوعی، پروتزوئر‌ها و کرم‌ها هستنند که با ورود این فاضلاب‌های تصفیه نشده به محیط زیست و تماس با منابع آب‌های سطحی و زیر زمینی و خاک‌ها سبب آلودگی این منابع با ارزش می‌گردند.

این عوامل غیر از خطرهای مستقیمی که برای بهداشت عمومی دارند نتایجی از قبیل ایجاد مناظر زشت، تولید بوهای ناخوشایند وحشرات ناقل و مزاحمی مانند پشه‌ها و مگس‌ها را نیز به همراه دارند.

نعمت الله جعفر‌زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با دیدن تصاویر فاضلاب‌های جاری در اهواز اظهار داشت: فاضلاب خامی که در خیابان‌ها جاری شده برای کودکان و افراد آسیب پذیر خطرناک است که احتمال بروز و انتقال بیماری‌های عفونی وجود دارد.

وی درباره وجود فروشندگان مواد غذایی در اطراف این فاضلاب‌‌ ‌گفت: احتمال آلودگی محصولاتی مانند گوشت مرغ و یا مواد غذایی مانند فلافل و میوه که در اطراف این خیابان به فروش می‌رسد، زیاد است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه مهم‌ترین چیزی که الان مطرح بوده بحث جاری شدن فاضلاب در خیابان است، عنوان کرد: اگر بی‌توجهی ساکنان و یا عدم لایروبی فاضلاب از این عوامل است باید هر چه زود‌تر رفع شود.

فرسودگی 500 کیلومتر از شبکه فاضلاب اهواز

‌سعید دشتی‌زاده، معاون بهره برداری آبفای اهواز به خبرنگار تسنیم گفت: 500 کیلومتر از یک هزار و 900 کیلومتر فاضلاب اهواز فرسوده است و این 500 کیلومتر بیشتر در مناطق غربی و مرکزی اهواز قرار گرفته است.

وی درباره معضلات فاضلاب مناطغ جنوب غربی اهواز مانند خیابان زینب(س) بیان کرد: عوامل دیگری به غیر از فرسودگی فاضلاب در گرفتگی فاضلاب موثر است.

معاون بهره برداری آبفای اهواز با بیان اینکه طراحی کل شبکه فاضلاب شهر اهواز انجام شده است، عنوان کرد: اجرای پروژه‌های فاضلاب هزینه‌های زیادی در پی دارد که از توان منابع جاری آبفا خارج است.

نارضایتی استانداری از لایروبی فاضلاب اهواز

احمد سیاحی در جلسه لایروبی فاضلاب سطح شهر در فصل بارندگی که 25 مهرماه امسال برگزار شد، اظهار داشت: مشکلات فاضلاب‌های سطحی یکی از معضلات جدی است که مردم خیلی از آن گله‌مند هستند، به طوری که در زمان بارندگی، مشکل دفع این آب‌ها دو چندان می‌شود.

معاون عمرانی استاندار خوزستان عنوان کرد: به طور کلی از وضعیت کنونی لایروبی که پیمانکاران انجام می‌دهند، ناراضی‌ هستیم زیرا عملکرد خوبی ندارند. در مواقعی دیده می‌شود پیمانکار لایروبی را نیمه‌کاره‌‌ رها کرده و لجن‌های خشک به خاک تبدیل شده‌اند.

کمبود اعتبارات عامل کندی اجرای لایروبی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز در جلسه لایروبی فاضلاب سطح شهر در فصل بارندگی  با بیان این‌که کمبود اعتبارات یکی از مشکلات اصلی کندی اجرای عملیات لایروبی شبکه فاضلاب است، گفت: ‌امسال 2 میلیارد تومان برای خرید پمپ هزینه شد تا وضعیت پمپ‌های موجود و ایستگاه‌های پمپاژ را بهبود بخشیدیم.

وی افزود: ‌تعامل بین شهرداری و شرکت آبفا می‌تواند در افزایش ظرفیت لایروبی تاثیر خوبی بگذارد.

انتهای پیام/ آ

آذرماه 93

تسنیم

دیالکتیک

سید علیرضا شریفی

گزارش اجتماعی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست رو گذشته در حاشیه نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی با موضوع آلودگی هوا گفت: دعا کنید باد بیاید تا آلودگی‌ها را ببرد.

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

با توجه به پیروزی 8 نفر از کاندیداهای مورد حمایت جمنا در انتخابات شورای شهر اهواز، انتظار می‌رود که جمنا خواسته‌های مردم را از شورا و شهرداری پیگیری کند.

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روز گذشته روحانی از حل مشکلات اقتصادی نشان داد که رقیب روحانی در انتخابات آینده کارنامه پر از خالی اوست.

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

انتخابات ریاست جمهوری به نوعی مهم‌ترین انتخابات کشور است که طی آن فردی به عنوان رئیس جمهور ایران به مدت 4 سال انتخاب می‌شود و با سکانداری قوه مجریه قرار است کشور را اداره کند.