راز چهارشنبه‌های انقلاب

- سیدعلیرضا شریفی

موافقین ۰ مخالفین ۰
راز چهارشنبه‌های انقلاب
گویی چهارشنبه‌ها را باید در تاریخ ایران به نام بصیرت سند زد و یک عمر باید درباره چهارشنبه‌ها و اتفاقات رخ داده در ان سخن گفت. 15 خرداد 42، 23 تیر 78 و 9 دی 88 به عنوان 3 روز سرنوشت ساز در تاریخ انقلاب اسلامی همگی در تقویم هفته «چهارشنبه» ثبت شده‌اند.

گویی چهارشنبه‌ها را باید در تاریخ ایران به نام بصیرت سند زد و یک عمر باید درباره چهارشنبه‌ها و اتفاقات رخ داده در ان سخن گفت. 15 خرداد 42، 23 تیر 78 و 9 دی 88 به عنوان 3 روز سرنوشت ساز در تاریخ انقلاب اسلامی همگی در تقویم هفته «چهارشنبه» ثبت شده‌اند.

15 خرداد 42 نخستین اقدام و اعتماد ملت به امام بود تا بتوانند انقلابی اسلامی به پا کنند. خبر دستگیرى امام به سرعت در شهر قم و مناطق اطراف پیچید. زن و مرد از روستاها و منازل خویش در شهر به سوى منزل قائد خود حرکت کردند. شعار اصلى جمعیت «یا مرگ یا خمینى» بود که از تمام فضاى قم به گوش مى رسید.

هنگامى که سیل جمعیت از حرم حضرت معصومه بیرون آمدند، رگبار مسلسلها گشوده شد و تا ساعتى چند درگیرى شدید ادامه داشت. حمام خون به راه افتاده بود. هواپیماهاى نظامى از تهران به پرواز درآمدند و در فضاى شهر قم براى ایجاد رعب بیشتر دیوار صوتى را شکستند. قیام با سرکوبى شدید کنترل شد. کامیون هاى نظامى، اجساد شهدا و مجروحین را به سرعت از خیابانها و کوچه ها به نقاط نامعلومى بردند. غروب آن روز شهر قم حالتى جنگ زده و غم گنانه داشت.

امام خمینی(ره) درباره قیام مردم در چهارشنبه 15 خرداد فرمودند: قیام پانزده خرداد، حرکتی الهی بود از سوی مردم موحد و خدا جو و در کجا می‌توان چنین حرکت نمادینی را سراغ گرفت که جامعه‌ای در اعتراض بر دستگیری رهبر و مقتدای خود، اینچنین از جان و هستی خود دست شسته و در برابر آماجِ رگبار رژیم ستمشاهی سینه سپر کند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز استکبار اقدامات مختلفی را انجام داد اما در اواخر دهه 70 با اسم رمز روزنامه سلام آشوبی به پا شد که تا چند روز مسئولان ارشد نظام مورد آماج اتهام فتنه گران شدند. تجدید نظر طلبان که به دنبال انتقام از انقلاب اسلامی بودند سعی کردند فضا را ملتهب کنند، روزنامه خرداد در تیتر صفحه اول خود نوشت: «کوی دانشگاه تهران به خاک و خون کشیده شد» و روزنامه نشاط نیز در تیتر صفحه اول خود از درگیری های خونین در خوابگاه دانشگاه تهران خبر داد و به نقل از دفتر تحکیم وحدت یک هفته عزای عمومی - برای کشته های خیالی- اعلام کرد.

امام خامنه‌ای در 22 تیر 78 پیامی منتشر کردند که در ان آمده بود: گروهک‌های وابسته و معاند، طبق تحلیل اربابان و معلمان خود، گمان کرده‌اند مردم ایران از اسلام و انقلاب، دست برداشته‌اند و به خیال باطل خود می‌خواهند از انقلاب اسلامی انتقام بگیرند. ولی غافل از اینکه ملت مؤمن و شجاع و هوشیار با آنان و اربابان و پشتیبان آنان اجازه‌ی ادامه شرارت را نخواهند داد و نظام مقتدر اسلامی، آنان را به شدت منکوب خواهد کرد.

مردم پس از شنیدن خواسته‌های مقام معم رهبری در چهارشنبه 23 تیر 78 به خیابان‌ها آمدند و مهر بطلانی بر فتنه گری گروه‌های معاند زدند. این حضور پر شور مردم سبب شد که غائله 18 تیر 78 در نطفه خاموش شود.

پس از انتخابات 88 فتنه گران بر طبل تقلب کوبیدند و 6 ماه بر خواسته اشتباه خود لجبازی کردند؛ خواسته‌ای که در روزهای ابتدایی به عنوان دعوای 2 جریان سیاسی مطرح کردند اما با ایستادگی امام خامنه‌ای در حفظ جمهوریت نظام و آراء مردم دعوای یک سری معاند با پشتیبانی استکبار با انقلاب اسلامی تبدیل شد.

فتنه‌ای که حضور 40 میلیون مردم پای صندوق‌های رأی را تلخ کرد و نگذاشت ایران تا سال‌های سال به این حماسه آفرینی افتخار کند. ششم دی‌ماه 88 روز عاشورا بود و بسیاری از مردم ایران اسلامی برای عزاداری از خانه خارج شده بودند اما عده‌ای فتنه گر در آخرین روزهای فتنه به خیابان آمدند و با سوت و کف و آتش زدن خیمه‌های عزاداری غم عاشورا را چندین برابر کردند.

فتنه گران با شکستن همه حرمت‌ها در این روز شاهد خشم و خروش انقلابی مردم ایران بودند و عزاداران حسینی در همه جای ایران با مشاهده تصاویر خروشیدند؛ حرکات انقلابی مردم ایران از عصر ششم دی‌ماه آغاز شد و حضور میلیونی مردم ایران در 9 دی در خیابان‌ها بار دیگر فتنه‌ای را خاموش کرد و انقلاب اسلامی را در برابر فتنه گری فتنه گران ایمن کرد.

چهارشنبه 9 دی از نظر مقام معظم رهبری اقدام به موقع و انقلابی نسل سوم انقلاب بود.

امسال هم انقلاب اسلامی با فتنه اکبر مواجه است؛ فتنه‌ای که برخی‌ها می‌خواهند با مطرح کردن شائبه‌هایی مردم را از مسیر اصلی انقلاب اسلامی منحرف کنند. اما امسال هم 9 دی، چهارشنبه است و مردم با بیعت مجدد با امام خود فتنه اکبر را قبل از آغاز، دفع خواهند کرد.


دیالکتیک

دی‌ماه 94

رهیاب

سید علیرضا شریفی

یادداشت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.

مطالب و نوشته‌های اخیر | آرشیو

تعلق

تعلق

طبیعی است که اهواز مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلفی دارد اما آیا تاکنون مردم برای دفع آب‌های سطحی مطالبه عمومی انجام دادند؟ آیا از مدیرانی که در گذشته‌ پروژه‌های ناقصی در این حوزه انجام دادند شکایت شده است؟ طبیعی است در صورتی که مردم این موضوعات را مطالبه نکنند هیچ‌وقت این مشکلات رفع نمی‌شود.

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

سلاح غیرمجاز بلای جان خوزستانی‌ها

در برخی از شهرهای خوزستان آن‌چنان استفاده از سلاح و تیراندازی عادی شده است که شب‌ها شنیدن صدای ممتد تیراندازی به امری طبیعی برای مردم تبدیل‌شده است.

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

مدیرانی که پس از 226 هفته وعده یک هفته‌ای روحانی را محقق نکردند

رئیس جمهور در 24 دی 92 از رسیدن آب شرب سالم به اهواز طی یک هفته خبر داد ولی مردم اهواز با گذشت 226 هفته از این وعده هنوز نتوانسته‌اند طعم آب سالم را بچشند و مدیران شرکت آبفا معتقدند که فرسودگی شبکه توزیع عامل این موضوع است.

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

چرا حادثه تروریستی اهواز رخ داد؛ استاندار پاسخگو باشد

هرچند در حادثه تروریستی اهواز افراد زیادی باید پاسخگو باشند اما قطعا استاندار خوزستان ومعاونان سیاسی - اجتماعی و امنیتی وی باید در برابر کوتاهی‌های انجام شده در بلاتکلیف بودن وضعیت فرمانداری اهواز در ۱۸ ماه گذشته و عدم پیش بینی و پیشگیری از معضلات امنیتی استان پاسخگو باشند.

غم نان در قطب تولید گندم کشور

غم نان در قطب تولید گندم کشور

خوزستان با تولید گندم مورد نیاز 12 میلیون و 500 هزار نفر نقش اساسی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما با این وجود مردم خوزستان با معضل نبود امنیت غذایی مواجه هستند که عمده آن به مسائل معیشتی باز می‌گردد.

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

لزوم محاکمه کلانتری به دلیل تضییع حقوق عمومی

دو‌ روز پیش نامه محرمانه عیسی کلانتری برای انتقال آب کارون افشا شد و‌ روز گذشته کلانتری به دل کارون هجوم‌ برد تا قضیه انتقال آب کارون، ماست مالی شود.

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

آقای کلانتری، دعاکنید سیل هم برای پرآب شدن کویر بیاید

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست رو گذشته در حاشیه نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی با موضوع آلودگی هوا گفت: دعا کنید باد بیاید تا آلودگی‌ها را ببرد.

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

لزوم پیگیری مطالبات مردمی از شورا و شهرداری اهواز توسط جمنا

با توجه به پیروزی 8 نفر از کاندیداهای مورد حمایت جمنا در انتخابات شورای شهر اهواز، انتظار می‌رود که جمنا خواسته‌های مردم را از شورا و شهرداری پیگیری کند.

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روحانی از حل مشکلات اقتصادی

اظهار عجز روز گذشته روحانی از حل مشکلات اقتصادی نشان داد که رقیب روحانی در انتخابات آینده کارنامه پر از خالی اوست.

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

خوزستان، پرورش دهنده کاندیداهای ریاست جمهوری!

انتخابات ریاست جمهوری به نوعی مهم‌ترین انتخابات کشور است که طی آن فردی به عنوان رئیس جمهور ایران به مدت 4 سال انتخاب می‌شود و با سکانداری قوه مجریه قرار است کشور را اداره کند.